blank
Ramazan Öztürk tarafından
04 Mart, 2024 16:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Karabük’te “ET” Karteli mi Var?

Ramazan ayına  sayılı günler kala "ET" fiyatlarındaki artış dikkat çekerken,  Karabük'te hayvancılıkla uğraşan  marketçi ve kasapların "ET" fiyatlarının artmasında önemli rol oynadığı, hatta fiyatların artmasının tek sorumluların bunlar olduğu iddia edildi.

Her Ramazan'da olduğu gibi bu Ramazan'da da hem gıda fiyatlarındaki artış, hem de et fiyatlarındaki artış dikkat çekerken,  Batı Karadeniz Bölgesinde eti en pahalı yiyen İller arasında yer alan  Karabük'te,  şimdi de et kartellerinin olduğu konuşulmaya başlandı. Hatta bunların fiyatların artmasında  önemli bir rol oynadığı iddia edildi. Karabük İlinde Hayvancılık işiyle uğraşan bazı marketler ve kasapların Ramazan ayını fırsata çevirerek kıymanın kilosunu 400 TL'den 480 TL'ye,  Etin kilosunu 430 TL'den 530 TL çıkarttığı hatta bununla da yetinmeyerek fiyat artışlarına devam edecekleri ifade ediliyor. Edinilen bilgilere göre, a Karabük'te hayvancılık işiyle uğraşan marketlerin ve kasapların kırmızı et fiyatlarını tırmandırdığı ve piyasanın dengesini bozduğu belirtiliyor. VATANDAŞLAR VALİ MUSTAFA YAVUZ'DAN DESTEK İSTEDİ Kırmızı et fiyatlarının Ramazan ayına sayılı günler kala artmasına tepki gösteren vatandaşlar, "Bir zamanlar et her sofranın vazgeçilmeziydi. Bugün ise eti sofraya koymak lüks haline geldi. Ekonomik gidişatın neden olduğu enflasyon, vatandaşın sofrasını boşaltıyor. Et fiyatlarındaki artışların durdurulması ve gıda maliyetlerinin kontrol altına alınması için Vali Mustafa Yavuz'un gerekeni yapmasını istiyoruz" dedi. Gıda enflasyonundaki artış ülke genelinde olduğu gibi Karabük'te de  özellikle dar gelirli aileleri ve ekonomik olarak zor durumda olanları olumsuz etkilerken, yaşanan  ekonomik sıkıntılar ve fiyat artışları, vatandaşların günlük yaşamlarını ve beslenme alışkanlıklarını derinden etkilemeye devam ediyor. Et gibi temel gıda maddelerinin erişilebilirliğinin sağlanması ve fiyatların makul seviyelere çekilmesi, toplumsal refahın artması açısından önem taşıyor ve bu konuda da Karabük Valisi Mustafa Yavuz'a önemli görev düşüyor. "KARABÜK'TE GEREKLİ DENETİMLER YAPILMIYOR MU?" Karabük'te Et fiyatlarında olduğu gibi Süt ürünleri başta olmak üzere diğer gıda maddelerinde de artış gözlendi. Daha önce kilo ile aldıklarını şimdi gram ile aldıklarını ifade eden vatandaşlar, "Zincir marketlerin fiyatları sürekli artırmasına Karabük'teki yerel marketler de ayak uydurmuş durumda fiyatlar sürekli artıyor. Hatta  mübarek Ramazan ayının gelmesini bile fırsata çevirmiş durumdalar ve sürekli fiyatları artırıyorlar. Zaten denetim de yok istedikleri gibi fiyat etiketlerini değiştiriyorlar. Vatandaş olarak sahipsiz kaldık" diyerek yaşanan artışlara tepki gösterdiler. TAVUK ETİNE  RAMAZAN ZAMMI  BEKLENİYOR Öte yandan Kırmızı et fiyatlarındaki artış vatandaşları  tavuk etine yöneltirken, önümüzdeki günlerde tavuk etinde de önemli ölçüde fiyat artışının yaşanmasına kesin gözüyle bakılıyor. (Ramazan Öztürk)                      
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
15 Ekim, 2025 13:11 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Trafik Kilitlendi, Vatandaşlar Tepkili: “Karabük’te Plan Yok, Çile Var”

Karabük’te sabah saatlerinden itibaren Karabük-Safranbolu istikametinde ve Kardemir Kavşağı çevresinde yapılan yol çalışmaları kent trafiğini felç etti.

Özellikle işe gitmek isteyen vatandaşlar uzun süre araç ve otobüslerin ilerleyememesi nedeniyle mağdur oldu.

Şehit Ateşe Reşat Moralı Bulvarı’nın tek yönlü kapatılmasıyla birlikte Safranbolu’dan Karabük yönüne ilerleyen araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. Kentin ana kavşak noktalarında aynı anda yürütülen üst ve alt yapı çalışmaları trafiği içinden çıkılmaz hale getirdi.

Sabah işe gitmek için otobüs bekleyen vatandaşlardan M. Demir, “Sabah 8’den beri otobüs bekledim. Sonunda pes edip yürümeye başladım çünkü araçlar hareket etmiyordu. Ben de dahil, herkes işe geç kaldı” diyerek tepkisini dile getirdi.

Sürücüler ise yol çalışmalarının plansız yapılmasına dikkat çekti. Bir taksi şoförü, “Her gün başka bir yol kapanıyor. Hiçbir bilgilendirme yok. İnsanlar ne yapacağını bilemiyor. Ambulans bile geçemedi az önce” dedi.

Trafiğin kilitlenmesi nedeniyle ambulansların da geçişlerde güçlük yaşadığı görüldü. Vatandaşlar, Karayolları ekiplerinden çalışmaların daha planlı ve aşamalı şekilde yürütülmesini istedi.

Kentte trafiğin normale dönmesi beklenirken, henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin