Taner güllü
•Celik montaj kaynak ustasıyım işe ihtiyacım var
Karabük’ün 2024 yılı asayiş ve güvenlik bilgilerini bir toplantı ile kamuoyuna açıklayan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Gazeteciler ile yaptığı sohbet toplantısında Sağlık ve Eğitim yatırımları ile ilgili bilgi verdi
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, 2024 yılına ilişkin asayiş ve güvenlik bilgilerini kamuoyuna duyurduğu toplantıda, sağlık ve eğitim yatırımlarıyla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.
47 YILLIK MESLEK LİSESİ YIKILARAK YENİDEN İNŞA EDİLECE
Mesleki eğitimin önemine dikkat çeken Vali Yavuz, uzun yıllardır Karabük’e hizmet veren Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yıkılarak yerine modern bir çelik konstrüksiyon yapı ile yeni bir okul binası inşa edileceğini açıkladı. 1977 yılında tamamlanan ve Kardemir İşçi Sarayı’ndan mevcut yerine taşınan bu okulun artık Karabük’te mesleki eğitimin simgesi olacak bir proje ile yenileneceğini belirtti.
Vali Yavuz, “KARDEMİR tarafından mükemmel bir proje hazırlandı. Bu proje sadece Karabük için değil, Türkiye genelinde kamu binalarına örnek olacak nitelikte. Yeni meslek lisesi, Karabük’ün simgesi haline gelecek. Ayrıca çelik konstrüksiyon ile yapılacak bu bina, ileride birçok resmi bina, okul ve hastane projelerine de ilham kaynağı olacak” ifadelerini kullandı.
3 NİSAN SANAYİ GÜNÜ VE SOSYAL MEDYA KAMPANYASI
Vali Yavuz, 3 Nisan Sanayi Günü’ne yönelik çalışmaların sürdüğünü ve bu konuda farkındalık yaratılması gerektiğini belirtti. Tüm Karabük halkının 3 Nisan’da sosyal medya üzerinden “3 Nisan Sanayi Günü” paylaşımları yapmasını öneren Vali Mustafa yavuz, Ayrıca, Karabük’ün plaka numarası olan 78’e atıfta bulunarak, 7 Ağustos’ta sosyal medya platformlarında Karabük adına mesajlar paylaşılması ve viral etkileşimle dikkat çekilmesinin yararlı olacağını vurguladı.
KARABÜK’E YENİ SAĞLIK YATIRIMLARI GELİYOR
Sağlık alanındaki yatırımlara da değinen Vali Mustafa Yavuz, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ek binası için mahkeme sürecinin tamamlandığını açıkladı. Vali Yavuz, “Kurumlar arası yazışmalar başladı. Milletvekillerimizle birlikte adım adım her projeyi yakından takip ediyoruz ve Karabük’e kazandırmak için çalışıyoruz” dedi.
Karabük halkı için eğitim ve sağlık alanındaki bu projeler, kentin gelişimi adına büyük bir önem taşıyor. Yeni meslek lisesi projesi, hem sanayinin ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanların yetişmesine katkı sağlayacak hem de çelik konstrüksiyon yapıların kamu projelerinde kullanımına dikkat çekerek Karabük’ü bu alanda öncü bir konuma taşıyacak.
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar, Galatasaray maçının ardından, "En iyi kadrolardan, en iyi takımlarından biri olsa da bugün planladığımız oyunu en iyi şekilde uygulayıp maça gelen seyircilerimizi evlerine mutlu göndermek istiyorduk, üzgünüm" dedi.
Trendyol Süper Lig’in 21. haftasında Çaykur Rizespor sahasında Galatasaray’a 3-0’lık skorla mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar, açıklamalarda bulundu. Sahalarında galip gelerek taraftarın yüzünü güldürmek istediklerini ancak mağlup olduklarını belirten Uçar, "En iyi kadrolardan, en iyi takımlarından biri olsa da bugün planladığımız oyunu en iyi şekilde uygulayıp maça gelen seyircilerimizi evlerine mutlu göndermek istiyorduk. Üzgünüm en başta onu söyleyeyim. Biraz futbol şansımızın da yanımızda olmadığı, yaptığımız bireysel hatalarla ağır cezalandırıldığımız bir maç oldu. Kısaca özetlersem genel stratejimiz arkada biraz daha dengeli kalıp onları geriye ittirip, sonra ittirdiğimiz ön alana baskıya çıktığımızda birebir eşleşip hataya zorlamaktı. Savunma anlamındaki planımızda çok iyi başlamadık ama çok pozisyon verdik. Icardi’nin direkten dönen topunun olduğu pozisyon var. Sonrasında 19’da 4’e 2 olmasına rağmen Barış Alper’in kafa vuruşunu savunamadık. Sonraki bölümde net yakaladığımız pozisyonlar var. Maçın 2-3 tane kırılma anı vardı. Ali Sowe’la 2 tane arka arkaya pozisyon yakaladık. İlk yarı genel itibarıyla ciddi geçişler yakaladık. Hatta maçın ilk pozisyonuna Taylan’la biz girdik. Daha iyi geçişler yapıp daha iyi sonlandırabilirdik" açıklamasında bulundu.
"Galatasaray’ın daha rahat oynadığı bir maç oldu"
Ali Sowe’un bulduğu ve ofsayt gerekçesiyle VAR’dan iptal edilen gol hakkında da konuşan Uçar, VAR sistemine çok fazla güveni kalmadığını söyleyerek, "Geçen sene de federasyon başkanımızın operasyon çekildiğini teyit ettiği bir sistemde artık çok fazla güvenimin olmadığı bir VAR sistemi var. Buna sığınmıyorum, bundan dolayı da kaybetmedik ama bir Türk antrenör olarak şu an uygulanan VAR sistemine ve uygulamalara baktığımda bazen bu pozisyonlar 2-3 dakika incelenirken bizim pozisyonlarımız 10-15 saniyede geçilebiliyor. Yaşadığım deneyimler de bunu gösteriyor. Beni tanıyanlar bilir, inanmadığım bir şeyi kimse bana söyletemez. Bu sistemle alakalı ciddi tereddütlerim var. İptal edilen gol sonrası oyunda momentumu yakalayabilirdik. Sonrasında yaptığımız bireysel bir hata ağır cezalandırıldı. Üçüncü golde Samet uzaklaştırmaya çalışıyor, top Hojer’e çarpıyor ve Osimhen’in önüne düşüyor. Bir diğer şanssız hata. Sonraki bölümde oyun koptu. 3-0’dan sonra riskler aldık. Valentin’le direk pozisyonumuz var ama gerçekçi olmak gerekirse Galatasaray’ın daha rahat oynadığı bir maç oldu" ifadelerini kullandı.
Taner güllü
•Celik montaj kaynak ustasıyım işe ihtiyacım var