Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Şubat, 2024 20:18 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Karabük’ün Ovacık ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin uzun uğraşları sonucu söndürüldü. Dumandan etkilenen bir kişi ambulansta tedavi edildi.

Gökçedüz köyü Akbıyık Mahallesi Deperyaka yakınlarında henüz belirlenemeyen nedenle ormanlık alanda yangın çıktı. İddiaya göre, kuru otların tutuşmasıyla çıkan yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye jandarma, itfaiye, Orman İşletme Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve sağlık ekipleri sevk edildi. Rüzgarın da etkisi ile ormanlık alana yayılan yangına, arazinin engebeli olması nedeniyle zor şartlarda müdahale edildi. Yaklaşık 100 dekar alana yayılan yangın, köylülerin de desteğiyle söndürüldü.
Dumandan etkilenen bir orman muhafaza memuruna olay yerinde hazır bekleyen ambulansta müdahale edildi. Öte yandan, Ovacık Kaymakamı Tuğçe Yılmaz bölgeye gelerek yetkililerden bilgi aldı.

VİDEO İZLEMEK İÇİN >>>TIKLAYINIZ<<

AW139231 02 jpg

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta yesilirmak tasti 8 asirlik tas koprunun uc gozu su altinda kaldi Qy2EFaKt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta Yeşilırmak taştı, 8 asırlık taş köprünün üç gözü su altında kaldı

Tokat’ta Yeşilırmak’ın taşmasıyla tarım arazileri sular altında kalırken, 788 yıllık tarihi köprünün üç gözü de suya gömüldü.

Tokat’ta etkili olan sağanak yağış ve Almus Barajı’nın maksimum doluluk seviyesine ulaşmasının ardından dolusavaktan su tahliyesinin devam etmesi ile Yeşilırmak’ta taşkın meydana geldi. Irmak kenarındaki tarım arazileri ile Pazar ilçe girişindeki 1238 yapımı tarihi Selçuklu taş köprüsünün 4 gözünden 3’ü su içinde kaldı.

Yöre sakinlerinden Cemalettin Horosan, “1993 yılında yine ırmak gece gündüz aktı. O sene de yine aynı bu aylardaydı. Sonrasında ise arazimize giremedik. Araziye girdikten sonra da bir mahsul alamadık. Bu seneki ise daha da farklı yağdı. Biz daha bunu kaldıramayız. Allah’tan ümit kesilmez ama ümidimizi de yitirdik. Bu daha da akmaya devem ettiği için daha da bir faydası olmaz. Ekimini yaptığım 70 dönüm arazim su altında kaldı. Ekilen arazinin dekar başına 8 bin TL masrafı var. Bunun altından nasıl kalkacağız bilmiyorum. Bu kadar yükseldiğini bilmiyorum. Bu kadar su hiç yoktu. Bu tarih unutulmayacak bir tarih, Allah bir daha göstermesin inşallah” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin