Karabük'te Enginar Yetiştiriciliği Projesi Hayata Geçirildi - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:25
Güneş 06:50
Öğle 13:03
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:25
İftara son --:--
en jpg
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
17 Nisan, 2024 14:55 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Enginar Yetiştiriciliği Projesi Hayata Geçirildi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından finanse edilen, Kadın Çiftçiler Tarımsal Yenilikler ile Buluşuyor Programı Kapsamında Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan “KARABÜK ENGİNAR YETİŞTİRİCİLİĞİ” projesi hayata geçirildi.

Proje ile Karabük Merkez, Eskipazar ve Safranbolu İlçelerinde üretilen tarımsal ürün yelpazesinin genişletilmesi ve kadın çiftçilerin ekonomik getirisi yüksek ürünler üreterek gelir düzeylerinin artırılması hedefleniyor.

Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan İl Tarım ve Ormancılık Müdürü Çetin Ayvalık,  “İlimiz Merkez, Eskipazar ve Safranbolu İlçelerinde alternatif ürün yetiştiriciliği kapsamında çiftçilerimize daha yüksek gelir getirebilecek, uzun süre hasat edilebilen ve bakım maliyeti düşük olan enginar fidelerinin dağıtımını gerçekleştirdik. Enginar bitkisinin çok yıllık bir ürün olması çiftçilerimizin uzun süre gelir elde etmesine olanak sağlayabilecektir. Proje kapsamında 4.200 adet yerli çeşidimiz Bayrampaşa çeşidi Enginar Fidesinin 10 kadın çiftçimize toplam 6 dekar alanda ekimi yapılacak şekilde dağıtımı gerçekleştirilmiştir” dedi. (Yusuf Korkmaz)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
yeni5656
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
18 Mart, 2026 10:31 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Çağatay, İftar Sofrasında Vatandaşlarla Buluştu

Karabük Valisi Oktay Çağatay, Ramazan ayı kapsamında düzenlenen iftar programlarında vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın ev sahipliğinde, Kemal Güneş Caddesi’nin trafiğe kapalı bölümünde gerçekleştirilen “Soframızda Birlik, Şehrimizde Bereket” temalı iftar programına katılan Vali Çağatay, yoğun ilgiyle karşılandı.

Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği programda aynı sofrayı paylaşan Vali Çağatay ve Belediye Başkanı Çetinkaya, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu vatandaşlarla birlikte yaşadı. Program boyunca vatandaşlarla sohbet eden Vali Çağatay, hemşehrilerinin Ramazan ayını tebrik etti.

İftar sonrası bir konuşma yapan Vali Çağatay, Ramazan ayı boyunca yapılan ibadetlerin, tutulan oruçların ve edilen duaların kabul olması temennisinde bulunarak, yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla tüm Karabüklülerin bayramını şimdiden kutladı.

Programın ardından Kemal Kurtuluş Mahallesi’nde iş insanı Orhan Buyurman tarafından düzenlenen iftar programına da katılan Vali Çağatay, mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada vatandaşlarla sohbet eden Vali Çağatay, Ramazan ayının paylaşma, yardımlaşma ve kardeşlik duygularını pekiştiren önemli bir zaman dilimi olduğuna dikkat çekti.

İftar programlarında vatandaşlarla yakından ilgilenen Vali Çağatay, bu tür organizasyonların toplumsal birlik ve beraberliği güçlendirdiğini belirterek programların düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin