Karabük'te 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Eğitim Kurumu Müdürler Kurulu Toplantısı yapıldı. toplantıda konuşan Vali Yavuz, Okul Müdürleri ve öğretmelere çeşitli uyarılarda bulunarak, "37 Bin evladımızı kendi çocuğumuz gibi sahiplenmeliyiz”
Karabük Valisi Mustafa Yavuz başkanlığında, 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Eğitim Kurumu Müdürler Kurulu Toplantısı, Valilik 3 Nisan Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Toplantıya; Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, il millî eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri ve okul müdürleri katıldı.
Toplantıda; il genelindeki eğitim çalışmaları, Eğitim Kenti Karabük Projesi uygulama sonuçları ve gelecek yıl hedefleri, okulların fiziki ve idari durumu, pansiyonlu okulların denetimi, güvenlik ve öğrenci takibi ile kültürel-sanat-spor etkinliklerinde elde edilen başarılar ele alındı. Ayrıca devam eden projeler ve kurumlar arası iş birliği konuları değerlendirildi.
"37 BİN EVLADIMIZ SİZLERE EMANET"
Vali Mustafa Yavuz, toplantıda yaptığı konuşmada il genelinde yaklaşık 37.000 öğrencinin okul müdürleri ve öğretmenlere emanet olduğunu vurgulayarak söze başladı. Vali Yavuz, “37 bin evladımızı, her birini kendi evladınız gibi sahiplenerek korumalıyız.” diyerek okul yöneticilerinin saha içindeki rolüne dikkat çekti.
OKUL MÜDÜRÜNÜN ROLÜNE VURGU
Vali Yavuz, bir okulun iklimini ve başarısını değiştiren unsurun okul müdürü olduğunu belirtti; idarecinin tutum ve yaklaşımının öğretmen, öğrenci ve okul kültüründe belirleyici olduğunu söyledi. İyi bir yönetimin okulda olumlu değişimler oluşturduğunu, eksik ya da ilgisiz bir yönetiminse istenmeyen sonuçlara yol açtığını örneklerle ifade etti.
BAŞARILAR ARTTI, HEDEFLER BÜYÜDÜ
Eğitimde elde edilen kazanımlara da değinen Vali Mustafa Yavuz, akademik başarıların yanı sıra, kültürel, sportif, sanatsal ve sosyal alanda ulusal ve uluslararası başarıların arttığını kaydetti. 2021’de 7 olan bu tür başarı sayısının, 2024-2025 eğitim öğretim yılında 83’e çıktığını belirten Vali Yavuz, bu başarılarda öğretmen ve idarecilerin fedakarlığının büyük payı olduğunu ifade etti. Kamu kuruluşları, üniversite ve sivil toplum kuruluşlarıyla yürütülen iş birliklerinin öğrenci projelerine ve sportif/yarışma başarılarına katkı sağladığını söyledi.
“YÖNETİM SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN OLMAZ”
Vali Yavuz, saha gözetimi ve idari hassasiyetlere ilişkin beklentilerini de paylaştı. Okul yöneticilerinin okula zamanında gelip öğretmen ve öğrencileri karşılaması, onları uğurladıktan sonra okuldan ayrılması, öğretmen odası ile ilişkilerin sıcak tutulması, pansiyonlu okullarda denetim ve fiili kontrollerin sıklaştırılması, fiziki güvenlik ve bakım konularına öncelik verilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca idarecilerin yönetimi sosyal medya gruplarıyla yürütmemesi; bizzat okulda, öğretmen ve öğrencilerle yüz yüze olmalarının önemine işaret etti.
"BİR ÇOCUĞUN GELECEĞİNİ KURTARABİLİRİZ"
Toplantıda örnek bir vaka üzerinden konuşmasına devam eden Vali Mustafa Yavuz, “Eğer bir çocuğu fark eder, sahip çıkarsak onun geleceğini kurtarmış oluruz.” dedi.
Vali Yavuz sözlerini, okul müdürlerine ve eğitim camiasına güvendiğini belirterek tamamladı; eğitimde kaliteyi yükseltmek için liderlik, sahiplenme ve sürekli saha varlığı çağrısı yaptı. Toplantı, il genelinde alınan kararların sahaya aktarılması ve belirlenen önceliklerin uygulamaya konulması kararı ile sona erdi. Vali Mustafa Yavuz, toplantının düzenlenmesinde emeği geçen İl Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür etti ve başarılı bir eğitim yılı temennisinde bulundu.
 
 