Reklam
Reklam

Karabük’te Dahil 81 İlde Sağlık Üzerine Farkındalık Artış Kazandı

saglik kapak 779x436 1
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
07 Nisan, 2025 11:40 tarihinde yayınlandı
0

Her yıl 7 Nisan’da kutlanan Dünya Sağlık Günü, bu yıl “Anne ve Yenidoğan Sağlığı” temasıyla gerçekleştiriliyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından belirlenen bu tema, sağlık hakkının önemine dikkat çekmeyi amaçladı. DSÖ Anayasası’nın 1948 yılında yürürlüğe girmesiyle başlayan bu gelenek, her yıl sağlık sorunları ve çözümleri üzerine farkındalık yaratmak için bir fırsat sunuyor.

Bu yılki etkinlikler, toplumların sağlık bilincini artırmaya yönelik birçok organizasyon ve toplumsal kuruluş tarafından desteklendi. Sağlık alanında yaşanan gelişmelerin yanı sıra, 2020 yılı dünya verilerine göre 287 bin’e yakın anne hayatını kaybetti. Aynı zamanda bulaşıcı olmayan hastalıklar (kalp, kanser gibi) dünya çapında %63 oranını oluşturduğu göz önüne alındığında, bu hastalıkların önlenmesi için alınması gereken önlemler bir kez daha hatırlatıldı. Özellikle yeni pandemilere karşı aşılama ve bağışıklık kazanma konuları büyük önem taşıyor.

Düzenli fiziksel aktivite ve dengeli beslenmenin sağlık üzerindeki olumlu etkileri, etkinliklerde katılımcılara aktarıldı. Uzmanlar, sağlıklı yaşam tarzının benimsenmesinin kanser ve kalp hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunlarının riskini azalttığını belirtti. Sağlık Bakanlığı, halk sağlığının korunmasına yönelik çeşitli hizmetlerin, toplumun sağlık okuryazarlığını artırmaya yönelik eğitimlerle destekleneceğinin önemine işaret etti. Türkiye’de 81 ilde sağlık sorunlarına dair bilgiler edinmek artık hem daha kolay hem de daha güvenilir hale getirildi.

Dünya Sağlık Günü kapsamında düzenlenen etkinlikler, sadece sağlık sorunlarına dair bilgilerin paylaşılmasıyla sınırlı kalmadı. Aynı zamanda, sağlıklı yaşam tarzının benimsenmesi ve sağlık haklarının korunması için 7-11 Nisan tarihleri arasında toplumun bilinçlendirilmesi amacıyla birçok ülkede çeşitli seminerler ve çalıştaylar gerçekleştirileceği bildirildi.

Bu yılki kutlamalarda, masum sivillerin hayatını kaybettiği, yaralı çocukların sağlık hizmetlerine ulaşamadığı günümüzde, insanı odağa alan bir sağlık sistemi oluşturmanın gerekliliği vurgulandı. Gelecek nesillerin, sağlık hakkına kolaylıkla erişebileceği bir dünya dileğiyle, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü etkinlikleri ilgi çekmeye ve farkındalık yaratmaya devam ediyor.

Dünya Sağlık Günü’nün, sağlık hakkının evrensel bir insan hakkı olarak kabul edilmesi ve tüm bireylerin sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için gerekli adımların atılması adına bir fırsat sunduğu bir kez daha ifade edildi. 7 Nisan, herkesin sağlık hakkına sahip olduğu ve bu hakkı savunmanın öneminin bir kez daha hatırlandığı özel bir gün olarak kutlanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Devrek Hamidiye Anadolu lisesinden mezuniyet töreni

devrek hamidiye anadolu lisesinden mezuniyet toreni mmRw1NLa
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Devrek’te 99 Anadolu Lisesi öğrencisi okuldan mezun olmanın sevincini yaşadı

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden Hamidiye Anadolu Lisesi öğrencileri dört yıl aradan sonra okuldan mezun olmanın sevincini okul idarecileri, aileleri ve diğer davetlilerle paylaştılar.

2025-2026 Eğitim- Öğretim Yılı nedeniyle okulun spor salonunda düzenlenen programa saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanırken, mezun olan ve iyi derece ile okulu bitiren öğrencilere protokol tarafından teşekkür plaketleri verildi. Birinci olarak okuldan mezun olan Elif Keçeli ise yaş kütüğüne dönem nişanını çakmanın haklı gururunu yaşadı.

Düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Hamidiye Anadolu Lisesi Müdürü Siyami Akpınar, “Çok kıymetli davetliler 1968 yılında eğitim öğretim faaliyetine başlayan, ilimizin ve ilçemizin en eski ve en köklü eğitim merkezi olan okulumuz 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Devrek Hamidiye Anadolu Lisesi olarak kuruluşumuzun 58.mezuniyet yılımızın programı ve etkinliklerine hoş geldiniz sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyor, bugünün haklı gururunu yaşayan kalpleri heyecanla çarpan siz velilerimizi, öğrencilerimizi ve yakınlarını tebrik ediyorum. Şu anda büyük bir özveriyle yetiştirdiğiniz, üzerine titrediğiniz bu ana gelene kadar türlü fedakârlıklarda bulunduğunuz evlatlarınızın mutlu günlerine eşlik etmek için buradasınız. Sizlerin bu mezuniyet törenindeki yeriniz ve katkınız çocuklarınız kadar değerlidir. Gençlerimizi yeni bir yolun başına sorunsuzca ulaşmayı başardınız. Bu vatanın, bu milletin, bu kültürün bir parçası olarak yol alan gençler yetiştirmeyi başardınız. Bu taptaze beyinleri zararlı, gereksiz şeylerle değil yarın bayrağı teslim aldıklarında onlara lazım olacak güzelliklerle doldurmayı başardınız. Ve başarınızın ödülü şu anda karşınızda dimdik, onurlu ve gururlu bir şekilde durmakta. Bu sebep dolayısıyla mezun olan öğrencilerimizin bu aşamaya gelmelerine katkı sunan siz değerli anne ve babalara ayrı ayrı şükranlarımı sunmak istiyorum. Değerli meslektaşlarım Bu önemli günün en önemli mimarları tartışmasız sizlersiniz. Dört yıl boyunca öğrencilerimizle tek tek ilgilenerek onların alanlarında kendilerini geliştirmelerine katkı sunmanız nedeniyle sizlere de öğrenci ve velilerim adına şükranlarımı sunuyorum. Bir anne ve baba şefkati ile kucaklayıp, erdem ve bilgi ile donattığımız bir nesli daha bugün buradan uğurluyoruz. Onlara gösterdiğiniz kılavuzluk ve ilgi için sizlere teşekkür ediyorum ve siz değerli öğrencilerimiz öğrencilik hayatın en güzel evresi ve bu evreyi tamamlamak üzeresiniz. Bundan sonra belki de hayatın zor kısımlarıyla karşılaşacaksınız bu zor kısımla karşılaştıklarında o zorluğu aşacak gücü kendilerinde bulmalarını arzu ettiğimiz mezun öğrencilerimize başarılar diliyorum. Devrek Hamidiye Anadolu Lisesi bu günlere büyük ölçüde genel bütçe imkanları ve çevre katkılarıyla ulaşmıştır.1968 yılından bu güne kadar emeği geçen ve katkısı olan kamu kurum ve kuruluşları ile bizlere destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Programın ardından okullarından mezun olan öğrenciler keplerini havaya atarak mezun olmanın mutluluğunu velileri ve diğer katılımcılar ile birlikte paylaştılar.

Bizi sosyal medyadan takip edin