blank
Berkay Doğan tarafından
18 Aralık, 2024 15:58 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Asayiş ve Güvenlik Durumu Değerlendirildi

Karabük Valisi Mustafa Yavuz Başkanlığı’nda, Kasım ayında İl genelinde meydana gelen asayiş ve güvenlik olaylarına dair  "Güvenlik Değerlendirme Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıda, Emniyet ve Jandarma sorumluluk bölgesindeki olaylar detaylı şekilde ele alındı.

Vali Yavuz, Kasım ayında İlde meydana gelen toplam olay sayısında, bir önceki aya göre %7,82 oranında bir azalma olduğunu belirtti. Kolluk kuvvetlerinin Kasım Ayı’nda gerçekleştirdiği operasyon sayısının ise %17,24 artarak 34’e yükseldiğini ifade etti. Bu operasyonlar sonucunda 40 kişinin tutuklandığını, 25 kişinin ise adli kontrol altına alındığını kaydetti.

Karabük'te hırsızlık olaylarında bir önceki aya göre %22,73 azalışla 17 olay meydana geldi. Vali Yavuz; “Yine Kasım Ayı’nda 15 dolandırıcılık olayı meydana gelirken, bir önceki aya göre dolandırıcılık olaylarında %31,82 azalış olmuştur.” dedi. 

Vali Yavuz, tüm amaçlarının aydınlatılmayan tek bir olayın kalmaması ve suçluların yakalanarak adalete teslim edilmesi olduğunu belirterek, bundan sonra da temel gayenin aynı yönde olacağını ifade etti. Vali Yavuz,  özellikle dolandırıcılık konusunda vatandaşları yapılan uyarılara karşı duyarlı olmaya ve şüpheli durumları zaman kaybetmeden kolluk birimlerine bildirmeye davet etti. 

Karabük'te yürütülen uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında; Kasım Ayı’nda, bir önceki aya göre %23,81 artışla 26 operasyon yapıldığını; 46 kişinin adli mercilere teslim edilerek, 23 şahsın tutuklandığı ifade eden Vali Mustafa Yavuz, "Karabüklülerin şunu bilmesini isterim ki; bu şehirde, hiçbir gencimizin ve vatandaşımızın zehirlenmesine asla müsaade edilmeyecek." dedi.

Vali Mustafa Yavuz, Kasım Ayı’nda bir önceki aya göre  %11,33 azalışla toplam 133 trafik kazası meydana geldiğini; kazalarda bir kişinin hayatını kaybettiğini, yaralamalı trafik kazası sayısında bir önceki aya göre %20,24 azalış, maddi hasarlı trafik kazası sayısında ise %2,78 artış olduğunu belirtti. Vali Yavuz, Kasım Ayı’nda trafik birimleri tarafından 46.795 adet araç denetimi yapıldığını, bir önceki aya göre denetim sayısının %7,71 artış olduğunu,

Kasım Ayı’nda motosikletlerin karıştığı trafik kazası sayısının 27 olduğunu ve bu sayıda bir önceki aya göre %27,03 azalma meydana geldiğini ifade etti.

Okullarda güvenli eğitim ortamının sağlanması, okulların giriş ve çıkışlarında öğrencilerin güvenliğinin sağlanması adına, Kasım Ayı’nda okulların çevresinde toplam 153 denetim yapıldığı bilgisini veren Vali Mustafa Yavuz, 334 okul servis aracının denetlendiğini söyledi.  Vali Mustafa Yavuz, açıklamasının sonunda; daha huzurlu ve güvenli bir Karabük için Valiliğin Koordinesi’nde kolluk birimleri, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve Karabüklülerin birlikte el ele vererek; 24 saat çalışacaklarını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Haziran, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Uzmanlar uyarıyor: “Akciğer hastaları yaylalardan uzak durmalı”

Akciğer hastalarının, havanın daha pak olduğu kanısıyla yüksek rakımlı bölgelere yönelme eğilimi taşıdığına dikkat çeken uzmanlar, bu tercihin her vakit gerçek olmadığını vurguluyor.
Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Kolu Dr. Öğretim Üyesi Olcay Ayçiçek, rakım yükseldikçe atmosferdeki oksijen ölçüsü ve oksijen basıncının azaldığını belirterek bu durumun bilhassa kronik teneffüs hastalıkları olan bireyler için risk oluşturduğunu tabir etti.
Deniz düzeyi daha uygun
Akciğer hastaları için deniz düzeyinin daha uygun olduğunu kaydeden Ayçiçek, "Akciğer hastaları, yüksek rakımlarda havanın daha pak olduğu fikriyle bu bölgelere çıkma eğilimindedir. Lakin, rakım yükseldikçe atmosferdeki oksijen ölçüsü ve oksijen basıncı azalır. Deniz düzeyinde oksijen basıncı en yüksek seviyededir. Bu nedenle, oksijen düşüklüğü ile seyreden akciğer hastalığı olan bireyler için deniz düzeyi daha uygundur" dedi.

Yaş değil, oksijen düzeyi belirleyici
Oksijen düzeyi olağan olan bireylerin yüksek rakımlı bölgelere çıkmasında rastgele bir sakınca bulunmadığını belirten Ayçiçek, "Oksijen düzeyi düşük olan ve dışarıdan oksijen desteği alması gereken hastaların yüksek rakımlı bölgelerde yaşamasını ya da bu yerlerde uzun mühlet vakit geçirmesini pek önermiyoruz. Zira rakım yükseldikçe oksijen düzeyi azalır ve en yüksek oksijen düzeyi deniz düzeyindedir. Hasebiyle bu cins hastalar için deniz düzeyi hem daha uygun hem de daha sağlıklıdır. Oksijen düzeyi olağan olan hastalar ise sağlıklı bireyler üzere rahatlıkla yaylalara çıkabilirler. Bu hususta belli bir yaş kriteri yoktur; "Şu yaşın üzerindekiler yüksek rakımlı yerlere çıkmamalı" formunda kesin bir kural bulunmamaktadır. Bu büsbütün kişinin oksijen düzeyiyle, yani kandaki oksijen seviyesiyle ilgili bir durumdur" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin