Karabük'te Eğitim Yatırımları Değerlendirildi - Karabük Haber Postası
6793807ce4814
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
24 Ocak, 2025 14:59 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Eğitim Yatırımları Değerlendirildi

Karabük İl Özel İdaresi’nin koordinasyonunda devam eden ve 2025 yılı içinde planlanan Milli Eğitim Yatırımları hakkında kapsamlı bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda, Milli Eğitim alanında yapılan çalışmalar masaya yatırıldı

Karabük’te, İl Özel İdaresi kontrollüğünde yürütülen ve 2025 yılı içerisinde hayata geçirilmesi planlanan eğitim yatırımların değerlendirildi. Toplantı, Karabük İl Özel İdaresi encümen toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya, Karabük İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ve ilgili kurumların personelleri katıldı. Eğitim altyapısının güçlendirilmesi, öğrencilerin daha modern ve sağlıklı ortamlarda eğitim görmesi için devam eden projeler ve 2025 yılı içerisinde planlanan yatırımlar detaylı bir şekilde ele alındı.

DEVAM EDEN PROJELER DEĞERLENDİRİLDİ

Toplantıda, Karabük’te halen devam eden eğitim yatırımları kapsamlı bir şekilde değerlendirildi. İnşaatı süren okul projeleri, bakım-onarım çalışmaları ve diğer altyapı ihtiyaçlarına yönelik süreçler hakkında bilgi alışverişi yapıldı. Projelerin planlanan sürelerde tamamlanabilmesi ve öğrencilerin hizmetine sunulabilmesi için izlenecek adımlar ayrıntılı olarak konuşuldu.

2025 YILI YATIRIM PLANLARI MASAYA YATIRILDI

2025 yılı için hazırlanan yatırım programları da toplantının gündeminde yer aldı. İl genelindeki eğitim kurumlarının ihtiyaçları doğrultusunda yapılması planlanan yeni okullar, mevcut binaların yenilenmesi ve teknolojik altyapının güçlendirilmesine yönelik projeler istişare edildi. Eğitimin kalitesini artırmaya yönelik bu yatırımların hayata geçirilmesi için atılacak adımlar üzerinde fikir birliğine varıldı.

EĞİTİME VERİLEN ÖNEM VURGULANDI

Toplantıda konuşan Genel Sekreter Şerafettin Kelleci ve İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Karabük’te eğitimin niteliğini artırmak için yapılan çalışmaların önemine dikkat çekti. Özellikle fiziki altyapının güçlendirilmesi, öğrencilere çağın gerekliliklerine uygun öğrenim ortamlarının sağlanması ve öğretmenlerin daha etkin bir şekilde çalışabileceği mekanların oluşturulmasının önemi vurgulandı. Ayrıca projelerin, kamu kaynaklarının verimli kullanılmasıyla zamanında tamamlanması için koordinasyonun artırılması gerektiği belirtildi.

TOPLANTI İSTİŞARELERLE SONA ERDİ

Devam eden işler ve 2025 yılı içerisinde planlanan programlara ilişkin değerlendirme ve istişarelerin ardından toplantı sona erdi. Toplantıya katılan yetkililer, alınan kararların Karabük’te eğitimin kalitesine önemli katkılar sağlayacağını ve projelerin takibinin düzenli olarak yapılacağını belirtti.

Karabük’teki eğitim yatırımlarıyla ilgili bu önemli adımlar, şehrin geleceğine yapılmış yatırımlar olarak değerlendiriliyor. Öğrencilerin daha donanımlı bir şekilde yetişmesi ve eğitimdeki başarı seviyesinin artırılması için çalışmaların hız kesmeden devam edeceği ifade edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
2222 2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
24 Mart, 2026 13:19 tarihinde yayınlandı
0
0

İL GENEL MECLİSİ KOLTUĞUNA 3 ADAY!

Karabük İl Genel Meclisi’nde 1 Nisan’da yapılacak başkanlık seçimi öncesi AK Parti’de üç adaylı tablo konuşuluyor. 17 üyenin oy kullanacağı seçimde kritik rol, İl Başkanı Ferhat Salt’ın elinde bulunuyor.

Karabük İl Genel Meclisi’nde başkanlık yarışı 1 Nisan’da yapılacak seçimle netleşecek. Mevcut Başkan Ahmet Sözen’in yeniden aday olması beklenirken, aynı partiden iki ismin daha adaylığı gündemde. 11 AK Partili üye arasında oyların bölünme ihtimali, gözleri MHP ve CHP’nin 6 üyesine çevirdi. Seçimde anahtar rolün AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt’a ait olduğu belirtiliyor.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nin ardından oluşan Karabük İl Genel Meclisi, 17 üyesinin kendi arasında yaptığı seçimle başkanlık koltuğuna Ahmet Sözen’i getirmişti. Ancak şimdi gözler, 1 Nisan 2026’da yapılacak yeni başkanlık seçimine çevrildi. Uzun yıllardır meclisi yöneten Sözen’in koltuğunu koruyup koruyamayacağı merak konusu.

ÜÇ ADAYLI TABLO

AK Parti cephesinde hareketli saatler yaşanıyor. Mevcut Başkan Ahmet Sözen’in yeniden aday olmasına kesin gözüyle bakılırken, Yenice İl Genel Meclis Üyesi Ertan Mısırlı ile Merkez ilçe  İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Okan Kirman’ın da başkanlık için yarışacağı konuşuluyor. Her üç isim de AK Partili üyelerden oluşuyor. Ahmet  Sözen Safranbolu, Ahmet Okan Kirman Merkez, Ertan Mısırlı ise Yenice ilçesinden seçilmiş durumda.

BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

Parti içinde mevcut başkanla devam edilip edilmeyeceği ya da yeni bir isim üzerinde uzlaşı sağlanıp sağlanmayacağı henüz netlik kazanmış değil. AK Parti’nin 11 il genel meclis üyesi arasında yapılması beklenen ön seçim ihtimali kulislerde konuşulsa da, seçime sadece bir hafta kala belirsizliğin devam etmesi dikkat çekiyor. Bu süreçte en kritik rolün AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt’a ait olduğu değerlendiriliyor.

DENKLEMDE 6 OY KRİTİK ROLDE

Karabük İl Genel Meclisi, toplam 17 üyeden oluşuyor. AK Parti’nin 11, MHP’nin 4, CHP’nin ise 2 üyesi bulunuyor. Sayısal üstünlük AK Parti’de olmasına rağmen, aynı partiden üç adayın çıkması halinde oyların bölünmesi durumunda MHP ve CHP’nin toplam 6 oyunun seçimin kaderini belirleyebileceği ifade ediliyor.

Seçim, meclis üyelerinin kendi arasında kapalı oy ve açık tasnif yöntemiyle gerçekleştirilecek. Gözler, 1 Nisan’da yapılacak seçim öncesinde özellikle AK Parti cephesinden yapılacak açıklamalara çevrilmiş durumda.

Bizi sosyal medyadan takip edin