Yusuf Korkmaz tarafından
04 Ocak, 2024 15:58 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 14.03.2024 15:57
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Bugün Vefat Edenler

Vefat Eden Cenaze Namazı Kılınacak Cami Cenaze Namazı Vakti Defin Yeri Defin Tarihi
Kemalettin Gülmez 5000 Evler Mahallesi Mescid-i Aksa Cami İkindi Kastamonu Araç Akıncılar Köy Mezarlığı 04.01.2024
Makbule Coştu Deretarla Selimiye Cami Öğle Eskipazar Yeşiller Köyü Mezarlığı 04.01.2024
Hatice Bülbül Eskipazar Merkez Yusufbey Cami Öğle Eskipazar Merkez Mezarlığı 04.01.2024
Celal Şen Bayır Mahalle Ulu Cami Öğle Öğlebeli Mahallesi Aile Mezarlığı 04.01.2024
Hatice Palabıyık Bartın Merkez Cami Öğle Bartın Merkez Mezarlığı 04.01.2024
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2025 11:23 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Paflagonya Rotasında Doğa ile Uyum Bildirisi ITTD25’te Yoğun İlgi Gördü

Kastamonu'da hazırlanan Paflagonya Rotasında Doğa ile Uyum Bildirisi, ITTD25'te yoğun ilgi gördü.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi öncülüğünde, Karabağ Üniversitesi, Azerbaycan Turizm ve Yönetim Üniversitesi ile Azerbaycan Devlet Medeniyet ve İncesanat Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen 6. International Travel & Tourism Dynamics Kongresi (ITTD25), 16-17 Mayıs tarihlerinde, turizm alanında önemli bir bilimsel buluşmaya ev sahipliği yaptı. Sürdürülebilir turizm, kültürel mirasın korunması ve dijitalleşmenin sektöre etkileri gibi temel temalarda birçok güncel başlığa odaklanan kongreye, Türkiye başta olmak üzere birçok ülkeden bildiri katkı sağladı.
Kongrede, Kastamonu Üniversitesi'nden Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal ve Turizm Rehberliği Öğrencisi Ahmet Emir Erdemir’in yazarlığını yaptığı "Paflagonya Rotasında Doğa ile Uyum" başlıklı bildiri hem kongrenin akademik hem de sektörel katılımcıları tarafından yoğun ilgiyle takip edildi. Bartın, Kastamonu, Karabük ve Zonguldak illerinden başlayarak Paflagonya’nın doğal ve kültürel mirasının korunmasını merkeze alan bildirdi, bölgenin turizm potansiyelini, doğa ile uyumlu sürdürülebilir kalkınma ekseninde irdeliyor. Çalışmada, Paflagonya’nın benzersiz tabiatı, biyolojik çeşitliliği ve geleneksel yaşam biçimlerinin, sürdürülebilir turizmin başarısındaki rolü detaylı biçimde analiz ediliyor. Bildidir, ekoturizm ve kültür turizmi alanında bölgeye özel stratejiler geliştirilmesinin gerekliliği, yerel halkın ekonomik ve sosyal refahına katkı sunacak yeni modellerle örneklendiriliyor.
Bölenin Zonguldak’tan başlayarak Samsun ve Amasya’ya kadar uzanan geniş bir turizm güzergahı haline getirmenin hedeflendiği bildiri, Kuzey Anadolu’yu boydan boya kateden kapsamlı bir turizm rotası oluşturması yönüyle dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin