Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Karabük’te BARKOD Eğitimi

Manşet Yayın: 19.12.2023 13:51 |Güncelleme:27.12.2023 16:24
A+ A-
Karabük’te BARKOD Eğitimi

Orman Genel Müdürlüğünce orman ürünlerinin kolay kayıt altına alınması amacıyla projelendirilen barkod uygulaması Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü pilot bölge seçilmiş ve uygulama tüm ülke genelinde devam ediyor.

Karabük’te BARKOD sistemi ile üretim işlerini gerçekleştirecek İşletme Şefi ve Orman Muhafaza Memurlarına yönelik olarak düzenlenen eğitime Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Pınar, Eflani, Eskipazar, Karabük, Ovacık ve Safranbolu İşletme Müdürleri, İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü, İşletme Şefleri ve Orman Muhafaza Memurları katıldı.

Bölge Müdürü  Faruk Bayraktaroğlu yaptığı konuşmada “Değişen teknolojiye ve çağın gereksinimlerine en çabuk uyum sağlayan teşkilatız. Dışa açık bir teşkilat olmamıza rağmen bilişim teknolojilerini kullanan basta e-ihale olmak üzere diğer kurumsal uygulamaları  kullanan teşkilatız. Yaptığınız işi inanarak yaparsanız başarılı olmanız içten değil.

Bölge Müdürlüğümüz olarak da barkod uygulaması ile en fazla emval üreten bölgeyiz. 2024 yılında da Genel Müdürlüğümüz talimatları doğrultusunda tüm İşletme Şefliklerinizde uygulama devam edecektir” dedi.

Karabukte BARKOD Egitimi2 jpg

Eğitimde; orman ürünlerinin kolay kayıt altına alınması amacıyla Orman Genel Müdürlüğü tarafından uygulaması başlatılan, iş gücü ve zaman tasarrufu sağlanmasına imkân veren BARKOD uygulaması, pratik olarak yapıldı.

Eflani, Eskipazar, Karabük, Ovacık ve Safranbolu İşletme Müdürleri tüm Şefleri tarafından; üretim sahalarında dikili damga ve mesaha işinde Barkod uygulamasının nasıl yapılacağı bilgisinin uygulamalı olarak gösterildiği eğitim; soruların da yanıtlanması ile oldukça verimli geçti.

Damga programı kapsamında barkodun çakılması, verilerin tablete aktarılması aşamaları uygulamalı şekilde gösterildi.

Uygulamada oluşan sistemsel sorunların merkezden çözümü, uygulamanın sonraki aşamaları ile oluşabilecek aksaklıkların giderilmesi konusunda istişare yapıldı. (Yusuf Korkmaz)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Engelli ve Eski Hükümlülere Destek

Manşet Yayın: 20.09.2024 14:39
A+ A-
Engelli ve Eski Hükümlülere Destek

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve engelliler ile eski hükümlülerin kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelerine destek vermeye devam ediyor

İŞKUR, engelli bireyler ve eski hükümlülerin istihdama kazandırılması amacıyla önemli projelere destek vermeye devam ediyor. Engellilerin mesleki eğitim, rehabilitasyon ve iş uyum süreçlerine katkı sağlayan kurum, aynı zamanda kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere yönelik hibe destek programları sunuyor.

İŞKUR İl Müdürü Ferhat Sarıçam, engelli ve eski hükümlü vatandaşlara sağlanan hibe desteği için başvuruların 18 Eylül’de başladığını ve 6 Aralık’ta sona ereceğini açıkladı. Sarıçam, bu yıl özellikle otizmli vatandaşların iş gücü piyasasına katılımını teşvik eden projelere öncelik verileceğini belirtti.

ENGELLİLERE YÖNELİK FIRSATLAR

İŞKUR tarafından sunulan projelerden engelli vatandaşlar çeşitli alanlarda faydalanabilecek. “Kendi İşini Kurma Hibe Desteği” en çok talep gören desteklerden biri olurken, bunun yanı sıra mesleki eğitim ve rehabilitasyon kursları, destek teknolojileri ve korumalı iş yeri projeleri de engellilere istihdamda avantaj sağlıyor.

ESKİ HÜKÜMLÜLERE DESTEK

Eski hükümlü vatandaşlara ise özellikle kendi işini kurmaları için önemli fırsatlar sunuluyor. Sarıçam, 2014 yılından bu yana 2 bin 746 eski hükümlü vatandaşa 109 milyon 968 bin 815 TL hibe desteği sağlandığını ifade etti.

İŞKUR’un bugüne kadar toplamda 7 bin 237 projeye 385 milyon 897 bin 77 TL kaynak sağladığını belirten Ferhat Sarıçam, bu projeler aracılığıyla 3 bin 608 engelli vatandaşın 183 milyon 198 bin 277 TL hibe desteği aldığını vurguladı.

Bu destekler sayesinde engelli bireyler ve eski hükümlülerin iş gücüne kazandırılması ve toplumsal hayata daha aktif katılım sağlamaları hedefleniyor. Başvuru süreci halen devam eden hibe desteği programlarına, engelli ve eski hükümlü vatandaşların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455