blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mart, 2024 15:14 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te Aranan 15 Kişiden 11’i Tutuklandı

Karabük’te çeşitli suçlardan araması bulunan 15 kişi yakalanırken, 11 şahıs tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri tarafından il genelinde 8-15 Mart tarihleri arasında yapılan saha çalışmalarında haklarında çeşitli suçlardan arama kararı bulunan 14 şahıs yakalandı. Yakalanan şahıslardan 4’ü tamamlanan işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. 1-7 yıl arası aranması olan 7, 1-3 yıl arası aranması olan 3 şahıs olmak üzere toplam 10 şahıs tutuklanarak Karabük T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi. Öte yandan hakkında, banka veya kredi kurumlarınca tahsis edilmemesi gereken krediyi sağlamak amacıyla dolandırıcılık suçundan kesinleşmiş 8 yıl 9 Ay hapis cezası ile yakalama emri bulunan B.Ü. isimli şahıs yakalanarak cezaevine gönderildi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
30 Ocak, 2026 14:53 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

ET FİYATLARINDA DUR DURAK YOK

Karabük’te et fiyatlarına yapılan son zam, vatandaşın tepkisini çekti. Yaklaşık 20 gün önce kilosu 800 TL’den satılan kıyma, 150 TL’lik artışla 950 TL’ye yükselirken, diğer et ürünlerinde de dikkat çeken fiyat artışları yaşandı. Kısa sürede gelen zamlar “Bu kadar da olmaz” dedirtti.

Edinilen bilgilere göre, kent genelinde kıymanın kilosu 950, dana kuşbaşının kilo fiyatı 1.050 TL’ye çıkarken, dana kemikli et 850 TL’den, kuzu kemikli et ise 950 TL’den satışa sunulmaya başlandı. Yapılan zamlarla birlikte sucuk, salam ve benzeri diğer et ürünlerinde de yüksek oranlı artışlar gözlendi.

Vatandaşlar, art arda gelen zamların artık bütçelerini zorladığını belirterek duruma tepki gösterdi. Özellikle dar gelirli aileler, etin sofralarından neredeyse tamamen çıktığını ifade ederken, “20 gün gibi kısa bir sürede bu kadar yüksek bir artışı anlamak mümkün değil” sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

Öte yandan, kasapların bağlı olduğu meslek odalarının fiyat artışlarına sessiz kalması ve zamlara adeta çanak tutması da eleştirilerin odağında yer aldı. Tüketiciler, denetimlerin artırılmasını ve fiyat artışlarının gerekçelerinin kamuoyuna açık bir şekilde açıklanmasını talep ediyor. Ramazan ayına girilmesi ile Karabük’te et fiyatlarının daha da artabileceği belirtilirken, vatandaşlar ise yetkililerin bir an önce harekete geçmesini ve fahiş fiyat artışlarına karşı somut adımlar atılmasını bekliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin