Türkiye genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ‘Öncelik hayatın, öncelik yayanın’ kampanyası kapsamında Karabük’te yapılan yaya geçidi uygulamasında öğrenciler ‘önce yaya’ dedi.
İçişleri Bakanlığınca 2019 yılının “Yaya öncelikli trafik yılı” ilan edilmesi nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler PTT Kavşağı üzerindeki yaya geçidinde uygulama yaptı. Karabük Valisi Fuat Gürel, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Sefa Yılmaz, kurum müdürleri ve öğrencilerin katıldığı uygulamada sürücülere broşür dağıtılarak, yayalara öncelikli yol hakkı konusunda uyarılarda bulunuldu. 81 yaya geçidinde 212 personelin görev aldığı uygulamada öğrenciler “Önce yaya” sloganı attılar. Daha sonra Vali Gürel ve beraberindeki heyet öğrencilere kırmızı düdük ve kalem gibi materyaller dağıttı.
“32 SÜRÜCÜ VE 5 YAYAYA CEZA KESİLDİ”
Vali Gürel yaptığı konuşmada, “Burada 2018 yılında yapılan bir değişiklikle polisin ve trafik ışıklarının olmadığı yaya geçitlerinde yayanın önceliği kanun maddesi haline getirildi. Şubat itibariyle yaptığımız etkinlikle bunu duyurduk. O tarihten bu tarihe bu kavşakta 32 sürücü ve 5 yayaya ceza kesildi yapılan denetimlerde. Etkinliklerimiz devam ediyor. Bugün itibariyle de bütün Türkiye’de yine aynı şekilde yaya güvenliğinin sağlanması nedeniyle etkinlik planlamaktayız. Bunun için ilimizde de okul önlerinde, kamu kuruluşlarının olduğu yerlerde, kavşaklarda bizler bütün trafik polislerimiz, amirlerimiz belli kavşaklarda bu etkinliği vatandaşa duyurmak, farkındalık oluşturmak adına etkinlik içerisindeyiz” diye konuştu.
Bundan sonraki süreçlerde özellikle yaya geçitlerinin olduğu yerlerde yayanın önceliğinin olduğunu tekrar tekrar gündeme getireceklerini ifade eden Vali Gürel, “Vatandaşlarımızın, özellikle sürücülerimizin bunlara uymasını sağlayacağız. Daha öncede ifade etmiştik. Bu tür yaya geçitlerinde bilinçsiz araç kullanmaktan kaynaklı çok fazla ölümler olmakta. Bunları inşallah en aza indireceğiz” dedi.


Karabük’te çocuklar “önce yaya” dedi
Thorsten Fink: “Böyle bir kulübün parçası olduğum için çok mutluyum”
SAMSUN (İHA) – Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, Göztepe maçının ardından, sezonu güzel bir galibiyetle bitirdiklerini ve bu kulübün bir parçası olduğu için mutlu olduğunu söyledi.
Trendyol Süper Lig’in son haftasında Samsunspor, sahasında Göztepe’yi 3-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, mücadeleyi değerlendirdi. Kazandıkları için mutlu olduklarını dile getiren Fink, “Bugün çok şey oldu. Sezonu tamamladık. Harika bir sonuç ve çok iyi performansla sezonu tamamladık. Topa sahip olmada ve geçiş oyununda ekili olduğumuzu gösterdik. Herhangi bir iddiamız olmadan oynadık. Gol yemeden maçı tamamlamak da sevindirici. Sezonu artı averajla bitirdik. Takımın sezon genelindeki performansı, iyi başladı, sonrasında düşüşe geçti ve şimdi de harika bir takıma sahip olduğumuzu gösteriyoruz. Bizden ayrılacak hoca ve oyuncular var. Bazı oyuncular ayrılacak, bazıları ayrılmak isteyecek. Transfer dönemi geliyor, oyuncularımıza teklifler gelecek. Ayrılacak oyuncularımıza ve teknik ekibimize şükranlarımızı sunuyorum. İyi bir takım olduğumuzu gösterdik. Böyle bir kulübün parçası olduğum için çok mutluyum. Ayrılıklar sonrası hangi oyuncuları alacağımıza karar vereceğiz. Gelecek oyuncularla alakalı çalışmalarımızı yapacağız” dedi.


