Karabük'te Bölgesel Amatör Lig Maçında Ortalık Karıştı - Karabük Haber Postası
678e440d8bc8a
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Ocak, 2025 15:40 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Bölgesel Amatör Lig Maçında Ortalık Karıştı

Karabük’te Bölgesel Amatör Lig’de oynanan maçta iki takımın taraftarları arasında yaşanan arbede cep telefonu kamerasına yansıdı.

Bölgesel Amatör Lig 5. Grup’ta mücadele eden Eflanispor, sahasında Bartınspor ile karşı karşıya geldi. Eflanispor’un 42. dakikada Fahri Küçükkurt’un kaydettiği gole, Bartınspor 90. dakikada Ümit Emirhan Demir’in golüyle cevap verdi.

Müsabakanın bitişine saniyeler kala iki takım taraftarları arasında yaşanan küfürlü atışma nedeniyle ortalık karıştı. Birbirlerine su şişeleri fırlatan tarafları polis ekipleri sakinleştirmeye çalıştı. Uyarılar dikkate alınmayınca polis taşkınlığı önlemek için olaya karışanlara copla müdahale etti. Bir polis az kalsın taşkınlığı önlemeye çalışan başka bir polisi copluyordu. O anlar da cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Maçı takip eden AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Aldatmaz’ın da yaşanan taşkınlığı önlemeye çalıştığı görüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin
pazar yerine yapilan engelli rampalari tepki cekti 1HTvREIn
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mart, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Pazar yerine yapılan engelli rampaları tepki çekti

Zonguldak’taki Soğuksu Pazaryeri’ne yaşlı ve engelli vatandaşların kullanımı için yapılan rampalar ve kullanışsız tutamaklar eleştirilere neden oldu.

Zonguldak’ta haftada iki gün kurulan Soğuksu Pazaryeri’nde, engelli ve 65 yaş üstü vatandaşların pazar arabalarıyla rahat ulaşım sağlaması amacıyla giriş-çıkışlara yapılan rampalar tepki topladı. Çatısının 2012 yılında çökmesi sonucu iki kişinin hayatını kaybettiği 14 bin metrekarelik alana sahip pazar yerinde, son yapılan rampa düzenlemesinin kullanıma uygun olmadığı öne sürüldü.

Standart rampa açısı ve yüksekliğine uyulmadan inşa edildiği öne sürülen uygulamada, destek amacıyla konulan tutamakların rampaya yaklaşık 1 metre mesafede yer alması dikkat çekti. Yaşlı ve engelli vatandaşların pazar arabalarıyla iniş ve çıkışlarını kolaylaştırmak yerine zorlaştıran bu durum, çevredekilerin ve pazarcı esnafının tepkisine yol açtı.

Vatandaşlar, hizmet amacıyla yapılan ancak kullanışsız olan rampaların bir an önce yasal standartlara uygun hale getirilmesini talep etti. Öte yandan, büyük bir kısmı boş kalan pazar yerinin temizlik, çevre düzenlemesi ve otopark gibi temel sorunlarının çözülerek, alana “sosyete pazarı” gibi etkinliklerin eklenmesiyle yeniden eski yoğunluğuna kavuşturulabileceği ifade edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin