Karabük'te gaziler, öğrenciler ile birlikte spor faaliyetleri yaptı - Karabük Haber Postası
66ec50c16a1bb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Eylül, 2024 19:27 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te gaziler, öğrenciler ile birlikte spor faaliyetleri yaptı

Karabük’te 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle gaziler ile öğrenciler çeşitli spor etkinlikleri yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın iş birliğinde Karabük Valiliği himayesinde hayata geçirilen ‘Kahramanlar Sahada Kalbimiz Onlarda’ projesinde gaziler ile öğrenciler bir araya geldi.

Karabük Yenişehir Merkez Spor Salonu’nda düzenlenen etkinlikte gaziler, öğrenciler ile birlikte futbol, masa tenisi, basketbol, mini golf ve dart oynadı. Gazilerin yaptığı başarılı atışları, etkinliği tribünde izleyenlerden alkış aldı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karabük Şube Başkanı Sabahattin Çorbacı da etkinlikte emeği geçen herkese gaziler adına teşekkür etti. Başkan Çorbacı, Mustafa Kemal komutasındaki Türk ordusunun, Sakarya Meydan Muharebesi’nde Anadolu içlerine kadar ilerleyen Yunan ordusuna Polatlı önlerinde tarihin en büyük yenilgisini yaşattığını söyleyerek, Mustafa Kemal’e gazilik unvanı ve mareşallik rütbesi verildiğini söyledi.

Gençler için gelecekte vatanın sorumluluğu onlara armağan edileceğini söyleyen Başkan Çorbacı, “Türk gençliğine yaraşır bir şekilde, durmadan çalışarak ilim ve irfanla bu yüce devleti layık olduğu yerlere getireceğinize, canınız pahasına koruyacağınıza inanıyoruz” dedi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karabük Şube Başkanı Sabahattin Çorbacı’ya Türkiye forması hediye etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç’in de katıldığı etkinlik, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

66ec50d09d2c7 jpg

66ec50d72f4bd jpg

66ec50d8a9651 jpg

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte 89 yil kutlamalari celenk sunma toreniyle basladi RdtTiQsb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Nisan, 2026 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te 89. yıl kutlamaları çelenk sunma töreniyle başladı

Karabük’ün kuruluşunun ve Demir Çelik Fabrikalarının temellerinin atılışının 89. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler, çelenk sunma töreniyle başladı.

3 Nisan 1937’de Demir Çelik Fabrikalarının temellerinin atılmasıyla kurulan Karabük’te, yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Yenişehir Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Törende, Kutlama Komitesi adına Karabük Valisi Oktay Çağatay tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Törende konuşan Vali Oktay Çağatay, 3 Nisan 1937’nin yalnızca bir temel atma tarihi olmadığını, aynı zamanda Türkiye’nin sanayileşme yolunda attığı en önemli adımlardan biri olduğunu söyledi. Karabük’ün Cumhuriyetin vizyonuyla çeltik tarlalarından doğarak ülkenin sanayi gücünün simgesi haline geldiğini ifade etti.

Karabük’ün “kurtuluşunu değil kuruluşunu kutlayan şehir” olma özelliğiyle Türkiye’nin modernleşme sürecinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Çağatay, 3 Nisan’ın “Sanayi Günü” olarak ilan edilmesinin bu tarihi mirasın tescili anlamına geleceğini kaydetti.

Konuşmasında kentin sanayi gücüne de değinen Çağatay, Safranbolu’nun kültürel mirası, Yenice, Ovacık ve Eflani’nin doğal zenginlikleri, Hadrianopolis Antik Kenti’nin tarihi değeri ve Karabük Üniversitesi’nin bilimsel katkılarıyla şehrin çok yönlü gelişimini sürdürdüğünü dile getirdi.

Vali Çağatay, konuşmasının sonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere emeği geçenleri rahmet ve minnetle anarak, üretime katkı sunan işçilere, sanayicilere ve tüm Karabüklülere teşekkür etti.

Tören, 3 Nisan etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren şiir ve kompozisyonların okunmasının ardından, öğrencilere ödüllerinin Vali Oktay Çağatay tarafından verilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin