Karabük Postası tarafından
15 Kasım, 2021 10:46 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te  Ekim ayında 333 konut satıldı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre geçen Ekim ayında Karabük'te 333 konut satışı gerçekleştirildi. Türkiye İstatistik Kurumu 2021 Ekim ayı konut satış istatistiklerine ait verileri açıkladı. Buna göre Karabük’te 2021 Ekim ayında 298 adedi ikinci el satış olmak üzere toplamda 333 konut, Zonguldak’ta ise Ekim ayında 430 adedi ikinci el satış olmak üzere toplamda 604 konut satılırken,  Bartın’da 2021 Ekim ayında 171 adedi ikinci el satış olmak üzere toplamda 244 konut satıldığı açıklandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Arızalanan batarya tamir edilirken alev aldı

Düzce’de Özgür Acar isimli telefon tamircisi, arızalı bir telefonu tamir etmek isterken, batarya alev aldı. Acar, soğuk kanlı davranarak daha büyük bir tehlikeyi önlerken, vatandaşları orjinal şarj aleti ve batarya kullanmaları konusunda uyardı.
Düzce’de telefon tamir işi ile uğraşan ve Uzman Elektrik, Elektronik Teknisyeni Özgür Acar, bataryası arızalı bir telefonu tamir etmek isterken, batarya alev aldı. O anlar ise güvenlik kamerasına anbean yansıdı. Bataryanın alev alması sırasında soğuk kanlı davranan Acar, yangın büyümeden bataryayı söndürerek yaşanması mümkün ziyanların önüne geçmiş oldu.

‘İlk defa bu türlü bir olay yaşıyorum’
Acar, birinci sefer başına bu türlü bir olay geldiğini tabir ederek, "Böyle bir olay birinci sefer başıma geldi. Telefon batarya arızası ile geldi. Bataryayı ayırırken telefon birden alev aldı. Bu durumlarda bizim daima tedbirlerimiz vardır. Bataryanın olağandışı durumu olduğunu bildiğim için ben bataryayı ayırırken biraz dikkatli oldum. O sırada birden batarya alev aldı. Ben telefonu direkt kurtardım. Bataryayı tamir yaptığım alana ziyan vermemesi için boşluğa attım. Yangını söndürdüm. Bize de ziyan gelmedi, müşterinin telefonuna da ziyan gelmedi. Bu formda tedbirimizi alarak kurtardık" dedi.

‘Orijinal şarj aleti ve batarya kullansınlar’
Vatandaşların, telefonlarda özgün şarj aleti ve batarya kullanması gerektiğine dikkat çeken Özgür Acar, "Öncelikle orjinal şarj aleti kullanılmalı. Yan sanayi batarya kullanılmamalıdır. Bu tip durumların karşısına geçmek için vatandaşlar, telefon bataryasının ısındığını yada şarjının çabuk bittiğini fark ettiği anda uzman teknisyenlere telefonunu getirmeli ve daha uzun kullanmamalıdır" halinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin