Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Kasım, 2021 08:09 tarihinde yayınlandı
0

 Karabük’te emniyet kemeri uygulaması

Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı gerçekleştirilen emniyet kemeri uygulaması kapsamında Karabük’te İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri durdukları sürücülere uyarılarda bulundu.
Trafik güvenliğinin sağlanması, kural ihlalleri nedeniyle meydana gelen kazaların önlenmesi, sürücüler üzerinde algılanan yakalanma riski duygusunun arttırılması amacıyla ülke genelinde emniyet kemeri uygulaması yapıldı. Bu kapsamda Karabük’te de İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri kentin farklı noktalarında emniyet kemeri uygulaması yaptı. Denetimlerin sıklaştırıldığı kentte sürücülerin büyük çoğunluğunun emniyet kemerinin takılı olduğu gözlemlendi.
Emniyet kemeri kullanmadığı tespit edilen sürücüler hakkında da işlem yapılırken, polis ekipleri emniyet kemerinin önemini belirten uyarılarda bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
f 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
22 Mayıs, 2026 15:15 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te silah ve uyuşturucu ve 43 aranan şahıs yakalandı

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince 01 Mayıs – 22 Mayıs 2026 tarihleri arasında yürütülen kapsamlı asayiş uygulamaları ve şok denetimlerde çok sayıda suç unsuru ele geçirilirken, aranan şahıslar da yakalandı.

Motosikletli Polis Timleri, yaya devriyeler (çarşı ve mahalle bekçileri) ile sivil ve resmi asayiş ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen çalışmalarda il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik yoğun denetimler yapıldı.

Denetimlerde 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kuru sıkı ses tabancası, 57 adet fişek ile birlikte 5,7 gram kannabinoid (bonzai) ve 2,6 gram eroin ele geçirildi.

Yapılan kontrollerde çeşitli suçlardan aranan 24’ü tutuklamaya yönelik olmak üzere toplam 43 şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edildi.

Kumarla mücadele kapsamında “kumar oynanması için yer ve imkan sağlama” suçundan 2 ayrı iş yeri hakkında adli işlem başlatıldı. Kabahatler Kanunu kapsamında 23 şahsa toplam 274 bin 940 TL idari para cezası uygulandı.

Trafik ekiplerinin denetimlerinde ise eksiklikleri tespit edilen 26 araca Karayolları Trafik Kanunu kapsamında toplam 1 milyon 450 bin 711 TL idari para cezası kesildi.

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin