karabuk
İmsak 06:04
Güneş 07:29
Öğle 13:08
İkindi 16:07
Akşam 18:37
Yatsı 19:57
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
18 Şubat, 2025 10:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te Demir-Çelik Sektörüne Bakış Paneli Gerçekleştirildi

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ve KARDEMİR A.Ş. iş birliğiyle, Ekonomi Gazetesi katkılarıyla düzenlenen “Dünya ve Türkiye Ekonomisinden Demir-Çelik Sektörüne Bakış Paneli”, KTSO’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Panele, Karabük Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Kardemir Genel Müdürü Dr. Dursunali Yaşacan, Kardemir A.Ş. Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Fazıl Çiftçi, Nasıl Bir Ekonomi Medya Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, Yayın Kurulu Başkanı Dr. Şeref Oğuz, Nasıl Bir Ekonomi Medya Başdanışmanı Dr. Rüştü Bozkurt, KTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile çok sayıda iş insanı katıldı.

Moderatörlüğünü Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ’ın yaptığı panelde, sektörün karşılaştığı zorluklar ve fırsatlar ele alındı. Konuşmacılar, özellikle karbon ayak izinin azaltılması ve dijitalleşmenin önemi üzerinde durarak, sektörün sürdürülebilir büyüme için yenilikçi çözümler üretmesi gerektiğini vurguladı.

Panelde ayrıca, Filyos Liman Projesi ve Eskipazar OSB gibi bölgesel kalkınmaya büyük katkı sağlayacak projeler de masaya yatırıldı. KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, bu projelerin demir-çelik sektörüne sağlayacağı lojistik avantajlar, sanayi yatırımları ve istihdam açısından stratejik önem taşıdığını belirtti. Çapraz, altyapı çalışmalarının hızla tamamlanmasının küresel rekabet gücünü artıracağını ifade etti. Soru-cevap bölümüyle sona eren panelde katılımcılar, bu tür etkinliklerin sektöre katkı sağladığını belirterek organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Zonguldak sahilinde çöp tepkisi

Zonguldak kent merkezinde dalgalarla birlikte kıyıya vuran plastik atıklar çevre kirliliği oluşturdu.
Sahil şeridinde yürüyüş yapmak isteyen vatandaşlar, denizden gelen pet şişe, kapak ve boş kutu gibi atıkların oluşturduğu manzara karşısında şaşkınlık yaşadı. Kıyı şeridinin çöplerle kaplanmasına tepki gösteren vatandaşlar, kirliliğin bir an önce giderilmesini istedi.
Turizm kenti olma hedefindeki bir şehre bu görüntülerin yakışmadığını belirten bölge halkı, "Zonguldak’ın göbeğinde bu manzara oluyor mu, neden temizlenmiyor? Önce denizlerimizi temiz tutmalıyız. Yetkililerin burayı acilen temizlemesini bekliyoruz" diyerek duruma tepki gösterdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin