Reklam
Reklam
671ff210203a9
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
28 Ekim, 2024 23:21 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Fener Alayı Coşkusu


Karabük’te Cumhuriyet’in 101. yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen fener alayı, büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Fener Alayı’na, Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, AK Parti Milletvekilleri Cem Şahin ve D. Ali Keskinkılıç, AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz’un öncülüğünde başlayan fener alayı, 5000 Evler Mahallesi Trafik Eğitim Parkı’ndan başlayarak, 100. Yıl Mahallesi Meydanı’nda sona erdi. Vatandaşlar, Türk bayraklarını coşkuyla sallarken, gençler ellerinde fenerlerle korteje eşlik etti. Karabük Belediyesi bando takımı eşliğinde yürüyen halk, Cumhuriyet’in 101. yılına olan sevgi ve bağlılıklarını gösterdi. Polis ve jandarma ekipleri ise yürüyüş kortejinde hayranlıkla izlenerek, vatandaşlardan büyük alkış topladı. Şehrin sokakları, marşlar eşliğinde meşalelerle aydınlandı. Vatandaşlar hem sokakta hem de evlerinin pencerelerinde bu muhteşem geceye tanıklık etti.

Haberin Videosu İçin Tıklayınız..

671ff1ce4772c
671ff1e85d859
Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagis kirazi vurdu NZpP27LT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.

İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin