Reklam
Reklam

Karabük’te Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı Gerçekleştirildi

1234
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
26 Mart, 2025 12:58 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te bağımlılıkla mücadele kapsamında yürütülen çalışmaları değerlendirmek ve yeni stratejileri belirlemek amacıyla Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlendi.

Valilik Toplantı Salonu’nda Karabük Valisi Mustafa Yavuz başkanlığında ve  İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, Cumhuriyet Savcısı Oğuz Yılmaz, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Temel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci ve bağımlılıkla mücadelede görev alan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bağımlılıkla mücadelede yürütülen çalışmalar ve güncel veriler paylaşılırken, Yeşilay Cemiyeti Karabük Şubesi tarafından Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) kapsamında sunulan destek hizmetleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Bağımlılıkla mücadelenin toplum sağlığı açısından kritik bir konu olduğunu vurgulayan Vali Mustafa Yavuz, bağımlılık yapan her türlü maddeyle mücadelede kararlılık içinde olduklarını belirtti.

Vali Yavuz yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Gençlerimizi ve toplumumuzu bağımlılığın yıkıcı etkilerinden korumak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bağımlılıkla mücadele, yalnızca kolluk kuvvetlerinin veya sağlık kurumlarının değil; tüm kurumların, sivil toplum kuruluşlarının ve ailelerin iş birliğiyle yürütülmesi gereken bir süreçtir. Bu nedenle, önleyici çalışmaların güçlendirilmesi, farkındalık faaliyetlerinin artırılması ve bağımlılıkla mücadelede etkin bir rehabilitasyon sürecinin sağlanması büyük önem taşımaktadır. Toplum sağlığını tehdit eden bu sorunu ortadan kaldırmak için koordineli bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.” 

Toplantı, bağımlılıkla mücadelede atılacak yeni adımların belirlenmesi ve kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik değerlendirmelerle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Çorum’da kazaya karışan sürücü aracını bırakıp kaçtı

corumda kazaya karisan surucu aracini birakip kacti Ia1FOKmg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2026 04:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum’da kırmızı ışıkta bekleyen araca arkadan çarpan sürücü, kazanın ardından otomobilini bırakıp kaçtı. Kazada 2 kişi yaralandı.

Kaza, gece saatlerinde Akşemseddin Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kırmızı ışıkta bekleyen 05 KG 119 plakalı otomobile, arkadan gelen 31 AIL 407 plakalı başka araç çarptı. Kazada otomobilde bulunan Y.E. ve H.S.K. yaralandı. Kazanın ardından sürücü, aracı olay yerinde bırakarak kaçtı. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralılar, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis ekipleri, sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin