Karabük’te Aşçılar Derneği Kuruldu - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Mayıs, 2015 14:44 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Aşçılar Derneği Kuruldu

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonuna bağlı Aşçılar Derneğinin 19. Şubesi Karabük’te kuruldu.
Karabük Aşçılar Derneği (KARAŞDER) tarafından 100. mahallesi Fink kafede düzenlenen etkinliğe Karabük TSO Başkanı Tuncay Özcan, Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Karabük TSO Kadın Girişimciler Başkanı Nuray Alpboğa, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ali Erorhan ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen çok sayıda davetli katıldı.
Yoldaş Orhan’ın Başkanlığında kurulan KARAŞDER’in etkinliğinde konuşan Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Özcan, 9 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonuna bağlı 18 şube bulunduğunu ve 19’uncu şubenin Karabük’te açılmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.
Özcan, “ Türk aşçılarımız hem Türkiye’de ve hem de dünya mutfağına sahip olması ve lezzetli ürünler çıkararak değişik yarışmalarda aldıkları ödüllerle bizlerin guru kaynağı oldu. Ülkelerin de dünya platformunda temsil edildikleri noktadaki başarıları ülke insanına guru verdiği gibi aralarındaki rekabetle kaliteyi getirmektedir” dedi.
Konuşmaların ardından KARAŞDER Başkanı Yoldaş Orhan tarafından katkı ve desteklerinden dolayı protokol üyelerine plaket takdim etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
dqdqdq 2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
29 Mart, 2026 15:06 tarihinde yayınlandı
0
0

Büyükler için teknoloji ve iletişim eğitimi

Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yaşlı bireylere yönelik farkındalık ve beceri geliştirme odaklı anlamlı bir eğitim programı düzenlendi.

Eğitim Birim Sorumlusu Sanem Yıldız tarafından gerçekleştirilen programda, katılımcılara teknoloji kullanımı, akıllı telefon ve uygulamalarda güvenliğin sağlanması ile iletişim becerilerinin güçlendirilmesi konularında kapsamlı bilgiler aktarıldı. Özellikle günlük yaşamda teknolojinin sunduğu kolaylıklar örneklerle anlatılırken, dijital dünyada karşılaşılabilecek risklere karşı alınması gereken önlemler üzerinde duruldu.

Program süresince katılımcılar, hem teknolojiyi daha etkin kullanmayı öğrenme fırsatı buldu hem de aile bireyleri ve sosyal çevreleriyle iletişimlerini güçlendirecek yöntemleri keşfetti. Karşılıklı etkileşimle ilerleyen eğitimde, katılımcıların soruları ve deneyimleri sürece önemli katkı sağladı.

Yetkililer, düzenlenen eğitimle büyüklerin teknolojiye uyum sağlamalarını desteklemeyi ve sosyal iletişim becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirtti. Programın, katılımcılar açısından verimli ve keyifli bir öğrenme ortamı sunduğu ifade edildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin