blank
Yusuf Korkmaz tarafından
17 Nisan, 2024 14:55 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Enginar Yetiştiriciliği Projesi Hayata Geçirildi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından finanse edilen, Kadın Çiftçiler Tarımsal Yenilikler ile Buluşuyor Programı Kapsamında Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan “KARABÜK ENGİNAR YETİŞTİRİCİLİĞİ” projesi hayata geçirildi.

Proje ile Karabük Merkez, Eskipazar ve Safranbolu İlçelerinde üretilen tarımsal ürün yelpazesinin genişletilmesi ve kadın çiftçilerin ekonomik getirisi yüksek ürünler üreterek gelir düzeylerinin artırılması hedefleniyor. Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan İl Tarım ve Ormancılık Müdürü Çetin Ayvalık,  “İlimiz Merkez, Eskipazar ve Safranbolu İlçelerinde alternatif ürün yetiştiriciliği kapsamında çiftçilerimize daha yüksek gelir getirebilecek, uzun süre hasat edilebilen ve bakım maliyeti düşük olan enginar fidelerinin dağıtımını gerçekleştirdik. Enginar bitkisinin çok yıllık bir ürün olması çiftçilerimizin uzun süre gelir elde etmesine olanak sağlayabilecektir. Proje kapsamında 4.200 adet yerli çeşidimiz Bayrampaşa çeşidi Enginar Fidesinin 10 kadın çiftçimize toplam 6 dekar alanda ekimi yapılacak şekilde dağıtımı gerçekleştirilmiştir” dedi. (Yusuf Korkmaz)  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Temmuz, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da 29 yaşındaki genç arkadaşlarının evinde ölü bulundu

Samsun’da 29 yaşındaki genç arkadaşlarının konutunda meyyit olarak bulundu.
Olay, Samsun’un İlkadım ilçesi Kadifekale Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, 29 yaşındaki Mustafa Bostan, arkadaşların bekar mesken olarak vakit zaman kaldıkları konuta gitti. Mustafa Bostan’ın konutun salonundaki çekyatta hareketsiz halde bulan arkadaşlarından biri durumu 112 Acil Davet Merkezine haber verdi. Olay yerine polis ve sıhhat grupları sevk edildi. Yapılan denetimde Mustafa Bostan’ın hayatını kaybettiği tespit edildi. Bostan’ın mevti kuşkulu bulundu ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Mustafa Bostan’ın cansız vücudu otopsi için Adli Tıp Kurumu Samsun Küme Başkanlığına gönderildi. Kesin mevt sebebinin otopsi sonucu belli ocağı öğrenildi. Soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin