Reklam
Reklam

Karabük’te çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Şubat, 2024 20:18 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’ün Ovacık ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin uzun uğraşları sonucu söndürüldü. Dumandan etkilenen bir kişi ambulansta tedavi edildi.

Gökçedüz köyü Akbıyık Mahallesi Deperyaka yakınlarında henüz belirlenemeyen nedenle ormanlık alanda yangın çıktı. İddiaya göre, kuru otların tutuşmasıyla çıkan yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye jandarma, itfaiye, Orman İşletme Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve sağlık ekipleri sevk edildi. Rüzgarın da etkisi ile ormanlık alana yayılan yangına, arazinin engebeli olması nedeniyle zor şartlarda müdahale edildi. Yaklaşık 100 dekar alana yayılan yangın, köylülerin de desteğiyle söndürüldü.
Dumandan etkilenen bir orman muhafaza memuruna olay yerinde hazır bekleyen ambulansta müdahale edildi. Öte yandan, Ovacık Kaymakamı Tuğçe Yılmaz bölgeye gelerek yetkililerden bilgi aldı.

VİDEO İZLEMEK İÇİN >>>TIKLAYINIZ<<

AW139231 02 jpg

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karabük’te asfalt çalışmaları hız kazandı

dq 1
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
16 Haziran, 2026 11:06 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Belediyesi, kentin farklı noktalarında başlattığı yol yenileme ve bakım programı kapsamında asfalt serim çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalara ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya “Vatandaşlarımıza daha güvenli ve konforlu yollar sunmak için mahallelerimizin ihtiyaçlarını sırayla gideriyoruz” dedi.

Karabük Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri; Kapullu, Beşbinevler ve Aydınlıkevler mahallelerinde eş zamanlı olarak asfalt serim faaliyeti yürütüyor. Çalışmalar kapsamında, kullanım ömrünü tamamlamış zeminler iş makineleriyle temizlenerek sıcak asfaltla yenileniyor. Kapullu, Beşbinevler ve Aydınlıkevler’deki çalışmaların ardından ihtiyaç doğrultusunda diğer mahallelerde de asfalt seriminin devam edeceğini ifade eden Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, şunları kaydetti:

“Ekiplerimiz, şehrimizin farklı noktalarında koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Şu anda Kapullu, Beşbinevler ve Aydınlıkevler mahallelerimizde yol yenileme işlemlerimiz devam ediyor. Amacımız, vatandaşlarımıza daha güvenli ve konforlu ulaşım imkanı sunmak. Mahallelerimizin eksiklerini yakından takip ediyor, program dahilinde sırayla gideriyoruz.”

Çalışmalar trafik akışını aksatmayacak şekilde planlanırken, bölgedeki işlemler kısa sürede tamamlanacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin