blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
12 Aralık, 2024 11:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Eğitim Kenti Projesi Değerlendirildi

Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Eğitim Kenti Karabük Projesi kapsamında, Şehit Metin Arslan İlkokulu'nda değerlendirme ve istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş başkanlık ederken, Müdür Yardımcısı Adnan Cansız ve 1. Eğitim Bölgesi okul müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan İl Milli  Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, projeye ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Akbaş, Vali Mustafa Yavuz’un liderliğinde yürütülen projenin Karabük’teki eğitim alanında iyileştirme sağlama hedefiyle etkili bir şekilde devam ettiğini belirtti.

"ORTAK AKIL İLE DAHA FAZLA İYİLEŞTİRME HEDEFLİYORUZ"

Akbaş konuşmasında, toplantının amacının ortak akıl ile hareket ederek eğitimde daha fazla iyileştirme sağlamak olduğunu vurguladı ve şunları söyledi:
“Eğitim Kenti Karabük Projesi kapsamında, tüm eğitim bölgesi okul müdürleriyle bir araya gelerek projeyi daha etkili hale getirmek, etkinlikleri çeşitlendirmek ve belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu doğrultuda öğrencilerimizin akademik ve sosyal gelişimlerini destekleyecek uygulamalara ağırlık vermeliyiz.”

"OKULLAR RİSK HARİTASINI ÇIKARMALI"

Rehber öğretmenlerin ve okulların, risk haritalarını hazırlayarak öğrencilerinin takibini sağlıklı bir şekilde yapması gerektiğini belirten Akbaş, bu çalışmanın öğrencilerin olumsuz alışkanlıklardan uzak tutulmasında etkili olacağını söyledi. Ayrıca okulların kendilerine hedef belirlemesi gerektiğini ifade ederek, “Her gün daha iyisini yapmak için çabalamalıyız.” dedi.

"MESLEKİ EĞİTİM İLE GENÇLERE İŞ İMKÂNI SAĞLIYORUZ"

İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gençlerin mesleki eğitimle hayata hazırlanması konusuna önem verdiklerini belirten Akbaş, bu kapsamda Kardemir A.Ş. başta olmak üzere iş insanlarıyla protokoller imzalayarak gençlere yeni iş sahaları oluşturduklarını dile getirdi.

MEBİ UYGULAMASI TEŞVİK EDİLECEK

Akbaş, Bakanlık tarafından başlatılan Bireysel Öğrenme Platformu (MEBİ)  uygulamasının tanıtımı ve öğrencilerin bu platforma yönlendirilmesi konusunda okul yöneticilerine çağrıda bulundu. Akbaş;  “MEBİ, öğrencilerimizin akademik başarısını artırmada önemli bir rol oynayacak” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Temmuz, 2025 17:14 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’teki Yangın 4. Gününde

Karabük'te 4 gündür devam eden orman yangını rüzgarın etkisiyle hızla yayılmaya devam ediyor.
74 saattir kontrol altına alınmaya çalışılan yangın Üçbaş, Sofular ve Aktaş köylerine doğru ilerleyerek yerleşim yerlerini tehdit ediyor. Daha önce tedbir amaçlı boşaltılan köylerde alevlerin önünü kesmek için havadan ve karadan müdahale devam ederken, etkili olan rüzgar nedeniyle ekipler zaman zaman sıkıntı yaşıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin