Karabük'te Cezaevi Firarisi Sahte Kimlikle Yakalandı - Karabük Haber Postası
xxxx 1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2025 10:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Cezaevi Firarisi Sahte Kimlikle Yakalandı

Karabük’te hakkında çeşitli suçlardan 9 yıl 4 ay 26 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan cezaevi firarisi M.Ç., sahte kimlikle yakalandı.

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekiplerince il merkezinde aranan şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen saha faaliyetleri sırasında, M.Ç. isimli şahıs durumundan şüphelenilerek durduruldu. Şahsın sergilediği şüpheli tavırlar ve beyan ettiği kimlik bilgileriyle yapılan aramanın uyuşmaması üzerine detaylı sorgulama yapıldı.

Ekiplerin gerçekleştirdiği ileri kolluk çalışmaları ve sistemsel sorgulamalar neticesinde, şahsın beyan ettiği kimliğin başka bir kişiye ait olduğu belirlendi. Yapılan incelemede, M.Ç.’nin “Resmi Belgede Sahtecilik”, “Parada Sahtecilik” ve “Hükümlü veya Tutuklunun Kaçması” suçlarından arandığı, toplam 9 yıl 4 ay 26 gün hapis cezası bulunduğu ve aynı zamanda cezaevi firarisi olduğu tespit edildi.

Gözaltına alınmak istendiği sırada kaçmaya çalışan şahıs, polis ekiplerinin hızlı müdahalesiyle etkisiz hale getirilerek yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan M.Ç., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Karabük T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gun kapak
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
12 Nisan, 2026 16:10 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te “Yetim Gülerse Dünya Güler” Etkinliği Düzenlendi

Karabük’te faaliyet gösteren İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından “Kardeşlik Buluşması Yetim Şenliği” kapsamında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.

“Yetim Gülerse Dünya Güler” adıyla düzenlenen programa, Karabük Üniversitesi Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Geleneksel El Sanatları Programı öğrencileri de aktif olarak katıldı.

Etkinlikte hattat Niyazi Ünal ile birlikte bölüm öğrencileri çeşitli sanatsal çalışmalar gerçekleştirerek yetim çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı.

Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Durmuş Gür yaptığı açıklamada, bu tür organizasyonların öğrenciler üzerindeki olumlu etkisine dikkat çekerek, “Bu etkinlikler hem bölüm öğrencilerimizi hem de yapılan iyilikleri dinç ve dinamik tutmaktadır. Son yıllarda öğrencilerimizle birçok etkinlik yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Gür, öğrencilere rehberlik eden Niyazi Ünal başta olmak üzere etkinlikte görev alan öğrenciler Melike Köroğlu, Serranur Karataş, Çiğdem Üstün, Hacer Kaluk, Yasemin Sakarya, Elvan Pekuzun Gökyurt, Ayşe Düzyer, İhsan Kapanşahin ve Adem Özçetin’e teşekkür etti.

Etkinlikte konuşan hattat Niyazi Ünal ise organizasyona destek veren İHH ve El Sanatları Bölümü öğrencilerine teşekkür ederek, gençlere sanat hayatlarında başarılar diledi. Ünal, öğrencilerin her zaman iyilikle anılması ve güzel işler başarması gerektiğini vurguladı.

Akademisyenler ayrıca bölümde yürütülen uygulamalı eğitimlerin devam ettiğini belirterek, öğrencilerin aldıkları eğitimler sayesinde hem sanatsal anlamda gelişim gösterdiklerini hem de yeni iş imkanlarına ulaştıklarını ifade etti. Mezun öğrencilerin ise el emeği ürünlerini yurt içi ve yurt dışında pazarlayabildiği ve farklı sektörlerde istihdam edildiği kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin