Taner güllü
•Celik montaj kaynak ustasıyım işe ihtiyacım var
Karabük’ün 2024 yılı asayiş ve güvenlik bilgilerini bir toplantı ile kamuoyuna açıklayan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Gazeteciler ile yaptığı sohbet toplantısında Sağlık ve Eğitim yatırımları ile ilgili bilgi verdi
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, 2024 yılına ilişkin asayiş ve güvenlik bilgilerini kamuoyuna duyurduğu toplantıda, sağlık ve eğitim yatırımlarıyla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.
47 YILLIK MESLEK LİSESİ YIKILARAK YENİDEN İNŞA EDİLECE
Mesleki eğitimin önemine dikkat çeken Vali Yavuz, uzun yıllardır Karabük’e hizmet veren Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yıkılarak yerine modern bir çelik konstrüksiyon yapı ile yeni bir okul binası inşa edileceğini açıkladı. 1977 yılında tamamlanan ve Kardemir İşçi Sarayı’ndan mevcut yerine taşınan bu okulun artık Karabük’te mesleki eğitimin simgesi olacak bir proje ile yenileneceğini belirtti.
Vali Yavuz, “KARDEMİR tarafından mükemmel bir proje hazırlandı. Bu proje sadece Karabük için değil, Türkiye genelinde kamu binalarına örnek olacak nitelikte. Yeni meslek lisesi, Karabük’ün simgesi haline gelecek. Ayrıca çelik konstrüksiyon ile yapılacak bu bina, ileride birçok resmi bina, okul ve hastane projelerine de ilham kaynağı olacak” ifadelerini kullandı.
3 NİSAN SANAYİ GÜNÜ VE SOSYAL MEDYA KAMPANYASI
Vali Yavuz, 3 Nisan Sanayi Günü’ne yönelik çalışmaların sürdüğünü ve bu konuda farkındalık yaratılması gerektiğini belirtti. Tüm Karabük halkının 3 Nisan’da sosyal medya üzerinden “3 Nisan Sanayi Günü” paylaşımları yapmasını öneren Vali Mustafa yavuz, Ayrıca, Karabük’ün plaka numarası olan 78’e atıfta bulunarak, 7 Ağustos’ta sosyal medya platformlarında Karabük adına mesajlar paylaşılması ve viral etkileşimle dikkat çekilmesinin yararlı olacağını vurguladı.
KARABÜK’E YENİ SAĞLIK YATIRIMLARI GELİYOR
Sağlık alanındaki yatırımlara da değinen Vali Mustafa Yavuz, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ek binası için mahkeme sürecinin tamamlandığını açıkladı. Vali Yavuz, “Kurumlar arası yazışmalar başladı. Milletvekillerimizle birlikte adım adım her projeyi yakından takip ediyoruz ve Karabük’e kazandırmak için çalışıyoruz” dedi.
Karabük halkı için eğitim ve sağlık alanındaki bu projeler, kentin gelişimi adına büyük bir önem taşıyor. Yeni meslek lisesi projesi, hem sanayinin ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanların yetişmesine katkı sağlayacak hem de çelik konstrüksiyon yapıların kamu projelerinde kullanımına dikkat çekerek Karabük’ü bu alanda öncü bir konuma taşıyacak.
Kastamonu Üniversitesi öğrencileri tarafından Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 7 farklı bölgeden 7 farklı kültür ve 7 farklı yemeğin yer aldığı stantlar yoğun ilgi gördü.
Kastamonu Üniversitesi tarafından 50. Turizm Haftası kutlamaları kapsamında gastronomi etkinliği düzenlendi. Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, Türkiye’deki 7 coğrafi bölgeye ait öne çıkan yemekler ile bu yemeklerin hikayeleri ve kültürel açıdan değerleri anlatıldı. Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Turizm Rehberlik Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan yemekler, bahçede kurulan stantlarda öğrencilere tanıtıldı. Daha sonra yemekler, öğrencilere ikram edildi.
Etkinlikte konuşan Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Sevim, “Hazırlanan yemeklerin ikramının yanı sıra, Turizm Rehberliği Bölümü öğrencilerimiz de bu hikayelerini ve bu bölgenin öne çıkan turizm değerlerini anlatıyorlar. Bizim bu etkinlikle amacımız, fakültemizin ormancılık ve tabiat turizmi misyonuna bir nebze olsa da katıda bulunmak. Ülkemizin turizm değerlerini, gastronomi değerlerini öne çıkarmak, bir farkındalık oluşturmak da istedik. Gelen kalabalıktan bunun oluştuğunu görmek mümkün. Hafta boyunca çok sayıda etkinliğimiz oldu. Bu sadece bir tanesi” dedi.
Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü öğrencisi ve Gastronomi Rehberlik Topluluğu Başkanı Edanur Doğanay ise, “Turizm Haftası’nda 7 bölgemizden 7 farklı kültür ve 7 farklı tarihi birleştirmek istedik. Gastronomi öğrencileri ve Rehberlik öğrencilerinin birleşmesiyle tam bir birlik olarak güzel bir organizasyon yaptık. Bölgelere ait yemeklerin yer aldığı stantların başına o bölgedeki arkadaşlarımızı yerleştirdik” diye konuştu.
Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi rehberlik öğrencisi Cemile Dibebiş de farklı kültürlerin yemeklerini bir arada görme ve tatma şansı bulduklarını ifade etti.
Taner güllü
•Celik montaj kaynak ustasıyım işe ihtiyacım var