karabuk
İmsak 06:04
Güneş 07:29
Öğle 13:08
İkindi 16:07
Akşam 18:37
Yatsı 19:57
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
18 Haziran, 2025 11:49 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te Demiryolu Hatlarında Tehlike Oluşturan Otlar Temizleniyor

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle artan orman yangını risklerine karşı önlemler alınmaya devam ediyor.

Bu kapsamda, Cemaller mevkiinde bulunan demiryolu hattı çevresinde yangına neden olabilecek materyaller temizlendi.

TCDD ve Karabük İşletme Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışmasıyla, yangın riski taşıyan 1 kilometrelik demiryolu kenarı titizlikle taranarak yangına sebebiyet verebilecek atık ve kuru otlar bölgeden uzaklaştırıldı. Yetkililer, özellikle yaz aylarında artan yangın tehlikesine karşı bu tür önleyici çalışmaların süreceğini belirtti. Vatandaşlardan da çevre temizliği konusunda duyarlılık göstermeleri ve herhangi bir yangın riski gördüklerinde yetkililere bilgi vermeleri istendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Zonguldak sahilinde çöp tepkisi

Zonguldak kent merkezinde dalgalarla birlikte kıyıya vuran plastik atıklar çevre kirliliği oluşturdu.
Sahil şeridinde yürüyüş yapmak isteyen vatandaşlar, denizden gelen pet şişe, kapak ve boş kutu gibi atıkların oluşturduğu manzara karşısında şaşkınlık yaşadı. Kıyı şeridinin çöplerle kaplanmasına tepki gösteren vatandaşlar, kirliliğin bir an önce giderilmesini istedi.
Turizm kenti olma hedefindeki bir şehre bu görüntülerin yakışmadığını belirten bölge halkı, "Zonguldak’ın göbeğinde bu manzara oluyor mu, neden temizlenmiyor? Önce denizlerimizi temiz tutmalıyız. Yetkililerin burayı acilen temizlemesini bekliyoruz" diyerek duruma tepki gösterdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin