Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Temmuz, 2023 16:07 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te ENERJİSA’ya Tepki

Habersiz  ve bilgi verilmeden yapılan  elektrik kesintileri vatandaşları çileden çıkartırken, kesintilerden kaynaklı olarak bir çok vatandaşın elektronik cihazlarının zarar gördüğü ifade ediliyor.

Karabük’te bazı mahallelerde yapılan elektrik kesintileri tepkilere neden oldu. Habersiz  ve bilgi verilmeden yapılan kesintiler nedeniyle  bir çok vatandaşın elektronik cihazlarının zarar gördüğü ifade ediliyor.

Karabük’te bazı mahallelerde son günlerde yapılan  elektrik kesintileri vatandaşları bezdirdi.  Bilgi verilmeden ve aniden yapılan kesintilerin  elektronik cihazlara zarar verdiği ve bunun da  vatandaşların cebinden ekstra masraf olarak çıkığı belirtilirken, bu masrafların  aile bütçesini de etkilemeye  başladığı bildirildi.

Elektrik kesintilerinin gece saatlerinde yapılması ise yaşanan sıkıntıları daha da artırıyor. Yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili herhangi bir bilgilendirmede bulunmayan ENERJİSA’ya tepki gösteren vatandaşlar, “Bu kadar sorumsuzluk olmaz, kesinti yapacaksınız madem bunu haber vererek yapın bizler de ona göre tedbirlerimizi alalım. Habersiz yapılan kesintiler nedeniyle elektronik cihazlarımız zarar görüyor. Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle elektronik eşyalar astronomik rakamlara ulaştı,  bunları yeniden almak ayrı bir külfet, hem maddi hem de manevi olarak zarar görüyoruz. ENERJİSA yetkililerini bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” dediler.

AYNI  DURUM SAFRANBOLU VE DİĞER İLÇELERDE DE YAŞANIYOR

Öte yandan elektrik kesintilerinin sadece Karabük merkezde  yaşanmadığı, Safranbolu başta olmak üzere diğer ilçelerde yaşandığı belirtildi. Özellikle Safranbolu’da gün içersinde ve gece saatlerinde yaşanan kesintiler vatandaşları çileden çıkartırken, ENERJİSA’nın bu kesintilere kalıcı çözüm bulması gerektiği ifade edildi.

Diğer yandan kesintilerden kaynaklı olarak evlerde kullanılan elektronik cihazlarda meydana gelen zararın ENERJİSA tarafından karşılanması gerektiği belirtilirken,  bir çok vatandaşın bu konuda muhatap dahi bulamadığı belirtiliyor. (Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
www 1
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
02 Haziran, 2026 11:05 tarihinde yayınlandı
0

Rektör Kırışık’tan Tıp Fakültesi ek hizmet binasında inceleme

Kırışık: “Karabük’e ve Karabük halkına hayırlı olsun”

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Tıp Fakültesi Ek Hizmet Binasında incelemelerde bulundu. Eğitim ve sağlık hizmetlerine yönelik fiziki imkanları yerinde değerlendiren Kırışık, yeni binanın hem akademisyenlere hem de öğrencilere önemli avantajlar sunduğunu belirterek, “Yeni binalarımız Karabük’e, Karabük halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Ziyaret kapsamında derslikleri, uygulama alanlarını ve ortak kullanım bölümlerini gezen Rektör Kırışık, akademisyenler ve öğrencilerle bir araya gelerek eğitim süreçlerine ilişkin görüş ve talepleri dinledi. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Kırışık, yeni hizmet binasının modern eğitim anlayışına uygun şekilde tasarlandığını ifade etti.

Akademisyenler için çalışma ve sosyal alanlar oluşturduklarını vurgulayan Kırışık, “Hocalarımızın tamamına yönelik odalar hazırladık. Ayrıca sosyalleşebilecekleri ve meslektaşlarıyla görüş alışverişinde bulunabilecekleri alanlar oluşturduk. Konferans salonumuz sayesinde hem öğrencilerimiz hem de akademisyenlerimiz ders ve etkinliklerini rahatlıkla gerçekleştirebilecek” diye konuştu.

Öğrencilerin artık modern dersliklerde eğitim aldığını belirten Kırışık, öğretim üyelerinin merkez kampüse gitmeden ders verebildiğini söyledi. Binada yer alan yemekhane hizmetinin de öğrenci ve akademisyenler tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade etti.

Yeni hizmet binasının hastane üzerindeki yükü azalttığını da dile getiren Kırışık, bahçenin otopark olarak kullanılmaya başlanmasıyla hastanenin otopark sorununun önemli ölçüde hafiflediğini kaydetti. Bazı akademik ve idari birimlerin de yeni binaya taşındığını belirten Kırışık, böylece Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde daha geniş çalışma alanlarının oluşturulduğunu söyledi.

EĞİTİM VE SAĞLIK HİZMETLERİNE KATKI

Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Aybala Cebecik Özcan da ek hizmet binasının akademisyenler açısından büyük kolaylık sağladığını belirtti. Özcan, öğretim üyelerinin hem sağlık hizmeti sunduğunu hem de eğitim faaliyetlerini yürüttüğünü hatırlatarak, yeni binanın zaman kaybını önlediğini ve hizmetlerin daha verimli yürütülmesine katkı sağladığını ifade etti.

Öğrenciler de yeni binanın özellikle hastaneye yakın konumuyla önemli avantajlar sunduğunu belirtti. Dördüncü sınıf öğrencisi Fatma Zehra Tekin, hastaneye yakın bir eğitim ortamının uzun süredir ihtiyaç duydukları bir imkan olduğunu söyledi. Bir diğer öğrenci Büşranur Yılmaz ise pratik eğitimlerde zaman kazandıklarını, yemekhane ve kütüphane gibi sosyal alanların eğitim süreçlerine olumlu katkı sunduğunu dile getirdi.

Rektör Yardımcısı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Solmaz, akademik ve idari personel ile öğrencilerin de katıldığı ziyaretin sonunda, Tıp Fakültesi Ek Hizmet Binasının eğitim kalitesinin artırılması ve sağlık hizmetlerinin daha etkin yürütülmesine önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin