Reklam
Reklam
67978e45db364
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
27 Ocak, 2025 16:47 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te bebeklere en çok hangi isimler verildi?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden edindiği bilgiye göre, Türkiye’de 2024’te 937 bin 369 bebek nüfus kütüklerine tescil edildi, 15 bin 65 ikiz, 290 üçüz ve 6 dördüz doğum gerçekleşti.

Geçen yıl Türkiye’de en fazla doğum 149 bin 889 ile İstanbul’da, en az doğum ise 267 ile Tunceli’de oldu. Başkent Ankara’da ise 53 bin 497 doğum gerçekleşti.

Kız bebeklerine en fazla Defne ismi verildi

Kız bebeklerinde en fazla tercih edilen isimler arasında ilk sırayı Defne aldı.

Geçen yıl Defne ismi 7 bin 661 bebeğe verilirken, Asel ismi 7 bin 554 bebeğe, Zeynep ismi 6 bin 722 bebeğe, Asya ismi 5 bin 167 bebeğe, Gökçe ismi ise 4 bin 838 bebeğe konuldu.

Ayrıca Zümra, Elisa, Elif, Lina ve Duru, en fazla kullanılan 10 kız ismi arasında yer aldı.

Erkek bebeklerine en fazla Alparslan ismi tercih edildi

Erkek bebeklerinde ise en fazla Alparslan ismi verildi.

Geçen yıl Alparslan ismi 8 bin 304 bebeğe verilirken, Göktuğ ismi 5 bin 796 bebeğe, Yusuf ismi 5 bin 34 bebeğe, Metehan ismi 4 bin 878 bebeğe ve Ömer Asaf ismi 4 bin 349 bebeğe konuldu.

Kerem, Aslan, Ömer, Miraç ve Eymen, en fazla kullanılan 10 erkek isimleri arasında tercih edildi.

Karabük’ün isim tercihleri

Karabük’te dünyaya gelen kız bebeklerin 19’una Defne, 18’ine Asya, 16’sına Gökçe ismi, erkek bebeklerin 34’üne Alparslan, 28’ine Göktuğ, 13’üne Metehan ve 4’üne Rüzgar adı verildi.

İstanbul’da doğan kız bebeklerin 1361’i Defne, 1116’sı Asel, 954’ü Asya, erkek bebeklerin ise 1421’i Alparslan, 908’i Aslan ve 900’ü Kerem adını aldı.

İzmir’de dünyaya gelen kız bebeklerin 380’ine Defne, 296’sına Asel ve 258’ine Asya, erkeklerde ise 418 bebeğe Aslan, 304 bebeğe Atlas ve 301 bebeğe Alparslan isimleri koyuldu.

Geçen yıl bazı isimler ise yalnızca tek bir bebeğe verildi. Bunlar arasında Sedef Erva, Dilek Aden, Hasret Ezel, Fatma İrem, Cihan Doruk, Tevfik Yusuf, Abdüllatif Can ve Abidin Özgür isimleri dikkati çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
mahalle sakinlerinden baskan cetinkayaya tesekkur ziyareti xnpM185P
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Mahalle sakinlerinden Başkan Çetinkaya’ya teşekkür ziyareti

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, 100. Yıl Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek mahallede yürütülen ve planlanan çalışmaları değerlendirdi.

Karabük Belediyesinde gerçekleştirilen ziyarette, 100. Yıl Mahallesi’ne yönelik altyapı, asfalt, kaldırım ve park yatırımları ele alındı.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, 100. Yıl Mahallesi Muhtarı Bahri Yılmaz ve mahalle sakinlerinden oluşan heyeti makamında kabul etti.

Ziyarette mahallede tamamlanan çalışmalar ile planlanan altyapı ve üstyapı yatırımları değerlendirildi. Muhtar Bahri Yılmaz, mahalleye kazandırılan hizmetlerden dolayı Başkan Çetinkaya’ya teşekkür etti. Mahalle sakinleri de gerçekleştirilen yatırımların yaşam kalitesini artırdığını belirterek, asfalt serimi, kaldırım yenileme ve park yapımı gibi taleplerini iletti.

Başkan Özkan Çetinkaya, mahallelerin ihtiyaçlarını saha ziyaretleriyle yerinde tespit ettiklerini belirterek, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti. Çetinkaya, asfalt, kaldırım ve park yatırımlarına öncelik vereceklerini kaydederek kamu kaynaklarını etkin şekilde kullanarak mahallelerin eksiklerini gidermeyi hedeflediklerini söyledi.

Ziyaret, görüş alışverişi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin