Reklam
Reklam
2 8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2024 22:31 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te bayramda 929 personel sahada olacak

AW228827 03 jpg

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, trafik ve asayiş uygulama noktalarını ziyaret ederek bayram tatiline gelen sürücülere ve yolculara uyarılarda bulundu.

Vali Yavuz, İçişleri Bakanlığınca farkındalık oluşturmak amacıyla “Hızını Düşür, Yolun Sonu Bayram Olsun” etkinliği bünyesinde Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü uygulama noktasında denetim yaptı. Tek tek durdurulan araçlardaki vatandaşların bayramını kutlayan Yavuz, sürücülere kurallara uyması konusunda ikazlarda bulunurken, çocuklara da kırmızı düdük hediye etti.

“Önceki günlere göre trafik yoğunluğumuz var”

Uygulamanın sonunda gazetecilere konuşan Vali Yavuz, “Bugün 9 günlük Kurban Bayramı’nın ilk günündeyiz. Ülkemizin her köşesinde olduğu gibi Karabükümüzde de ana arterlerimizde vatandaşlarımız sevdiklerine kavuşmak için Kurban Bayramı yolculuğuna çıktılar. Bütün arterlerimizde önceki günlere göre bir trafik yoğunluğumuz var ama akıcı bir trafik yoğunluğumuz var. Ben bütün vatandaşlarımızdan sevdiklerine, saydıklarına, ailelerine sağlıkla, huzurla, kazasız belasız kavuşmalarını diliyorum. Aziz milletimizin ve Karabüklü hemşehrilerimizin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum” dedi.

“İçişleri Bakanlığımızın talimatıyla bütün ülkemizde 81 ilimizde olduğu gibi Karabük ilimizde de trafik tedbirlerimizi ve Kurban Bayramı tedbirlerimizi uygulamaya koyuyoruz” diyen Yavuz, “Bugün de burada emniyet personelini yapmış olduğu trafik denetimlerimize katılarak, onlarla birlikte vatandaşlarımızın hem bayramlarını tebrik ettik hem de trafik denetimlerine katıldık” ifadelerini kullandı.

9 gün boyunca sahada olacaklarını aktaran Yavuz, “Emniyetimiz 59 ekip, 494 personel, jandarmamız ise 101 ekip, 435 personel olmak üzere toplam 160 ekip ve 929 personelle bayram boyunca, bu tatil boyunca sahada olacağız. Biz vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymalarını, emniyet kemeri takmalarını, aşırı hız yapmamalarını, telefonla konuşmamalarını, yorgunluk belirtisi hissettiklerinde mola vererek, yorgunluklarını gidermelerini özellikle kendilerinden istiyoruz. Trafik kurallarına uymalarını bekliyoruz. Çünkü sevdikleri onları tek parça olarak, sevdikleri onları bir an önce sağ salim huzurlu şekilde görmek istiyor” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
d 1
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Haziran, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

TOKİ’DEN KARABÜK’E 127 KONUTLUK DEV FIRSAT

Eskipazar ve Safranbolu’da toplam 127 konut kurasız satışa sunulacak. Başvurular 15 Haziran’da başlayacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ tarafından 64 ilde yaklaşık 20 bin konutun satışa çıkarılacağını açıkladı. Kurasız açık satış kampanyası kapsamında Karabük’te de toplam 127 konut vatandaşlarla buluşacak.

TOKİ’nin Karabük’te satışa sunacağı konutların 90’ı Eskipazar’da, 37’si ise Safranbolu’da yer alıyor. Eskipazar’da 62 adet 2+1 ve 28 adet 3+1 olmak üzere toplam 90 konut satışa çıkarılırken, Safranbolu’da 29 adet 2+1 ve 8 adet 3+1 olmak üzere toplam 37 konut alıcılarını bekliyor.

64 İLDE SATIŞ

Bakan Kurum, TOKİ’nin yeni kampanyasıyla orta gelirli vatandaşların konuta erişiminin kolaylaştırılmasının hedeflendiğini belirtti. Satışa sunulan konutların büyük bölümünün tamamlandığını veya tamamlanma aşamasında olduğunu ifade eden Kurum, vatandaşların güvenli ve sağlam konutlara uygun koşullarla sahip olabileceğini söyledi.

FİYATLAR 2,1 MİLYON LİRADAN BAŞLIYOR

Kampanya kapsamında konutlar peşin ve vadeli ödeme seçenekleriyle satışa sunulacak. Peşin alımlarda yüzde 25 indirim uygulanırken, konut fiyatları 2 milyon 100 bin liradan başlayacak. Vadeli satışlarda ise aylık taksitler 18 bin liradan başlayacak.

Vatandaşlara üç farklı ödeme modeli sunulacak. Peşin alımlarda yüzde 25 indirim uygulanacak. Yüzde 50 peşinat ödeyenlere 72 ay vade ve yüzde 8 indirim imkanı sağlanacak. Üçüncü modelde ise peşinatın yarısı sözleşme sırasında, kalan yarısı 12 ay sonra ödenecek ve kalan tutar 60 ay vadeyle taksitlendirilecek.

GELİR ŞARTI ARANMAYACAK

Açık satış kampanyasında gelir ve ikamet şartı aranmayacak. Başvuru yapacak vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, 18 yaşını doldurmuş bulunması ve kendisi ya da eşinin üzerine kayıtlı bir konutunun olmaması yeterli olacak.

BAŞVURULAR 15 HAZİRAN’DA

TOKİ’nin kurasız açık satış kampanyası kapsamında başvurular 15 Haziran’da başlayacak ve 17 Temmuz’a kadar devam edecek. Satış işlemleri Halkbank ve Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla gerçekleştirilecek.

Vatandaşlar kampanyaya ilişkin detaylı bilgiye TOKİ’nin internet sitesi, banka şubeleri ve 444 86 54 numaralı çağrı merkezi üzerinden ulaşabilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin