Reklam
Reklam
en jpg
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
17 Nisan, 2024 14:55 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Enginar Yetiştiriciliği Projesi Hayata Geçirildi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından finanse edilen, Kadın Çiftçiler Tarımsal Yenilikler ile Buluşuyor Programı Kapsamında Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan “KARABÜK ENGİNAR YETİŞTİRİCİLİĞİ” projesi hayata geçirildi.

Proje ile Karabük Merkez, Eskipazar ve Safranbolu İlçelerinde üretilen tarımsal ürün yelpazesinin genişletilmesi ve kadın çiftçilerin ekonomik getirisi yüksek ürünler üreterek gelir düzeylerinin artırılması hedefleniyor.

Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan İl Tarım ve Ormancılık Müdürü Çetin Ayvalık,  “İlimiz Merkez, Eskipazar ve Safranbolu İlçelerinde alternatif ürün yetiştiriciliği kapsamında çiftçilerimize daha yüksek gelir getirebilecek, uzun süre hasat edilebilen ve bakım maliyeti düşük olan enginar fidelerinin dağıtımını gerçekleştirdik. Enginar bitkisinin çok yıllık bir ürün olması çiftçilerimizin uzun süre gelir elde etmesine olanak sağlayabilecektir. Proje kapsamında 4.200 adet yerli çeşidimiz Bayrampaşa çeşidi Enginar Fidesinin 10 kadın çiftçimize toplam 6 dekar alanda ekimi yapılacak şekilde dağıtımı gerçekleştirilmiştir” dedi. (Yusuf Korkmaz)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta yesilirmak tasti 8 asirlik tas koprunun uc gozu su altinda kaldi Qy2EFaKt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta Yeşilırmak taştı, 8 asırlık taş köprünün üç gözü su altında kaldı

Tokat’ta Yeşilırmak’ın taşmasıyla tarım arazileri sular altında kalırken, 788 yıllık tarihi köprünün üç gözü de suya gömüldü.

Tokat’ta etkili olan sağanak yağış ve Almus Barajı’nın maksimum doluluk seviyesine ulaşmasının ardından dolusavaktan su tahliyesinin devam etmesi ile Yeşilırmak’ta taşkın meydana geldi. Irmak kenarındaki tarım arazileri ile Pazar ilçe girişindeki 1238 yapımı tarihi Selçuklu taş köprüsünün 4 gözünden 3’ü su içinde kaldı.

Yöre sakinlerinden Cemalettin Horosan, “1993 yılında yine ırmak gece gündüz aktı. O sene de yine aynı bu aylardaydı. Sonrasında ise arazimize giremedik. Araziye girdikten sonra da bir mahsul alamadık. Bu seneki ise daha da farklı yağdı. Biz daha bunu kaldıramayız. Allah’tan ümit kesilmez ama ümidimizi de yitirdik. Bu daha da akmaya devem ettiği için daha da bir faydası olmaz. Ekimini yaptığım 70 dönüm arazim su altında kaldı. Ekilen arazinin dekar başına 8 bin TL masrafı var. Bunun altından nasıl kalkacağız bilmiyorum. Bu kadar yükseldiğini bilmiyorum. Bu kadar su hiç yoktu. Bu tarih unutulmayacak bir tarih, Allah bir daha göstermesin inşallah” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin