blank
Berkay Doğan tarafından
18 Mart, 2025 13:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı Gerçekleştirildi

Karabük Valiliği tarafından düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı, Karabük Şehitler Anıtı'nda başladı.

Beşbinevler Mezarlığı’ndaki şehitlikte çelenk sunumu ile başlayan programda saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Şehitler için saygı atışı sonrası Kur'an-ı Kerim okunup, dua edildi. Şehitlikteki tören şehitlerin mezarlarına öğrencilerin karanfil bırakması ile devam etti.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, günün anlam ve önemini belirten mesajında şunları kaydetti: "Eşsiz bir kahramanlık destanıyla düşmana geçit vermeyen, milletimizin birlik ve beraberliğinin nişanesi olan Çanakkale Zaferi’nin 110. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururu ve heyecanı içerisindeyiz. Çanakkale, yalnızca bir zafer değil; inancın, cesaretin ve yeniden doğuşun destanıdır. Burada, göğün bile eğilip selam durduğu bir vatanın şanlı hikâyesi yazılmıştır. Conkbayırı’nda, Gelibolu’da, Anafartalar’da, Kilitbahir sırtlarında "Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum!" diyen bir kumandanın ardında, geri dönmeyi düşünmeden yürüyen vatan evlatları, aslında ölmemiş; ebediyete doğmuştur.

Bu kutlu günü anarken aziz vatanımızı, şehitlerimizin bizlere bıraktığı mukaddes bir miras olarak görüyor; bu mirası, aynı kararlılık ve inançla koruyarak gelecek nesillere taşımayı en büyük sorumluluğumuz addediyoruz. Seyit Onbaşılar’ın kudreti, Kınalı Hasanların fedakârlığı ve vatan için her şeyini feda eden anaların duası Çanakkale ruhunu içimizde yaşattıkça; bu milletin bağımsızlığına hiçbir gücün, gölge düşüremeyeceğine inanıyoruz. O ruhu yaşatmanın, sadece geçmişe duyduğumuz saygının değil; yarınlarımıza duyduğumuz sorumluluğun da bir gereği olduğu bilincini taşıyoruz.

Bu bilinçle, milletçe el ele vererek ülkemizi daha aydınlık bir geleceğe hazırlıyor; bağımsızlığımıza ve milli değerlerimize göğsümüzü siper ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; Çanakkale Zaferi’nin 110. yıl dönümünde ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde, bizlere bu mukaddes vatanı armağan eden kahraman şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere; bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimize, gazilerimize ve bağımsızlık uğruna fedakârlık gösteren ecdadımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun."

Anma etkinlikleri, şehitlerin anısını yaşatmak ve Çanakkale Zaferi'nin önemini vurgulamak amacıyla büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Yıl Kültür Merkezi'nde devam eden programda Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi öğrencileri oratoryo sahneledi. Buradaki törene Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Cumhuriyet Savcısı Oğuz Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Jandarma Komutanı Kd.Alb. İsmail Gökcek, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, emniyet güçleri ve askeri personel, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Program resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Mustafa Yavuz tarafından ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Temmuz, 2025 00:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Arap turistlerden balığa yoğun ilgi

Trabzon’da balık tezgahları yaz sıcağına karşın boş kalmazken, bilhassa Arap turistlerin balığa olan ilgisi dikkat çekiyor. Kentte yaz aylarında büyük balıklara gösterilen ilgi balıkçı esnafının yüzünü güldürüyor.
Trabzon’da balık tezgahları dönem dışında da hareketli günler yaşıyor. Havanın sıcak olması nedeniyle yerli vatandaşlar balığa beklenen ilgiyi göstermese de, Arap turistler büyük balıklara ağır talep gösteriyor. Bilhassa çupra, levrek ve somon üzere iri balıklar, Körfez ülkelerinden gelen turistler tarafından çok büyük ilgiyle satın alınıyor.
Trabzon Balık Hali esnaflarından Turgay Memiş, balık satışlarının yaz periyodunda de sürdüğünü belirterek, "Şu an satışlar olağan formda devam ediyor. Küçük balıklar olan istavrit, mezgit ve seyrek de olsa barbun geliyor. Yetiştirme alabalık, çupra ve levrek de bol ölçüde tezgahlarda yerini alıyor. Lakin sıcak havalar nedeniyle vatandaş çok ilgi göstermiyor, balık dönemini bekliyor. Buna karşın Arap turistlerin balığa ilgisi epey yüksek. Bilhassa somon, çupra ve levrek üzere büyük balıklara yöneliyorlar" dedi.
Balıkçı esnaflarından Aziz Özsandıkçı ise balık çeşitliliğinin azaldığını lakin Arap müşterilerin ilgisinin artarak devam ettiğini tabir ederek, "Şu an mezgit ve istavrit üzere küçük balıklar az olduğu için fiyatlar yüksek. Vatandaş daha uygun fiyatlı balık için dönemi bekliyor. Lakin Arap turistler bu devirde genelde büyük balıkları tercih ediyor. Tezgahta şu an en fazla mezgit ve somon var. Çupra ve levrek ise bilhassa Arap müşterilerin favorisi" diye konuştu.
Fiyatların balık çeşidine nazaran değiştiği tezgahlarda; istavrit 300-350 TL, mezgit 200 TL, somon 250 TL, alabalık 200-250 TL, çupra ve levrek ise 300-500 TL ortasında satışa sunuluyor. Esnaf, yaklaşan dönem öncesi Arap turistlerin gösterdiği bu ilgiden mutlu olduklarını lisana getirirken, yeni balık döneminin bereketli geçmesi temennisinde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin