Karabük’te Eğitim Öğretim Yılı II. Dönem Eğitim Tedbirleri Toplantısı Gerçekleştirildi - Karabük Haber Postası
67aaf4ed4f6fd
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
11 Şubat, 2025 09:58 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Eğitim Öğretim Yılı II. Dönem Eğitim Tedbirleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Karabük’te 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönem Eğitim Tedbirleri Toplantısı, Vali Mustafa Yavuz’un başkanlığında yapıldı.

Toplantıya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse ve İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş da katılarak eğitim tedbirlerine yönelik bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantıda değerlendirmelerde bulunan Vali Mustafa Yavuz, “Çocukların Eğitim Süreçlerinin Güvenliğine İlişkin Koruyucu ve Önleyici Hizmet ve Tedbirlerin Artırılmasına Yönelik İş Birliği Protokolü” kapsamında okul içi ve çevresinde güvenlik tedbirlerinin büyük bir titizlikle alındığını belirtti. Ayrıca, “Eğitim Kenti Karabük Projesi” çerçevesinde eğitim paydaşlarının eğitimi alt başlığıyla eğitim tedbirlerinin güçlendirildiğini vurguladı.

Vali Yavuz, ilimiz merkezindeki tüm okulların risk değerlendirmelerinin yapıldığını ve gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti. Okul rehber öğretmenleri ve ilgili kurumlarla iş birliği içinde öğrencilerin zararlı alışkanlıklardan korunması amacıyla bilgilendirme ve etkinliklerin sürdüğünü belirtti. Bu kapsamda, bağımlılıkla mücadele, kişisel güvenlik, suçtan korunma yöntemleri, akran zorbalığı, siber güvenlik ve trafik güvenliği konularında eğitimler ve seminerler düzenlendiği ifade edildi.

Vali Yavuz, eğitimde güvenlik tedbirlerinin önemine dikkat çekerek, okul servis araçlarının denetiminden okul çevresindeki kahvehane, kafe, internet salonu, market, büfe, park, bahçe gibi alanlarla seyyar satıcılara kadar geniş bir yelpazede güvenlik tedbirlerinin alındığını vurguladı.

Toplantı, eğitim öğretim yılı boyunca alınacak tedbirlerin değerlendirilmesi ve koordinasyonun sağlanması amacıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda otomobil ile motosiklet carpisti 1 yarali BeAtem5S
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Mayıs, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Bolu’da trafik ışıklarında otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu motosiklet sürücüsü yaralandı.

Kaza, gece saatlerinde D-100 karayolu Gölyüzü ışıkları mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, ışıklardan hareket eden M.A. idaresindeki 14 ADM 870 plakalı motosiklet ile aynı yönde seyreden İ.Ç. yönetimindeki 27 BEY 776 plakalı otomobil, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda duramayarak çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü yaralandı.İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralı, ambulansla Köroğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin