Berkay Doğan tarafından
24 Mart, 2025 11:25 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Evcil Hayvan Mezarlığı Talebi Artıyor

Karabük'te, giderek yalnızlaşan Türkiye nüfusunun bir yansıması olarak, evcil hayvan sahipliği giderek yaygınlaşıyor.

Özellikle muhabbet kuşu, tavşan, kedi ve köpek gibi hayvanları besleyen aileler, şehirdeki belediyelerden evcil hayvan mezarlığı talep ediyor.

Son yıllarda, evcil hayvanların ailelerin bir parçası haline gelmesi, onların kaybının da daha derin bir üzüntü yaratmasına neden oluyor. Yaklaşık 10 yıl boyunca ailelerle birlikte yaşayan bu dostlar için özel bir mezarlığın oluşturulması, birçok vatandaş için önemli bir ihtiyaç olarak öne çıkıyor.

Evcil hayvan mezarlığının, belirli bir ücret karşılığında hizmet vermesini talep eden vatandaşlar; böylece hem hayvan sahiplerinin duygusal ihtiyaçlarını karşılayacak hem de kaybettikleri dostlarını saygıyla anabilecekleri bir mekan sunacak. Karabük'teki vatandaşlar, bu talebin en kısa sürede hayata geçirilmesini bekliyor. Çoğu vatandaş bahçelerinin bir köşesine defnettiği hayatlarına ortak olan bu canlılar için mezarlığın kurulmasını belediyelerden özellikle talep ediyor. Belediyenin, evcil hayvan mezarlığı için gerekli çalışmalara başlaması halinde, bölgedeki hayvan sahiplerinin rahat bir nefes alacağı düşünülüyor. Bu adım, hayvan sahipliği kültürünün gelişmesine de katkı sağlayacak.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te 72 motosikletliye 352 bin TL ceza kesildi

Karabük’te yapılan kontrollerde 72 motosiklet şoförüne 352 bin 887 TL para cezası uygulandı.
Karabük İl Emniyet Müdürlüğü takımlarınca 24 Nisan Perşembe günü motosiklet ve motorlu bisikletlere yönelik kontrol gerçekleştirildi. Denetlenen 217 motosiklet ve motorlu bisikletlerden 72’sine 352 bin 887 TL para cezası uygulanırken 7 araç trafikten men edildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.