Reklam
Reklam
676d4afb69542
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
26 Aralık, 2024 15:25 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Doğal Doğum İçin Örnek Bir Adım

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 23-27 Aralık 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Doğal Olan Normal Doğum Eylem Planı” eğitim programı devam ediyor.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Müyesser Demir ve ekibi tarafından organize edilen program, her gün 15:00-17:00 saatleri arasında düzenleniyor.

DOĞUM HİZMETLERİNDE FARKINDALIK ARTIYOR
Etkinliğin amacı, gebelik, doğum öncesi, doğum anı ve doğum sonrası süreçlerde hizmet sunan birimlerin tanıtımını yapmak ve sağlık personelini ortak bir anlayışta buluşturmak. Program, doğum hizmetlerinin kalitesini artırmayı ve doğal doğumun teşvik edilmesini hedefliyor.

Etkinliğin üçüncü gününde İl Sağlık Müdürü İsmail Kara, programa katılarak Karabük’teki normal ve sezaryen doğum oranları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kara, Doğal Olan Normal Doğum Eylem Planı’nın önemine dikkat çekerek, doğal doğumun anne ve bebek sağlığı açısından taşıdığı avantajlara vurgu yaptı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN EĞİTİM VE İŞBİRLİĞİ İMKANI
Eğitim programı, sağlık çalışanlarının bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik ederken, doğum hizmetleriyle ilgili mevcut süreçlerin iyileştirilmesi ve farkındalığın artırılması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam eden program, doğum hizmetlerinde kaliteyi artırmak ve doğal doğum oranlarını yükseltmek için örnek bir adım olarak görülüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kdz ereglili ogretmenler turkiyenin en iyi 24 dijital egitim projesine girdi 66wMSWQx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kdz. Ereğlili Öğretmenler Türkiye’nin En İyi 24 Dijital Eğitim Projesine Girdi

Ankara’daki ulusal konferansta 800 başvuru arasından sıyrılan iki eğitimci, dijital ekosistem projeleriyle ilçeye büyük gurur yaşattı.

Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Dr. Birsen Güneri ile Kdz. Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi öğretmeni Müzeyyen Merve Bakangöz, büyük bir başarıya imza attı. Avrupa Birliği destekli, Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF iş birliğiyle yürütülen “Öğretmen Eğitimi Dijital Ekosistemi Projesi” kapsamında düzenlenen ulusal konferansta ilçeyi temsil eden öğretmenler, hazırladıkları çalışmalarla dikkat çekti.

“İyi Uygulama Örnekleri” arasına seçildiler

Ankara’da 5-6 Mayıs 2026 tarihlerinde gerçekleşen programda öğretmenlerin sunduğu projeler, Türkiye genelinde 800 başvuru arasından seçilen en iyi 24 çalışma arasına girdi. Bu sonuçla Kdz. Ereğli’nin dijital dönüşüm ve teknoloji odaklı eğitim vizyonu ulusal düzeyde tescillenmiş oldu.

“Çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, “Çağın gerekliliklerine uygun, teknolojiyle bütünleşmiş bir eğitim anlayışını ilçemizde yaygınlaştırmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Öğretmenlerimizin ulusal düzeyde böylesine önemli bir platformda iyi uygulama örnekleriyle yer alması bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Kdz. Ereğli olarak akademik başarıların yanında dijital yetkinlikleri yüksek, yenilikçi eğitim ortamları oluşturmayı önemsiyoruz. İlçemizi başarıyla temsil eden kıymetli öğretmenlerimizi tebrik ediyor, emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin