Reklam
Reklam
67408b40d671e
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
22 Kasım, 2024 16:47 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Ebediyete İrtihal Eden Öğretmenler Anıldı

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında, ebediyete irtihal etmiş öğretmenler için Karabük Çamlık Camii’nde Mevlid-i Şerif programı düzenlendi. Cuma namazı öncesinde gerçekleştirilen etkinlikte, görevleri sırasında büyük özveriyle hizmet veren ve ülkemizin geleceğine ışık tutan öğretmenler dualarla anıldı.

Programa, Karabük Valisi Mustafa Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Mustafa Yavuz, programın ardından yaptığı konuşmada, öğretmenlerin toplumun geleceğini şekillendiren en önemli unsurlardan biri olduğunu vurguladı. Yavuz, “Ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi ve şehit öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Onların emekleri asla unutulmaz ve ödenemez. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum,” ifadelerini kullandı.

67408b5341456
Bizi sosyal medyadan takip edin
e 2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
19 Mayıs, 2026 14:22 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de ‘19 Mayıs’tan Türkiye Yüzyılı’na’ Konferansı düzenlendi

Karabük Üniversitesinde düzenlenen “19 Mayıs’tan Türkiye Yüzyılı’na” adlı konferansta Millî Mücadele sürecinden Türkiye Yüzyılı vizyonuna uzanan tarihi gelişmeler ele alındı.

Karabük Üniversitesinde “19 Mayıs’tan Türkiye Yüzyılı’na” başlıklı konferans, Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan KBÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nurgün Koç, Millî Mücadele sürecine dair bilgileri katılımcılarla paylaştı.

Koç, Ankara’nın Millî Mücadele’deki kritik rolüne dikkat çekerek, Mustafa Kemal Paşa’nın bu şehri merkez olarak seçmesinde halkın güçlü desteğinin belirleyici olduğunu vurguladı. Havza ve Amasya genelgelerinin bağımsızlık mücadelesinin temelini oluşturduğunu ifade eden Koç, bu süreçte halkın ve yerel aktörlerin katkısının büyük önem taşıdığını belirtti. İç isyanlar ve işgallerle eş zamanlı yürütülen mücadelenin, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla daha kurumsal bir yapıya kavuştuğunu dile getirdi.

Konuşmasında Türkiye Yüzyılı vizyonuna da değinen Koç, özellikle eğitim ve liyakatin önemine vurgu yaparak gençlere çalışmanın ve ülkeye katkı sağlamanın değerini hatırlattı. Konferansa, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş’ın yanı sıra akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Program sonunda Prof. Dr. Nurgün Koç’a katkılarından dolayı, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin