Karabük'te Emeklilerin Çay Talebi - Karabük Haber Postası
CAY2
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
13 Mart, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Emeklilerin Çay Talebi

Karabük Belediyesi, şehrin en büyük sorunlarından biri olan park ve sosyal alan ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yeni projelere imza atıyor.

Şehir merkezinde yapımı tamamlanan dinlenme alanları ve motosiklet parkı, hem vatandaşların hem de esnafın günlük yaşamını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Son yıllarda artan trafik sıkışıklığı ve motor sürücülerinin park yeri eksikliği, şehirde sıkça dile getirilen sorunlar arasında yer alıyordu. Ayrıca, vatandaşların dinlenebileceği bir alanın olmaması da eleştiriliyordu. Karabük Belediyesi, bu sorunları çözmek için harekete geçerek Kemal Güneş Caddesi üzerinde yeni bir dinlenme alanı ve motosiklet parkı çalışmalarına başladı.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, şehrin daha yaşanabilir ve fonksiyonel bir hale gelmesi için projelere hız kesmeden devam edeceklerini belirtti. Önceden çay bahçesi olarak kullanılan alan, Evkur’un açılmasının ardından kapatılmıştı. Ancak yapılan yeni düzenlemeyle birlikte bu alan, motosiklet parkı ve dinlenme alanı olarak yeniden hizmete açıldı. Yeni parkın açılmasıyla birlikte, emekliler Belediye Başkanından akşam saatlerinde vakit geçirdikleri bu alanda 5 liradan çay talep etti. Mini park, vatandaşların sosyal hayatını canlandırmak ve dinlenme ihtiyaçlarını karşılamak için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Karabük’te bu tür sosyal alanların artması, şehir halkı tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
15 yasindaki alperenin yumrukla olumune yol acan 2 saniga 7ser yil hapis RkW6TTYX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

15 yaşındaki Alperen’in yumrukla ölümüne yol açan 2 sanığa 7’şer yıl hapis

Bolu’da parkta çıkan kavgada 15 yaşındaki Alperen Ömer Toprak’ın yumruk darbesi sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin davada karar çıktı. Mahkeme, iki sanığı müşterek faillik kapsamında 7’şer yıl hapis cezasına çarptırdı.

Bolu’da geçtiğimiz haziran ayında parkta iki çocuk arasında çıkan kavgada aldığı darbe sonucu kalbi duran ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Alperen Ömer Toprak’ın ölümüne ilişkin davanın dördüncü celsesi görüldü. Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, sanıkların yaşlarının küçük olması nedeniyle kapalı oturumda gerçekleştirildi. Duruşmaya tutuklu sanık S.Ş. (13), tutuksuz yargılanan E.Y. (14), taraf avukatları ve aileler katıldı.

Adli tıp raporu dosyaya girdi

Geçtiğimiz celse hazırlanan adli tıp raporu da dosyaya eklendi. Raporda, Toprak’ın boynuna aldığı yumruk darbesi sonrası beyin sapında hasar oluştuğu, bu hasara bağlı olarak anında beyin kanaması geçirdiği ve ölümün söz konusu darbeye bağlı gerçekleştiği belirtildi. Ayrıca travmanın hayati merkezleri doğrudan etkilediği ve darbe ile ölüm arasında illiyet bağı bulunduğu ifade edildi.

2 sanığa 7’şer yıl hapis

Savcılığın mütalaasında, atılan yumruğun öldürme kastıyla olmadığı yönünde değerlendirme yer aldı. Mahkeme heyeti, sanıklar S.Ş. ve E.Y. hakkında ‘ağırlaştırılmış yaralama’ suçundan ceza verdi. İki sanık, müşterek faillik kapsamında 7’şer yıl hapis cezası aldı. Kararın ardından tutuksuz sanık E.Y. de tutuklandı.

“Mahkemenin kararının doğru olduğunu ve insanları rahatlattığını düşünmüyoruz”

Mahkemenin kararının doğru olmadığını belirten acılı ailenin avukatı Alper Coşkun, “Bizim ceza talebimiz, ‘çocuğun kasten öldürülmesine yönelikti’. Zaten adli tıp raporunda da yumruk geldiği gibi beyin kanamasına bağlı olarak öldüğü sabitti. Ama mahkemenin talebi neticesinde ‘ağırlaştırılmış yaralama’ cezası verildi. İstinafa zaten dosyayı götüreceğiz. Mahkemenin kararının doğru olduğunu ve insanları rahatlattığını düşünmüyoruz. Gerekçeli karar geldikten sonra üst mahkeme için hukuki başvurularımızı yapacağız. Doğrudan bir yumruğun ölüme neden olmasını ‘kasten öldürme’ olduğunu düşünüyorum. Yargıtay’ın da böyle birçok iştiraki var. Çocukların yaş durumundan dolayı yaş indirimi olacağı belliydi. Şu anda müşterek faillik olarak 7’şer yıl aldılar. Bu cezaların arttırılması için biz de gerekli başvuruları yapacağız” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin