karabuk
İmsak 06:04
Güneş 07:29
Öğle 13:08
İkindi 16:07
Akşam 18:37
Yatsı 19:57
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Berkay Doğan tarafından
18 Aralık, 2024 15:58 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Karabük’te Asayiş ve Güvenlik Durumu Değerlendirildi

Karabük Valisi Mustafa Yavuz Başkanlığı’nda, Kasım ayında İl genelinde meydana gelen asayiş ve güvenlik olaylarına dair  "Güvenlik Değerlendirme Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıda, Emniyet ve Jandarma sorumluluk bölgesindeki olaylar detaylı şekilde ele alındı.

Vali Yavuz, Kasım ayında İlde meydana gelen toplam olay sayısında, bir önceki aya göre %7,82 oranında bir azalma olduğunu belirtti. Kolluk kuvvetlerinin Kasım Ayı’nda gerçekleştirdiği operasyon sayısının ise %17,24 artarak 34’e yükseldiğini ifade etti. Bu operasyonlar sonucunda 40 kişinin tutuklandığını, 25 kişinin ise adli kontrol altına alındığını kaydetti.

Karabük'te hırsızlık olaylarında bir önceki aya göre %22,73 azalışla 17 olay meydana geldi. Vali Yavuz; “Yine Kasım Ayı’nda 15 dolandırıcılık olayı meydana gelirken, bir önceki aya göre dolandırıcılık olaylarında %31,82 azalış olmuştur.” dedi. 

Vali Yavuz, tüm amaçlarının aydınlatılmayan tek bir olayın kalmaması ve suçluların yakalanarak adalete teslim edilmesi olduğunu belirterek, bundan sonra da temel gayenin aynı yönde olacağını ifade etti. Vali Yavuz,  özellikle dolandırıcılık konusunda vatandaşları yapılan uyarılara karşı duyarlı olmaya ve şüpheli durumları zaman kaybetmeden kolluk birimlerine bildirmeye davet etti. 

Karabük'te yürütülen uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında; Kasım Ayı’nda, bir önceki aya göre %23,81 artışla 26 operasyon yapıldığını; 46 kişinin adli mercilere teslim edilerek, 23 şahsın tutuklandığı ifade eden Vali Mustafa Yavuz, "Karabüklülerin şunu bilmesini isterim ki; bu şehirde, hiçbir gencimizin ve vatandaşımızın zehirlenmesine asla müsaade edilmeyecek." dedi.

Vali Mustafa Yavuz, Kasım Ayı’nda bir önceki aya göre  %11,33 azalışla toplam 133 trafik kazası meydana geldiğini; kazalarda bir kişinin hayatını kaybettiğini, yaralamalı trafik kazası sayısında bir önceki aya göre %20,24 azalış, maddi hasarlı trafik kazası sayısında ise %2,78 artış olduğunu belirtti. Vali Yavuz, Kasım Ayı’nda trafik birimleri tarafından 46.795 adet araç denetimi yapıldığını, bir önceki aya göre denetim sayısının %7,71 artış olduğunu,

Kasım Ayı’nda motosikletlerin karıştığı trafik kazası sayısının 27 olduğunu ve bu sayıda bir önceki aya göre %27,03 azalma meydana geldiğini ifade etti.

Okullarda güvenli eğitim ortamının sağlanması, okulların giriş ve çıkışlarında öğrencilerin güvenliğinin sağlanması adına, Kasım Ayı’nda okulların çevresinde toplam 153 denetim yapıldığı bilgisini veren Vali Mustafa Yavuz, 334 okul servis aracının denetlendiğini söyledi.  Vali Mustafa Yavuz, açıklamasının sonunda; daha huzurlu ve güvenli bir Karabük için Valiliğin Koordinesi’nde kolluk birimleri, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve Karabüklülerin birlikte el ele vererek; 24 saat çalışacaklarını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Boluspor – İstanbulspor maçının ardından

Trendyol 1. Lig’in 27. haftasında oynanan Boluspor-İstanbulspor maçının ardından iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.
Trendyol 1. Lig’in 27. haftasında Boluspor sahasında mücadele ettiği İstanbulspor’a 1-0’lık skorla mağlup oldu. Maçın ardından iki takımın teknik direktörleri, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Play-off grubuna girmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Boluspor Teknik Direktörü Suat Kaya, "7 günde 3. maç. Biraz sakatlıklar, biraz da kart cezalıları, bu bizi yordu. Özellikle 75’ten sonra bu yorgunluk bayağı bindi. Maça iyi başladık fakat ilk gol pozisyonunu rakibe verdik. 45 dakika dengeli geçti. Sabırlı oynadık. İkinci yarıda çok istedik, pozisyonlar da bulduk. Doğan Can’ın sakatlığı, onu hiç kullanamadık. Önümüzdeki hafta iyi bir dinlenmeyle, rakibe iyi çalışarak bu işten çıkış sağlamamız lazım. Ben oyuncularıma güveniyorum. Ufak tefek sorunlarımız var ama bunların arkasına sığınmıyorum. Play-off grubunun içine girmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

İlyas Öztürk: "Çok mutluyuz"
Galip geldikleri için mutlu olduklarını ifade eden İstanbulspor Teknik Sorumlusu İlyas Öztürk, "Biz İstanbulspor’a Barış Kaan hocamızla birlikte geldiğimiz günden itibaren, 12 haftadır farklı farklı rakiplere göre formasyon ve farklı oyun, rakibe göre farklı oyun felsefeleriyle maçlara çıktık. Zaman zaman saha içi defansif duruşumuzu da rakiplerin konumlamasına göre yaptık. Maçı kazandık ama biz şunu söyleyeyim; sonradan oyuna aldığımız oyuncular normal 11 oyuncularımızdı. Biz rakibin 60’tan sonra yorulacağını bildiğimiz için, onları 60’tan sonra oyuna alıp ve golü bulup maçı kazandık. Çok mutluyuz. Oyuncularımızı kutluyoruz. Bundan sonraki süreçte de Iğdır maçının hazırlıklarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin