Karabük’te 'Ailemiz İstikbalimiz' kortej yürüyüşü gerçekleştirildi - Karabük Haber Postası
aa jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2024 13:09 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te ‘Ailemiz İstikbalimiz’ kortej yürüyüşü gerçekleştirildi

Karabük’te, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Ailemiz İstikbalimiz’ temalı kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce, 15-21 Mayıs Aile Haftası dolayısıyla farkındalık için yürüyüş düzenlendi.
Karabük Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç , öğrenciler ve birçok vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüş, Kemal Güneş Caddesi’nden başlayarak Güven kavşağında son buldu. Yürüyüşte katılımcılar, “ailemiz istikbalimiz”, “güçlü aile, güçlü toplum” dövizleri açtı.

AW204633 02 scaled
Yürüyüş sonrası konuşan yapan Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç,
“İnancımızda ve kültürümüzde aile mukaddes bir müessesedir” diyerek, “ İnsanı doğumdan ölümüne kadar her alanda kuşatan, hayatın iniş çıkışları karşısında koruyan aile çok büyük bir nimet eşsiz bir hazinedir. İnsan aile içinde doğar ailede huzura erer, aile fertleri arasında kendini güvende hisseder, hayata ailesi ile birlikte hazırlanır. Aile toplumun temelidir ve temeli sağlam olmayan toplumlar hayatta kalamaz. Güçlü bir millet güçlü bir aileden oluşur. Eğer güçlü aileler yoksa güçlü bir milleti bulamazsınız. Bu bakımdan aile toplumun çelik ekildiği özü, nüvesi ve güç kaynağıdır. Aileyi devletin taşıyıcı sütunu ve kilit taşı olarak görüyoruz. Dil ailede öğrenilir, ahlak ailede kuşanılır, inanç ailede yerleşir, milli şuur ailede kazanılır, merhamet, şefkat, hürmet, sevgi ailede edinilir. Karakter burada şekillenir” dedi.
Karabük Vali Yardımcısı Mustafa Şahin ise, ailenin önemini belirten konuşmasında, son dönemlerde aile bütünlüğünün zaman zaman değişik unsurlara tehdit altında olduğunu belirterek, “ Dikkatli olmamız lazım ve aileler şuanda büyük bir dejenerasyon altında. Daha dikkatli olarak yeni nesilleri ve çocuklarımızı daha iyi yetişmesi gerekiyor” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda alacak verecek kavgasinda silahlar konustu cPbTgI43
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Nisan, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da alacak verecek kavgasında silahlar konuştu

Bolu’da alacak-verecek meselesi nedeniyle karşı karşıya gelen iki grup arasında çıkan tartışmada silahlar çekildi. Havaya ateş açılan olayda can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, 4 şüpheli gözaltına alındı.

Olay, Aktaş Mahallesi Kocabey Sokak üzerinde gece saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, aralarında alacak-verecek husumeti bulunan iki grup sokak ortasında karşılaştı. Sözlü olarak başlayan tartışma kısa sürede büyüyerek silahlı kavgaya dönüştü. Tarafların silahlarını çekerek havaya ateş açması çevrede paniğe neden oldu. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine kısa sürede ulaşan ekipler, kavgaya karıştığı belirlenen M.Y., A.A., U.A. ve K.Y.’yi gözaltına aldı. Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı öğrenildi. Ayrıca ekipler, 2 şüphelinin olay yerine geldiği 06 DID 751 plakalı aracı inceledi.

Polis ekipleri, olayın ardından çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, olayla ilgili incelemenin sürdüğü bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin