Karabük’te Doğal Doğum İçin Örnek Bir Adım - Karabük Haber Postası
676d4afb69542
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
26 Aralık, 2024 15:25 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Doğal Doğum İçin Örnek Bir Adım

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 23-27 Aralık 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Doğal Olan Normal Doğum Eylem Planı” eğitim programı devam ediyor.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Müyesser Demir ve ekibi tarafından organize edilen program, her gün 15:00-17:00 saatleri arasında düzenleniyor.

DOĞUM HİZMETLERİNDE FARKINDALIK ARTIYOR
Etkinliğin amacı, gebelik, doğum öncesi, doğum anı ve doğum sonrası süreçlerde hizmet sunan birimlerin tanıtımını yapmak ve sağlık personelini ortak bir anlayışta buluşturmak. Program, doğum hizmetlerinin kalitesini artırmayı ve doğal doğumun teşvik edilmesini hedefliyor.

Etkinliğin üçüncü gününde İl Sağlık Müdürü İsmail Kara, programa katılarak Karabük’teki normal ve sezaryen doğum oranları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kara, Doğal Olan Normal Doğum Eylem Planı’nın önemine dikkat çekerek, doğal doğumun anne ve bebek sağlığı açısından taşıdığı avantajlara vurgu yaptı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN EĞİTİM VE İŞBİRLİĞİ İMKANI
Eğitim programı, sağlık çalışanlarının bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik ederken, doğum hizmetleriyle ilgili mevcut süreçlerin iyileştirilmesi ve farkındalığın artırılması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam eden program, doğum hizmetlerinde kaliteyi artırmak ve doğal doğum oranlarını yükseltmek için örnek bir adım olarak görülüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sg
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
01 Nisan, 2026 09:38 tarihinde yayınlandı
0
0

SGK’dan Borçlulara Ek Süre

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kuruma olan borçların son ödeme tarihinin uzatıldığını duyurdu.

Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Mali Otomasyon Sistemi (MOSİP) altyapısında yürütülen güncelleme çalışmaları nedeniyle bazı hizmetlere erişimde gecikmeler yaşandığı belirtildi.

Bu kapsamda, 5510 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat kapsamında yer alan sigorta primleri, yapılandırma ve taksitlendirme borçları ile diğer borçların son ödeme tarihi 31 Mart 2026’dan, 7 Nisan 2026 saat 23.59’a kadar uzatıldı. Bu tarihe kadar yapılacak ödemelerin yasal süresi içinde kabul edileceği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, sigorta prim teşvik ve desteklerinden yararlanmanın devamı için belirtilen süre içinde borçların ödenmesi gerektiği vurgulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin