Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Temmuz, 2023 16:07 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te ENERJİSA’ya Tepki

Habersiz  ve bilgi verilmeden yapılan  elektrik kesintileri vatandaşları çileden çıkartırken, kesintilerden kaynaklı olarak bir çok vatandaşın elektronik cihazlarının zarar gördüğü ifade ediliyor.

Karabük’te bazı mahallelerde yapılan elektrik kesintileri tepkilere neden oldu. Habersiz  ve bilgi verilmeden yapılan kesintiler nedeniyle  bir çok vatandaşın elektronik cihazlarının zarar gördüğü ifade ediliyor.

Karabük’te bazı mahallelerde son günlerde yapılan  elektrik kesintileri vatandaşları bezdirdi.  Bilgi verilmeden ve aniden yapılan kesintilerin  elektronik cihazlara zarar verdiği ve bunun da  vatandaşların cebinden ekstra masraf olarak çıkığı belirtilirken, bu masrafların  aile bütçesini de etkilemeye  başladığı bildirildi.

Elektrik kesintilerinin gece saatlerinde yapılması ise yaşanan sıkıntıları daha da artırıyor. Yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili herhangi bir bilgilendirmede bulunmayan ENERJİSA’ya tepki gösteren vatandaşlar, “Bu kadar sorumsuzluk olmaz, kesinti yapacaksınız madem bunu haber vererek yapın bizler de ona göre tedbirlerimizi alalım. Habersiz yapılan kesintiler nedeniyle elektronik cihazlarımız zarar görüyor. Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle elektronik eşyalar astronomik rakamlara ulaştı,  bunları yeniden almak ayrı bir külfet, hem maddi hem de manevi olarak zarar görüyoruz. ENERJİSA yetkililerini bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” dediler.

AYNI  DURUM SAFRANBOLU VE DİĞER İLÇELERDE DE YAŞANIYOR

Öte yandan elektrik kesintilerinin sadece Karabük merkezde  yaşanmadığı, Safranbolu başta olmak üzere diğer ilçelerde yaşandığı belirtildi. Özellikle Safranbolu’da gün içersinde ve gece saatlerinde yaşanan kesintiler vatandaşları çileden çıkartırken, ENERJİSA’nın bu kesintilere kalıcı çözüm bulması gerektiği ifade edildi.

Diğer yandan kesintilerden kaynaklı olarak evlerde kullanılan elektronik cihazlarda meydana gelen zararın ENERJİSA tarafından karşılanması gerektiği belirtilirken,  bir çok vatandaşın bu konuda muhatap dahi bulamadığı belirtiliyor. (Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
artvinde 4 kisinin hayatini kaybettigi karadeniz sahil yolu uzerindeki heyelan bolgesinde tunel calismasi suruyor fuwi6dZa
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2026 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Artvin’de 4 kişinin hayatını kaybettiği Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki heyelan bölgesinde tünel çalışması sürüyor

Artvin’in Arhavi ilçesinde 2 yıl önce meydana gelen 4 kişinin hayatını kaybettiği heyelan sahası ile ilgili Karadeniz Sahil Yolu’nda güvenli ulaşımı sağlamak amacıyla başlatılan tünel yapım çalışmaları sürüyor.

Arhavi ilçesi Kıyıcık mevkiinde 8 Aralık 2024 yılında Giresunlu 4 gencin içinde bulunduğu otomobil bölgede yaşanan yaşanan heyelan nedeniyle toprak altında kaldı. Araçta bulunan 4 gencin cesetleri 36 saatlik çalışmanın ardından toprak altından çıkartılırken, bölgede heyelan riskinin devam etmesi nedeniyle riskli alanın tamamen temizlenmesinin mümkün olmayınca bu nedenle ulaşımın tünel ile sağlanmasına karar verildi. Karayolları ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında bölgede kazı, dolgu ve altyapı hazırlıkları sürerken, tünel inşaatı şirketi sorumlusu Ayhan Çilingir, konuyla ilgili bilgi verdi. Çilingir “Toplam 785 metre uzunluğunda ve 26 metre genişliğinde, çift tüp ve iki şeritli olarak planlanan projede, ilk etapta 400 metrelik çift tüp kazıyı tamamladık, radye temel imalatını bitirdik. Ayrıca 70-80 metrelik bölümde perde beton çalışmalarımız sürüyor. Mevcut güzergâhı bozmamak adına arka kısımda 285 metrelik tek tüp tünel imalatını tamamladık. Bu bölümü kısa sürede trafiğe açarak geçici olarak tek yönlü ulaşım sağlayacağız’ ifadelerini kullandı.

Tünel çalışmalarının 4 ila 6 ay içerisinde tamamlanmasının hedeflendiği, Eylül-Ekim aylarında ise tünelin trafiğe açılmasının planlandığı belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin