Reklam
Reklam
TELEF jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Temmuz, 2024 12:06 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te çarptığı kedi telef oldu, o yoluna devam etti

Karabük’te otomobilin çarptığı kedi telef oldu. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Olay Kartaltepe Mahallesi Ulubatlı Hasan Caddesinde meydana geldi. İsmi öğrenilemeyen sürücü idaresindeki 78 AV 345 plakalı otomobil, cadde üzerinde seyir halindeyken aniden önüne çıkan kediye çarptı. Otomobil sürücüsü yoluna devam ederken bir süre çırpınan kedi telef oldu. Otomobilin kediye çarptığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbude akademik yazimda dijital cozumler egitimi verildi 9gvwT5iK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’de akademik yazımda dijital çözümler eğitimi verildi

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) gerçekleştirilen “Akademik Yazımda Dijital Çözümler” eğitiminde, akademik çalışmalarda sıkça yaşanan kaynakça ve atıf sorunlarına dijital çözümler ele alındı.

Karabük Üniversitesinde düzenlenen eğitimde, akademik yazımda kaynakça ve atıf sorunlarına dijital çözümler ele alınırken bu süreçleri kolaylaştıran Zotero yazılımının sunduğu imkanlara dikkat çekildi.

Uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimde, tez yazım sürecinde sıkça karşılaşılan kaynakça düzenleme sorunlarına dikkat çekildi. Zotero’nun Google Akademik ve DergiPark gibi platformlardan kısa sürede veri çekebildiği, PDF dosyalarını analiz ederek otomatik künyeler oluşturabildiği katılımcılara örneklerle anlatıldı.

Programda ayrıca, yazılımın farklı atıf stillerine (APA, Chicago, İsnat vb.) kolayca uyum sağlayabildiği ve Word eklentisi sayesinde hatasız kaynakça listeleri oluşturulabildiği ifade edildi. Ortak projelerde iş birliğini artıran grup kütüphanesi özelliği de eğitim kapsamında paylaşıldı.

Eğitim sonunda, dijital araçların akademik yazım sürecinde artık bir zorunluluk haline geldiği vurgulandı. Dr. Öğr. Üyesi Özyalçın, bu tür uygulamaların atıf hatalarını en aza indirerek bilimsel çalışmaların niteliğini artırdığını belirtti.

İlahiyat Fakültesi Türkistan Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zeynep Özcan’ın yanı sıra akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin