Karabük’te En Uzun Gecede "Gece Oryantiringi" Heyecanı Yaşandı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
222222 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
22 Aralık, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te En Uzun Gecede “Gece Oryantiringi” Heyecanı Yaşandı

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Karabük Üniversitesi Hasan Doğan Spor Bilimleri Fakültesi ve Karabük Oryantiring İl Temsilciliği iş birliğiyle, 21 Aralık “en uzun gece” kapsamında gece oryantiringi etkinliği düzenlendi.

Karabük Üniversitesi yerleşkesi içerisinde bulunan oryantiring haritası kullanılarak gerçekleştirilen organizasyona 50 sporcu katıldı. Soğuk hava koşullarına rağmen sporcular, gece şartlarında yön bulma, harita okuma ve hızlı karar verme becerilerini sergileyerek parkuru başarıyla tamamladı.

Etkinlik boyunca sporcuların yüksek motivasyonu ve mücadeleci ruhu dikkat çekerken, katılımcılar gece oryantiringinin farklı ve heyecan verici atmosferini deneyimleme fırsatı buldu. Gece koşullarında yapılan yarış, sporcuların konsantrasyon ve dayanıklılık seviyelerini de ön plana çıkardı.

Programa; Karabük Üniversitesi Hasan Doğan Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Numan Bahadır Kayışoğlu, Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Neslihan Akçay ve Doç. Dr. İsmail Gülünay katılarak sporcularla bir araya geldi.

Organizasyon sonunda dereceye giren sporculara ödülleri takdim edilirken, gençlerin sportif ve kişisel gelişimine katkı sağlayan bu tür etkinliklerin önümüzdeki dönemlerde de artarak devam etmesinin planlandığı ifade edildi.

ORYANTİRİNG NEDİR?

Oryantiring, harita ve pusula yardımıyla arazide belirlenen hedefleri en doğru ve en kısa sürede bulmayı amaçlayan bir doğa sporudur.

Bu spor; Fiziksel dayanıklılığı, Harita okuma ve yön bulma becerisini, Hızlı karar verme ve stratejik düşünmeyi bir arada geliştirir.

Oryantiring, bireysel ya da takım halinde yapılabilir ve her yaş grubuna hitap eden, doğayla iç içe bir spor branşıdır.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tutuklandigini ogrenen supheli adliyede camdan atladi ByTLcvgm
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Tutuklandığını öğrenen şüpheli adliyede camdan atladı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde uyuşturucu ticareti suçlamasıyla gözaltına alınan S.K., çıkarıldığı mahkemede tutuklandığını öğrendikten sonra adliye binasında camdan atlayarak ağır yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, S.K.’nın adresinde yapılan aramada yaklaşık 100 gram uyuşturucu madde ile 45 adet extacy hap ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İddiaya göre, gece saatlerinde avukatına intihar edebileceğini söylediği öne sürülen S.K., sabah saatlerinde sulh ceza hakimliğindeki işlemlerinin ardından tutuklandığını öğrenince panik halde koşarak adliye binasının camından kendini aşağı bıraktı.

Saat 11.30 sıralarında meydana gelen olayda ağır yaralanan S.K., olay yerine çağrılan sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Şüphelinin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin