19 Aralık, 2023 13:51 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:24
Bu Yazıyı Paylaş
veya linki kopyala
Okuma Süresi: 1dk
Yorum:0
Karabük’te BARKOD Eğitimi
Orman Genel Müdürlüğünce orman ürünlerinin kolay kayıt altına alınması amacıyla projelendirilen barkod uygulaması Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü pilot bölge seçilmiş ve uygulama tüm ülke genelinde devam ediyor.
Karabük'te BARKOD sistemi ile üretim işlerini gerçekleştirecek İşletme Şefi ve Orman Muhafaza Memurlarına yönelik olarak düzenlenen eğitime Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Pınar, Eflani, Eskipazar, Karabük, Ovacık ve Safranbolu İşletme Müdürleri, İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü, İşletme Şefleri ve Orman Muhafaza Memurları katıldı.
Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu yaptığı konuşmada "Değişen teknolojiye ve çağın gereksinimlerine en çabuk uyum sağlayan teşkilatız. Dışa açık bir teşkilat olmamıza rağmen bilişim teknolojilerini kullanan basta e-ihale olmak üzere diğer kurumsal uygulamaları kullanan teşkilatız. Yaptığınız işi inanarak yaparsanız başarılı olmanız içten değil.
Bölge Müdürlüğümüz olarak da barkod uygulaması ile en fazla emval üreten bölgeyiz. 2024 yılında da Genel Müdürlüğümüz talimatları doğrultusunda tüm İşletme Şefliklerinizde uygulama devam edecektir" dedi.
Eğitimde; orman ürünlerinin kolay kayıt altına alınması amacıyla Orman Genel Müdürlüğü tarafından uygulaması başlatılan, iş gücü ve zaman tasarrufu sağlanmasına imkân veren BARKOD uygulaması, pratik olarak yapıldı.
Eflani, Eskipazar, Karabük, Ovacık ve Safranbolu İşletme Müdürleri tüm Şefleri tarafından; üretim sahalarında dikili damga ve mesaha işinde Barkod uygulamasının nasıl yapılacağı bilgisinin uygulamalı olarak gösterildiği eğitim; soruların da yanıtlanması ile oldukça verimli geçti.
Damga programı kapsamında barkodun çakılması, verilerin tablete aktarılması aşamaları uygulamalı şekilde gösterildi.
Uygulamada oluşan sistemsel sorunların merkezden çözümü, uygulamanın sonraki aşamaları ile oluşabilecek aksaklıkların giderilmesi konusunda istişare yapıldı. (Yusuf Korkmaz)
Safranbolu Belediyesi Çağıl Güleç Özbey Hayır Çarşısı ekipleri tarafından soğuk kış günlerinde Perşembe Pazarı esnafına yönelik başlatılan sıcak çorba ikramı sürüyor.
Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Başkan Yardımcısı Kemal Akgül ile birlikte çorba dağıtımına katılarak esnafla bir araya geldi. Pazarcı esnafı ile birlikte çorbasını içen Başkan Köse, ardından tezgahları tek tek gezerek esnafa hayırlı işler diledi. Bazı esnaflardan siftah alışverişi de yapan Köse, esnafın görüş, öneri ve taleplerini dinleyerek ilgili birimlere çözüm talimatı verdi.
Çorba ikramından memnuniyetlerini dile getiren pazar esnafı, Başkan Köse ve ekibine teşekkür etti. Öte yandan esnafın, neredeyse her pazar tezgâhında demledikleri sıcak çaydan ikram ettiği, Başkan Köse’nin de esnaflara ilgiler ve ikramları için teşekkür etti. Ziyaret, hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.