Reklam
Reklam

Karabük’te ENERJİSA’ya Tepki

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Temmuz, 2023 16:07 tarihinde yayınlandı
0

Habersiz  ve bilgi verilmeden yapılan  elektrik kesintileri vatandaşları çileden çıkartırken, kesintilerden kaynaklı olarak bir çok vatandaşın elektronik cihazlarının zarar gördüğü ifade ediliyor.

Karabük’te bazı mahallelerde yapılan elektrik kesintileri tepkilere neden oldu. Habersiz  ve bilgi verilmeden yapılan kesintiler nedeniyle  bir çok vatandaşın elektronik cihazlarının zarar gördüğü ifade ediliyor.

Karabük’te bazı mahallelerde son günlerde yapılan  elektrik kesintileri vatandaşları bezdirdi.  Bilgi verilmeden ve aniden yapılan kesintilerin  elektronik cihazlara zarar verdiği ve bunun da  vatandaşların cebinden ekstra masraf olarak çıkığı belirtilirken, bu masrafların  aile bütçesini de etkilemeye  başladığı bildirildi.

Elektrik kesintilerinin gece saatlerinde yapılması ise yaşanan sıkıntıları daha da artırıyor. Yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili herhangi bir bilgilendirmede bulunmayan ENERJİSA’ya tepki gösteren vatandaşlar, “Bu kadar sorumsuzluk olmaz, kesinti yapacaksınız madem bunu haber vererek yapın bizler de ona göre tedbirlerimizi alalım. Habersiz yapılan kesintiler nedeniyle elektronik cihazlarımız zarar görüyor. Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle elektronik eşyalar astronomik rakamlara ulaştı,  bunları yeniden almak ayrı bir külfet, hem maddi hem de manevi olarak zarar görüyoruz. ENERJİSA yetkililerini bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” dediler.

AYNI  DURUM SAFRANBOLU VE DİĞER İLÇELERDE DE YAŞANIYOR

Öte yandan elektrik kesintilerinin sadece Karabük merkezde  yaşanmadığı, Safranbolu başta olmak üzere diğer ilçelerde yaşandığı belirtildi. Özellikle Safranbolu’da gün içersinde ve gece saatlerinde yaşanan kesintiler vatandaşları çileden çıkartırken, ENERJİSA’nın bu kesintilere kalıcı çözüm bulması gerektiği ifade edildi.

Diğer yandan kesintilerden kaynaklı olarak evlerde kullanılan elektronik cihazlarda meydana gelen zararın ENERJİSA tarafından karşılanması gerektiği belirtilirken,  bir çok vatandaşın bu konuda muhatap dahi bulamadığı belirtiliyor. (Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin

Amasya’da 65. Kiraz Teşvik Yarışması yapıldı

amasyada 65 kiraz tesvik yarismasi yapildi pxHFc3zK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Türkiye’nin en eski kiraz teşvik yarışması Amasya’da 65 yıldır gerçekleştiriliyor. Geçen yıl bahçelerde yaşanan zirai don afeti nedeniyle yapılamayan yarışmada üretimin bol olduğu bu yıl ilk üçe giren kiraz üreticilerine altın hediye edildi.

Kentte düzenlenen 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen yarışma öncesi Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri bahçelerin yolunu tuttu. Titiz araştırmalar sonucu ödül almaya hak kazanan ürünler ile üreticileri belirlendi.

Birinci Alpaslan köyünden Yusuf Eser

Birinciliği Taşova ilçesine bağlı Alpaslan köyünden Yusuf Eser kazandı. Yarışmaya ailesiyle birlikte gelen Eser, ödül çekini Amasya Valisi Önder Bakan’ın elinden aldı. Yarışmada ikinci Aydınlık köyünden Hasan Hüseyin Erdem, üçüncü ise Ormanözü köyünden Murat Pamuklu üçüncü oldu. Şehzadeler Gezi Yolunda düzenlenen ödül törenine AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Çakıroğlu ile diğer yetkililer de katıldı. Halk oyunları ekibinin sahne aldığı yarışmayı izleyen vatandaşlara paketler halinde kiraz dağıtıldı.

“Türkiye’nin en eski kiraz yarışması”

Amasya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cebeci, “Türkiye’nin en eski kiraz yarışmasını Amasya’da yapıyoruz. 1962 yılından bu yana 65 yıldır bu yarışma geleneksel olarak yapılıyor. Sadece geçen yıl zirai afeti don nedeniyle ağaçlar meyve vermediği için yarışma yapılamamıştı. Dereceye giren üreticilerimizi kutluyorum” dedi.

Bu yıl yaklaşık 50 bin ton rekolte bekleniyor

Coğrafi işaretli Amasya kirazının Türk kirazı olarak tanındığını anlatan Cebeci, “Rusya, Almanya gibi ülkelere ilimizden kiraz ihracatı yapılıyor. Bu yıl yaklaşık 50 bin ton rekolte bekliyoruz” diye konuştu.

“1963’te dedemin diktiği kiraz ağaçlarından ürün alıyoruz”

Geleneksel yarışmanın bu yılki şampiyonu Yusuf Eser de, “1963 yılında dedemin diktiği kiraz ağaçlarını yetiştirerek ürün alıyoruz. Teknolojik gelişmeleri de takip ederek ailece üretim yapıyoruz. Bölgede kiraz üretiminin merkezi olmasını istediğimiz köyümüz Alpaslan’ın daha da gelişeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu. Eser’in eşi Gülhanım Eser’de 65 yıldır süren yarışmanın bu yılki kazananın olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

“Rabbim geçen sene vermediğinin iki katını verdi”

Ömrü bahçelerde şifa kaynağı kirazlardan toplayarak geçen Sadiye Öztürk, yarışmanın kazananlarını alkışlayarak kutladı. Geçen yıl kiraza hasret kaldıklarını hatırlatan Öztürk, “Bir tane bile kiraz yemek nasip olmamıştı. Ama bu sene Rabbim geçen sene vermediğinin iki katını verdi. Bol kirazımız var. Her yere yetecek inşallah” şeklinde konuştu. Yarışmaya Çiğdemlik köyünde katılan Ertan Uzun ise, genç bir çiftçi olarak üretim yapmayı sürdüreceğini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin