Reklam
Reklam

Karabük’te ENERJİSA’ya Tepki

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Temmuz, 2023 16:07 tarihinde yayınlandı
0

Habersiz  ve bilgi verilmeden yapılan  elektrik kesintileri vatandaşları çileden çıkartırken, kesintilerden kaynaklı olarak bir çok vatandaşın elektronik cihazlarının zarar gördüğü ifade ediliyor.

Karabük’te bazı mahallelerde yapılan elektrik kesintileri tepkilere neden oldu. Habersiz  ve bilgi verilmeden yapılan kesintiler nedeniyle  bir çok vatandaşın elektronik cihazlarının zarar gördüğü ifade ediliyor.

Karabük’te bazı mahallelerde son günlerde yapılan  elektrik kesintileri vatandaşları bezdirdi.  Bilgi verilmeden ve aniden yapılan kesintilerin  elektronik cihazlara zarar verdiği ve bunun da  vatandaşların cebinden ekstra masraf olarak çıkığı belirtilirken, bu masrafların  aile bütçesini de etkilemeye  başladığı bildirildi.

Elektrik kesintilerinin gece saatlerinde yapılması ise yaşanan sıkıntıları daha da artırıyor. Yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili herhangi bir bilgilendirmede bulunmayan ENERJİSA’ya tepki gösteren vatandaşlar, “Bu kadar sorumsuzluk olmaz, kesinti yapacaksınız madem bunu haber vererek yapın bizler de ona göre tedbirlerimizi alalım. Habersiz yapılan kesintiler nedeniyle elektronik cihazlarımız zarar görüyor. Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle elektronik eşyalar astronomik rakamlara ulaştı,  bunları yeniden almak ayrı bir külfet, hem maddi hem de manevi olarak zarar görüyoruz. ENERJİSA yetkililerini bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” dediler.

AYNI  DURUM SAFRANBOLU VE DİĞER İLÇELERDE DE YAŞANIYOR

Öte yandan elektrik kesintilerinin sadece Karabük merkezde  yaşanmadığı, Safranbolu başta olmak üzere diğer ilçelerde yaşandığı belirtildi. Özellikle Safranbolu’da gün içersinde ve gece saatlerinde yaşanan kesintiler vatandaşları çileden çıkartırken, ENERJİSA’nın bu kesintilere kalıcı çözüm bulması gerektiği ifade edildi.

Diğer yandan kesintilerden kaynaklı olarak evlerde kullanılan elektronik cihazlarda meydana gelen zararın ENERJİSA tarafından karşılanması gerektiği belirtilirken,  bir çok vatandaşın bu konuda muhatap dahi bulamadığı belirtiliyor. (Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin

Eflani’de kadın girişimciliğine destek ziyareti

Eflanide kadin girisimciligine destek ziyareti
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
15 Haziran, 2026 14:16 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Karabük Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Şakir Adem Yazıcı, Eflani’de faaliyet gösteren Sınırlı Sorumlu Altın Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ni ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarette, Kooperatif Başkanı Cemile Yılmaz’dan mevcut faaliyetler ve geleceğe yönelik projeler hakkında bilgi alındı. Heyet, kooperatif yönetimine çalışmalarında başarılar dileyerek hayırlı olsun temennilerini iletti.

Kadınların üretim süreçlerine aktif katılımını destekleyen kooperatif, el emeği hediyelik eşyalar, yöresel kıyafetler ve bölgeye özgü lezzetlerin üretimiyle dikkat çekiyor. Kooperatif, kadın istihdamına katkı sağlamanın yanı sıra Eflani’nin kültürel değerlerini tanıtarak yerel kalkınmaya da önemli destek veriyor.

Ziyarette, kadınların bilgi ve becerilerini ekonomik değere dönüştürmelerinin hem aile ekonomisine hem de toplumsal kalkınmaya katkı sunduğu vurgulandı. Yetkililer, üretime katılan ve emekleriyle değer oluşturan kadın girişimcilerin Türkiye’nin kalkınmasında önemli bir rol üstlendiğini ifade etti.

Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, üreten, değer katan ve geleceğe iz bırakan tüm kadınları tebrik ederek, Altın Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ne çalışmalarında başarılar diledi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin