Karabük’te Doğal Doğum İçin Örnek Bir Adım - Karabük Haber Postası
676d4afb69542
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
26 Aralık, 2024 15:25 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Doğal Doğum İçin Örnek Bir Adım

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 23-27 Aralık 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Doğal Olan Normal Doğum Eylem Planı” eğitim programı devam ediyor.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Müyesser Demir ve ekibi tarafından organize edilen program, her gün 15:00-17:00 saatleri arasında düzenleniyor.

DOĞUM HİZMETLERİNDE FARKINDALIK ARTIYOR
Etkinliğin amacı, gebelik, doğum öncesi, doğum anı ve doğum sonrası süreçlerde hizmet sunan birimlerin tanıtımını yapmak ve sağlık personelini ortak bir anlayışta buluşturmak. Program, doğum hizmetlerinin kalitesini artırmayı ve doğal doğumun teşvik edilmesini hedefliyor.

Etkinliğin üçüncü gününde İl Sağlık Müdürü İsmail Kara, programa katılarak Karabük’teki normal ve sezaryen doğum oranları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kara, Doğal Olan Normal Doğum Eylem Planı’nın önemine dikkat çekerek, doğal doğumun anne ve bebek sağlığı açısından taşıdığı avantajlara vurgu yaptı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN EĞİTİM VE İŞBİRLİĞİ İMKANI
Eğitim programı, sağlık çalışanlarının bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik ederken, doğum hizmetleriyle ilgili mevcut süreçlerin iyileştirilmesi ve farkındalığın artırılması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam eden program, doğum hizmetlerinde kaliteyi artırmak ve doğal doğum oranlarını yükseltmek için örnek bir adım olarak görülüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu akademisyenleri ozbekistanda akademik temaslarda bulundu ZpyJ7HOa
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ akademisyenleri Özbekistan’da akademik temaslarda bulundu

Karabük Üniversitesi (KBÜ) akademisyenleri, Özbekistan’da gerçekleştirdikleri ziyaretlerde bilimsel sunumlar yaparak üniversiteler arası iş birliği imkanlarını değerlendirdi.

Karabük Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları Arş. Gör. Kadriye Öz ve Arş. Gör. Elif Dorukbaşı, AI Healthcare Hackathon 2026 kapsamında Özbekistan’da akademik temaslarda bulundu.

Program kapsamında Alfraganus Üniversitesini ziyaret eden heyet, Uluslararası İlişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Safakhanov Berdiyor Bakhtiyorovich ile görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette akademisyenlere üniversitenin akademik ve fiziki imkânları hakkında bilgi verildi.

Heyet, Yazılım Mühendisliği Bölümü’nde öğrencilerle bir araya gelerek Karabük Üniversitesinin akademik yapısını ve uluslararası fırsatlarını tanıttı. Öğrenciler, özellikle burs imkânları ve lisansüstü eğitim programlarına ilgi gösterdi.

Program kapsamında Arş. Gör. Elif Dorukbaşı “Biyomedikal Zaman Serilerinde Büyük Dil Modelleri”, Arş. Gör. Kadriye Öz ise “Fotovoltaik Panellerde Optimizasyon” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

Ziyaretlerin ikinci durağında University of Management and Future Technologies ile temaslarda bulunan heyete, KBÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Adnan Ucur de katıldı. Heyet, Musametov Bahodir Erkinbayevich rehberliğinde kampüsü dolaşarak incelemelerde bulundu.

Ardından Rektör Makhmudov Mukhammadismoil Mukhitdinovich başkanlığındaki heyetle yapılan toplantıda iki üniversite arasında karşılıklı tanıtımlar gerçekleştirildi. Görüşmede özellikle Bilgisayar Mühendisliği alanında geliştirilebilecek iş birliği imkanları ele alındı.

Gerçekleştirilen temasların, Karabük Üniversitesi’nin uluslararasılaşma hedeflerine katkı sağlaması ve bilimsel iş birliklerinin geliştirilmesine zemin oluşturması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin