Reklam
Reklam
671f76d4cd096
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ekim, 2024 14:35 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te 29 Ekim Kutlamaları Başladı

Karabük, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 101’inci yıl dönümünü coşkuyla kutluyor.

Karabük’te, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in 101. yılı çerçevesinde çelenk sunma töreni düzenlendi.


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in 101. yılı çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı.
Etkinlikler çerçevesinde Karabük Valiliğinde çelenk sunma töreni düzenlendi.


Törende Vali Mustafa Yavuz, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ve Karabük Garnizon Komutanı Albay Murat Gürcan, Valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakırken saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program sona erdi.


Törene, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, siyasi parti, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

671f76e4eb978
Bizi sosyal medyadan takip edin
dfa7bb7e 575e 41ee a28b 21708517511f
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
18 Mayıs, 2026 11:06 tarihinde yayınlandı
0

KARDEMİR Piyasa Temsilcileriyle Buluştu

KARDEMİR, yatırımcı ilişkilerinde şeffaflık ve kurumsal yönetişim anlayışı doğrultusunda piyasa temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantı, şirketin üretim gücü ve stratejik konumunu anlatan tanıtım filminin gösterimiyle başlarken, açılış konuşmasını Genel Müdür Niyazi Aşkın Peker yaptı.

Yatırımcı sunumunda küresel ve ulusal çelik sektöründeki gelişmelerin yanı sıra şirketin 2026 yılı ilk çeyrek finansal ve operasyonel sonuçları paylaşıldı. Sunumda ayrıca yatırım harcamaları, çevre yatırımları, karbon ayak izi yönetimi ve Avrupa Birliği Sınırda Karbon Düzenlemesine uyum süreci hakkında bilgi verildi.

KARDEMİR’in 2026 yılı ilk çeyreğinde üretim sürekliliğini ve finansal disiplinini koruduğu belirtildi. Şirketin FAVÖK marjı yüzde 13,06 seviyesinde gerçekleşirken, FAVÖK tutarı 2 milyar 21 milyon TL oldu. Aynı dönemde ton başına FAVÖK ise 81 dolar olarak kaydedildi. Şirket, ilk çeyreği 24 milyon 521 bin TL net dönem karıyla tamamladı.

Operasyonel sonuçlara göre sıvı çelik üretimi 652 bin 648 ton, esas ürün üretimi 641 bin 110 ton, net esas ürün satışı ise 561 bin 682 ton seviyesinde gerçekleşti. Şirket yönetimi, bu verilerin değişken piyasa koşullarına rağmen üretim kapasitesinin korunduğunu ve maliyet yönetiminde disiplinin sürdürüldüğünü gösterdiğini ifade etti.

Toplantıda yatırım programına ilişkin detaylar da yatırımcılarla paylaşıldı. KARDEMİR’in 2026 yılı ilk çeyrek yatırım harcamalarının 15 milyon 570 bin dolar olduğu açıklandı. Devam eden projeler arasında çevre yatırımları, Ar-Ge projeleri, Yeni PCI Tesisi, KocksBlock, Yeni Kömür Harman Silo Yapımı, hammadde stok sahaları ve vagon tahliye sistemlerinin iyileştirilmesi, Benzol Kuleleri Modernizasyonu ile Kok Gazı Yeni Gazholder Yapımı yer aldı.

Şirket yönetimi, yılın geri kalanında satış performansını artırmaya, kar marjlarını iyileştirmeye ve rekabet gücünü destekleyecek yatırımları sürdürmeye odaklanacaklarını bildirdi.

Toplantının önemli gündem başlıklarından biri de çevresel sürdürülebilirlik oldu. Bu kapsamda GES yatırımlarına hız verildiği belirtilirken, özellikle Avrupa Birliği Sınırda Karbon Düzenlemesi başta olmak üzere uluslararası çevre düzenlemelerine uyum sürecinin şirketin gelecekteki rekabet gücü açısından kritik önemde olduğu vurgulandı.

KARDEMİR yetkilileri, analist ve yatırımcılarla kurulan düzenli ve şeffaf iletişimin sürdürüleceğini belirterek, güçlü üretim altyapısı, finansal disiplin ve sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda paydaşlara uzun vadeli değer üretmeye devam edeceklerini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin