blank
Mustafa Akgün tarafından
13 Mart, 2025 11:17 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Çiftçilere “İyi Tarım ve Bitki Koruma” Eğitimi

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi" kapsamında, "Tarladan Pazara Kontrollü, Kalıntısız Üretim; Güvenli, Sağlıklı Tüketim" hedefiyle Karabük Merkez Cemal Ovası Köyü'nde üreticilere yönelik eğitim düzenlendi.

Gerçekleştirilen eğitimde, Bitki Koruma Ürünlerinin Doğru ve Etkin Kullanımı ile İyi Tarım Uygulamaları konularında bilgilendirme yapıldı. Eğitimlerde; çevre, insan ve hayvan sağlığını koruyan, izlenebilir ve sürdürülebilir tarımsal üretimin esasları anlatıldı.

Yetkililer, eğitimlerin üreticilerin bilgi ve bilinç düzeyini artırarak, kaliteli ve güvenilir ürün arzının sağlanmasına katkı sunduğunu belirtti.

Tarım ve Orman Bakanlığı, benzer eğitim çalışmalarını ülke genelinde sürdürmeye devam edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2025 21:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Eflani maçı kazandı BAL’da kaldı

Eflanispor Bölgesel Amatör Lig (BAL) Play Out maçında Safranboluspor'u 3-1 yenerek BAL Ligi'nde kaldı ve Karabük'ü temsil etmeye hak kazandı.
Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu'nda BAL Ligi Play Off-Play Out maçında Eflanispor ile Safranboluspor ile karşı karşıya geldi. Eflani temsilcisi maçı 3-1 kazandı.
Eflanispor'da goller Serhat Özyılmaz, Ömer Faruk Babuşcu ve Berkcan Aktaş'tan gelirken Safranbolu ekibin tek golünü Abdülkadir Fırat attı.
Eflani temsilcisi BAL Ligi'nde kalmaya devam ederken Kulüp Başkanı İrfan Topçu başkanlığı bu maçtan sorna bıraktığını haftalar önce açıklamıştı. Eflanispor'da ilerleyen günlerde gelişmeler yaşanacak. Safranboluspor ise Karabük 1. Amatör Futbol Ligi'nde yeniden şampiyon olmak için ter dökecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin