blank
Haber Merkezi tarafından
21 Ağustos, 2025 12:11 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Araçlar Sürüklenerek Çekiciye Yüklendi

Karabük’te, şehir merkezinin en işlek noktalarından biri olan Albay Karaoğlanoğlu Caddesi üzerinde yol kenarına park etmiş araçlar, çekici yardımıyla kaldırıldı.

Araçların kaldırılma anında sürüklenerek çekildiğini gören vatandaşlar uygulamaya tepki gösterdi.

Edinilen bilgilere göre, trafik polisleri bazı caddelerde park yasağı bulunan noktalarda denetim yaptı. Ekipler bu denetimlerde şimdiye kadar hiç alışık olunmayan bir tutum sergiledi. Hatalı park yaptığı tespit edilen araçlar, çağırılan çekiciye yüklenirken bu anlar

cep telefonu kameralarına yansıdı. Görüntülerde, bazı araçlar çekiciye yüklenirken kurallara uygun yapılmayan yüklemeler nedeniyle araçlara  zarar verildiği gözlemlendi.

Vatandaşlar, uygulamanın ani şekilde yapılmasına ve özellikle araçların sürüklenerek çekilmesine tepki gösterdi. “Daha düne kadar otobüs duraklarına yapılan hatalı parklar görmezden geliniyordu, şimdi bir anda bu kadar sert önlemler alınması kafaları karıştırdı.” diyen vatandaşlar, trafik polislerinin çifte standart uyguladığını savundu.

Yetkililerden konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, sürücüler araçlarını çekildiği otoparklardan teslim almak zorunda kaldı. Şehirde uzun süredir özellikle otobüs durakları başta olmak üzere bazı noktalara yapılan hatalı parkların trafikte aksamalara yol açtığı biliniyor. Ancak vatandaşlar, daha önce göz yumulan park hatalarının görmezden gelindiğini ya da uyarı yapıldığını ifade ederken, şimdi ise bu şekilde cezalandırılmasına bir anlam veremedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane’de şarbon hastalığı nedeniyle 6 köye giriş çıkış yasaklandı

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde şarbon hastalığı kuşkusuyla 6 köyde hayvan giriş çıkışı yasaklandı.
Edinilen bilgiye nazaran ilçeye bağlı Söğüteli Köyünde 2 büyükbaş vefatının akabinde şarbon kuşkusuyla hayvanlardan alınan numuneler laboratuvara gönderildi.
Şarbon hastalığı kuşkusu üzerine Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ilçeye bağlı başta Söğüteli köyü olmak üzere Ekinciler, Arpacık, Yaylalı, Sarıbaba ve Kuşluk köylerini nezaret altına aldı.
Bahse mevzu 6 köyde ikinci bir ilana kadar köylere hayvan giriş ve çıkışları yasaklanırken alınan önlemlere uymayanlar hakkında 5996 sayılı kanunun 36. Unsuru yeterince idari yaptırım uygulanacağı bildirildi.
Diğer yandan ölen 2 hayvan kireçlenerek adabına uygun olarak derin kuyulara gömüldü.
Kürtün’de geçtiğimiz günlerde de şap hastalığı kuşkusu nedeniyle Kürtün ilçesine bağlı Üst Karadere, Beytarla, Tilkicek, Aktaş ve Sapmaz köylerine hayvan giriş çıkış ve hareketleri kısıtlanmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin