Karabük’te EKT uygulaması başladı - Karabük Haber Postası
karabukte ekt uygulamasi basladi Y47WkDZG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Şubat, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te EKT uygulaması başladı

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet veren 5000 Evler Ek Hizmet Binası’ndaki 24 yataklı Psikiyatri Kliniği’nde “Elektrokonvülsif Terapi” (EKT) uygulamasına başlandı.

Modern psikiyatri uygulamaları kapsamında tıbbi altyapısını güçlendirmeye devam eden hastanede, Karabük’te ilk kez uygulanmaya başlayan tedavi yöntemiyle hem il genelindeki hem de Batı Karadeniz bölgesindeki psikiyatrik tanı alan hastalara önemli bir sağlık hizmeti alternatifi sunulması hedefleniyor. İlaç ve psikoterapiye dirençli vakalarda hayati rol oynayan EKT’nin; şiddetli depresyon, şizofreni, katatoni ve bipolar bozukluk gibi rahatsızlıkların tedavisinde en güvenli ve etkili yöntemlerden biri olarak kabul edildiği belirtildi.

EKT sürecinin, Psikiyatri uzmanlarının yanı sıra anestezi ve kardiyoloji uzmanlarının katılımıyla multidisipliner bir yaklaşımla yürütüldüğü aktarıldı. Genel anestezi ve kas gevşetici ilaçlar eşliğinde, yüksek tıbbi standartlarda gerçekleştirilen uygulama kapsamında son 4 ay içerisinde 5 hastaya toplam 25 seans tedavi uygulandığı bildirildi. Tedavisi tamamlanan hastaların sağlığına kavuşarak taburcu edildiği, idame tedavisi gereken hastaların ise süreçlerinin titizlikle takip edildiği kaydedildi.

Uygulamanın hayata geçirilmesinde emeği geçen ekibe teşekkür eden Erkan Doğan, “Psikiyatri ve Anestezi kliniklerimizce koordineli şekilde yürütülen bu ileri tedavi yöntemi, hastanemizin teknolojik gücünü ve uzman kadrosunun başarısını bir kez daha kanıtlamıştır. İlimizde sağlık hizmet kalitesinin artırılması için bizlerden desteğini esirgemeyen Sağlık Bakanımız Kemal Memişoğlu olmak üzere; Karabük Valimiz Oktay Çağatay’a, milletvekillerimiz Cem Şahin, Ali Keskinkılıç’a ve İl Sağlık Müdürümüz İsmail Kara’ya şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu dagi tunelinde oto kurtarici alevlere teslim oldu G8taacVX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Nisan, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu Dağı Tüneli’nde oto kurtarıcı alevlere teslim oldu

TEM Otoyolu’nun Bolu Dağı Tüneli geçişinde kaput kısmından dumanlar yükselen oto kurtarıcı alevlere teslim oldu.

Yangın, TEM Otoyolu Bolu Dağı Tüneli mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 81 AFG 292 plakalı oto kurtarıcı, üzerinde araç taşıdığı sırada kaputundan dumanlar yükselmeye başladı. Durumu fark eden sürücü, aracı yol kenarına çekerek, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye ulaşan ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın sonucu oto kurtarma aracında maddi hasar meydana geldi.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin