Reklam
Reklam

Karabük’te Camilerde Ramazan Temizliği

RA
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
26 Şubat, 2025 14:49 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Belediyesi, Ramazan ayı öncesinde vatandaşların temiz, huzurlu ve ferah bir ortamda ibadet edebilmeleri için camilerde kapsamlı temizlik çalışması başlattı.

Belediye ekipleri, kent genelindeki camilerde halı yıkama, toz alma, dezenfekte etme ve genel temizlik işlemlerini titizlikle gerçekleştiriyor.
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, mübarek Ramazan ayına hazırlık kapsamında yapılan çalışmaların önemine dikkat çekerek, “Hemşehrilerimizin ibadetlerini gönül rahatlığıyla yerine getirebilmeleri için camilerimizde kapsamlı bir temizlik çalışması yürütüyoruz. Camilerimiz, manevi hayatımızın merkezinde yer alan önemli mekânlardır. Vatandaşlarımızın Ramazan boyunca temiz ve hijyenik bir ortamda ibadet etmeleri için ekiplerimiz sahada çalışmalarına devam ediyor. Ramazan ayının ruhuna uygun şekilde şehrimizin her köşesinde temizlik, bakım ve düzenleme çalışmalarını sürdüreceğiz” dedi.
Karabük Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, belirlenen program çerçevesinde camilerin yanı sıra mescitlerde de detaylı temizlik çalışmaları gerçekleştirecek. Ramazan ayı boyunca halkın ortak kullanım alanlarında hijyen standartlarını artırmaya yönelik çalışmaların aralıksız devam edeceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Alaplı’da alev topuna dönen piknik tüpü korkuttu

alaplida alev topuna donen piknik tupu korkuttu tVAE2yyL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yemek yapılırken gaz kaçağı nedeniyle alev alan piknik tüpü, apartman sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.

Olay, Alaplı ilçesi Huzurkent mevkisindeki bir apartmanın balkonunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir vatandaş balkonda yemek yaptığı sırada gaz kaçağı bulunan piknik tüpü aniden alev aldı. Alevlerin büyümesi üzerine vatandaş tüpü balkondan dışarı çıkararak komşularından yardım istedi.

Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak ekipler olay yerine ulaşmadan önce apartman sakinleri, alev alan tüpü ıslak bezle sararak, kendi imkanlarıyla yangını kontrol altına alarak söndürdü.

Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmazken, kısa süreli panik yaşandı. İtfaiye yetkilileri, tüp kullanımında gaz kaçağına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin