Karabük’ün Safranbolu ilçesinde jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda çok sayıda alkol şişesi ile 25 litre alkol ele geçirildi.
İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca Safranbolu ilçesinde 1 şahsın ikametine operasyon düzenlendi.
İkamette yapılan aramada el yapımı 13,5 litre rakı, 2,5 litre votka, 3,6 litre viski, 5 litre etil alkol, 15 adet alkol kiti, 7 adet test çubuğu, 94 adet alkol şişesi ve 7 adet boş su şişesi ele geçirildi.
Gözaltına alınan şüpheli jandarmadaki işlemlerinin ardında sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece adli kontrolle serbest bırakıldı.


Karabük’te alkol operasyonu
Eskipazar’da çöken yolda inceleme başlatıldı
Eskipazar ilçesinde etkili olan şiddetli sağanak yağış, Tamışlar Köyü Emiroğlu Mahallesi’nde sel ve yol çökmesine neden oldu. Sel sularının yol altındaki dolguyu boşaltması sonucu asfalt köy yolunda büyük hasar meydana geldi.
Olayın ardından bölgeye giden Karabük Vali Yardımcısı Murtaza Ersöz, Kübra Ustaoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mustafa Avcı ile İl Genel Meclis Üyeleri İsmail Bağçe ve Tuncer Başkaya bölgede incelemelerde bulundu.
Heyet, olay yerinde Jandarma ekiplerinden alınan güvenlik önlemleri hakkında bilgi alırken, AFAD ve İl Özel İdaresi ekiplerinin yolun yeniden ulaşıma açılması için çalışma başlatacağı bildirildi.
Eskipazar Kaymakamı Kübra Ustaoğlu, yağışların etkisini azaltmasının ardından yol onarım çalışmalarına hızla başlanacağını ifade ederek, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için gerekli tüm tedbirlerin alınacağını söyledi. Ustaoğlu ayrıca Emiroğlu Mahallesi’ne ulaşım için alternatif yol bulunduğunu belirterek, vatandaşlara sağanak yağış ihtimaline karşı dere yatakları ile hasar gören yollardan uzak durmaları yönünde uyarıda bulundu.

