Berkay Doğan tarafından
01 Ocak, 2025 15:28 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Eğitimde Yüksek Kalite

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetler Genel Müdürlüğü, eğitim kurumlarının kalite standartlarını yükseltmek ve yönetim sistemlerini geliştirmek amacıyla belgelendirme hizmetlerini yürütmeye devam ediyor.

Bu kapsamda, Karabük Bilim ve Sanat Merkezi ile Şehit Aybüke Yalçın Anaokulu, önemli bir başarıya imza atarak TSE EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, TSE EN ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve TSE EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi tetkiklerinde başarılı sonuçlar elde etti.

Karabük’te Bu başarı, ilgili belgelerin alınmasıyla taçlanmış oldu. TSE EN ISO 9001 belgesi, bir kuruluşun müşteri memnuniyetini artırmak ve sürekli gelişimi sağlamak amacıyla uyguladığı kalite yönetim sisteminin etkinliğini gösterirken; TSE EN ISO 45001 belgesi, iş sağlığı ve güvenliği yönetim sisteminin etkinliğini, TSE EN ISO 14001 belgesi ise çevre yönetim sisteminin sürdürülebilirliğini belgelemektedir. Bu üç belgenin aynı anda alınması, kurumların yönetim sistemlerindeki bütünlüğü ve etkinliği ortaya koymaktadır.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, yapılan tetkiklerin ardından elde edilen başarılar dolayısıyla okul idarecilerini tebrik etti. Akbaş, "Karabük Bilim ve Sanat Merkezi ve Şehit Aybüke Yalçın Anaokulu’nun kazandığı bu belgeler, eğitimde kaliteyi artırma yolunda atılmış önemli bir adımdır. Diğer okullarımızın da benzer hedefler koyarak, bu başarıyı örnek almasını umuyorum" ifadelerini kullandı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Polisi peşine takan 16 yaşındaki sürücü ormanlık alanda yakalandı

Çorum’da polis aracına çarptıktan sonra kaçmaya başlayan 16 yaşındaki ehliyetsiz şoför, kovalamaca sonucunda kaçtığı ormanlık alanda yakalandı. Çocuğa toplam 94 bin TL cezai süreç uygulandı.
Edinilen bilgiye nazaran, polis takımları tarafından Sarılık Kavşağı’nda devriye vazifesindeki polis aracına çarpan 19 AEM 303 plakalı arabanın şoförü, daha sonra "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Polis aracına da çarpan şahıs, gruplar tarafından takibe alındı. Yaklaşık 35 kilometre kaçtıktan sonra aracı çamura saplanan şoför, koşarak ormanlık alana girdi. Şahıs polis takımları tarafından ormanlık alanda yakalandı. Polis takımları tarafından yapılan denetimlerde C.Ö. isimli şoförün 16 yaşında ve şoför dokümanının olmadığı tespit edildi. Araçta yapılan denetimlerde ise silah fişekleri bulundu. Polis takımları tarafından 16 yaşındaki C.Ö.’ye ilgili hususlardan 94 bin TL trafik cezası uygulandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.