Reklam
Reklam
676d4afb69542
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
26 Aralık, 2024 15:25 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Doğal Doğum İçin Örnek Bir Adım

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 23-27 Aralık 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Doğal Olan Normal Doğum Eylem Planı” eğitim programı devam ediyor.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Müyesser Demir ve ekibi tarafından organize edilen program, her gün 15:00-17:00 saatleri arasında düzenleniyor.

DOĞUM HİZMETLERİNDE FARKINDALIK ARTIYOR
Etkinliğin amacı, gebelik, doğum öncesi, doğum anı ve doğum sonrası süreçlerde hizmet sunan birimlerin tanıtımını yapmak ve sağlık personelini ortak bir anlayışta buluşturmak. Program, doğum hizmetlerinin kalitesini artırmayı ve doğal doğumun teşvik edilmesini hedefliyor.

Etkinliğin üçüncü gününde İl Sağlık Müdürü İsmail Kara, programa katılarak Karabük’teki normal ve sezaryen doğum oranları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kara, Doğal Olan Normal Doğum Eylem Planı’nın önemine dikkat çekerek, doğal doğumun anne ve bebek sağlığı açısından taşıdığı avantajlara vurgu yaptı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN EĞİTİM VE İŞBİRLİĞİ İMKANI
Eğitim programı, sağlık çalışanlarının bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik ederken, doğum hizmetleriyle ilgili mevcut süreçlerin iyileştirilmesi ve farkındalığın artırılması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam eden program, doğum hizmetlerinde kaliteyi artırmak ve doğal doğum oranlarını yükseltmek için örnek bir adım olarak görülüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
takla atan arac hurda yiginina dondu 19 yasindaki surucu agir yaralandi 1WZERriX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Takla atan araç hurda yığınına döndü: 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı

Zonguldak’ta direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobilin taklalar atarak orta refüjü aşıp karşı şeride geçmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında, 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde merkez Karaelmas Mahallesi mevkisinde bulunan Teoman Duralı Tünelleri çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.S. yönetimindeki 67 ABP 922 plakalı otomobil, sürücüsünün henüz belirlenemeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Savrulan araç, taklalar atarak orta refüjü aştı ve karşı şeride geçerek durabildi. Bu sırada park halindeki iki araca da çarptı.

Kazayı gören diğer sürücülerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine yoğun şekilde sağlık, polis ve AFAD ile itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle yola savrulduğu öne sürülen ağır yaralı sürücü S.S., olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. S.S.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Kaza nedeniyle güzergahta trafik akışı bir süre kontrollü olarak tek şeritten sağlandı. Polis ekiplerinin çevre güvenliği almasının ardından, adeta demir yığınına dönen ve kullanılamaz hale gelen otomobil çekici vasıtasıyla yoldan kaldırıldı. Yol temizleme çalışmalarının ardından tünel çıkışındaki trafik akışı yeniden normale döndü.

Polis ekipleri kazayla ilgili tahkikat başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin