Berkay Doğan tarafından
18 Haziran, 2025 13:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te barınakların durumu değerlendirildi

Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezleri Değerlendirme Toplantısı, Vali Mustafa Yavuz’un başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Toplantıya; Mülkiye Müfettişi Hayatı Taşdan, Vali Yardımcısı Erol Özkan, Karabük Belediye Başkan Vekili Fatih Ustaoğlu, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci Safranbolu Belediye Başkan Vekili Halil Bakkal, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Kartal, İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, Doğa Koruma ve Milli Parklar Karabük Müdürü Ahmet Işık ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.
5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında il genelinde yürütülen çalışmaların değerlendirildiği toplantıda; sahipsiz hayvanların korunması, sahiplendirilmesi, kısırlaştırılması ve rehabilite edilmesine yönelik yürütülen faaliyetler ile yapımı tamamlanan Karabük ve Safranbolu Sahipsiz Hayvanlar Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezlerinin son durumu ele alındı.
Ayrıca, yapımı tamamlanarak hizmet vermeye başlayan Eflani Sahipsiz Hayvanlar Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde sürdürülen çalışmalar da toplantının gündeminde yer aldı.
Toplantıda konuşan Vali Mustafa Yavuz, hem vatandaşların güvenliği hem de
sahipsiz hayvanların sağlıklı koşullarda yaşamalarını sağlamak adına tüm kurumların iş birliği içinde hareket etmesinin önemine dikkat çekerek, “Sokaklarımızın güvenliği ve can dostlarımızın korunması ve sağlıklı bir çevrede yaşamlarını sürdürebilmeleri için yürütülen çalışmaları önemsiyoruz. Bu kapsamda; yerel yönetimlerimiz ve tüm kurumlarımızla koordinasyon içinde sahipsiz hayvanlara yönelik hizmetleri daha etkin hale getirmeyi hedefliyoruz. Hedefimiz Haziran ayı içersinde sahipsiz hayvanların Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezlerine alarak ilk aşamada belirlediğimiz süreci tamamlamaktır. Tüm çalışma arkadaşlarıma bu süreçteki çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Ekim, 2025 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da sahte alkol operasyonu: 3 gözaltı

Kastamonu’da jandarma gruplarınca gerçekleştirilen geçersiz alkol operasyonunda 3 kuşkulu gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye nazaran, Kastamonu Vilayet Jandarma Komutanlığı gruplarınca yol denetim ve arama faaliyetleri sırasında, 2 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, 65 adet tabancalara ilişkin fişek, 4 adet tabanca şarjörü, 20 litre etil alkol, 5 litre geçersiz alkol ile 4 adet alkol aroma kiti ele geçirildi.
Konuyla ilgili 3 kuşkulu gözaltına alındı.

Bizi sosyal medyadan takip edin