Karabük'te Ahilik Haftası Kutlanacak - Karabük Haber Postası
66f000788b3d4 jpg
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
22 Eylül, 2024 14:33 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Ahilik Haftası Kutlanacak

Her yıl Eylül ayı içerisinde kutlanan Ahilik Haftası 23-26 Eylül 2024 tarihleri arasında Karabük’te  kutlanacak.

Ahilik Teşkilatı’nın kurucusu Ahi Evran-ı Veli’yi anmak, Ahilik İlkelerini yaşatmak ve tanıtmak amacıyla her yıl düzenlenen “Ahilik Haftası” etkinleri bugün başlıyor.

Kentteki etkinlikler, 23 Eylül Pazartesi günü saat 09.30’da Bağ-Essan Sanayi Sitesi Camii önünde Esnaf Duası ile başlayacak. Ardından Valilik ve esnaf ziyaretleri yapılacak. Ardından Karabük Ticaret ve Sanayi Odası önünde kutlama etkinlikleri gerçekleştirilecek. Buradaki program saat 14.00’de Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak. Protokol konuşmaları ile devam edecek programda Mehter Takımı gösterisi, Şet Kuşatma Töreni yapılacak. İlin Ahisi, Kalfası ve Çırağına ödüllerinin verilmesinden sonra Lokma ikramı yapılacak ve esnaf ziyareti, gerçekleştirilecek.

ETKİNLİKLERE SALI GÜNÜ SAFRANBOLU’DA DEVAM EDİLECEK

Ahilik Haftası kutlama etkinliklerinin ikincisi 24 Eylül Salı günü Safranbolu İlçesi’nde gerçekleştirilecek. Eski Çarşı Cinci Han arkasında düzenlenecek program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak. Protokol konuşmaları, halk Oyunları gösterisi, Şet Kuşatma Töreni, İlin Ahisi, Kalfası ve Çırağına ödüllerin verilmesinin ardından Ahilik Pilavı ikramı ve esnaf ziyareti yapılacak. 26 Eylül Perşembe günü ise Yenişehir Camii’nde ahirete intikal eden esnaf ve sanatkarlar için Mevlid’i Şerif okutulacak.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
spor yaparken fenalasan hemsire hayatini kaybetti ZpOyJGRl
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mart, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Spor yaparken fenalaşan hemşire hayatını kaybetti

Zonguldak’ta bir salonda spor yaptığı esnada fenalaşarak hastaneye kaldırılan hemşire, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Edinilen bilgiye göre, olay akşam saatlerinde Bahçelievler Mahallesi’ndeki bir spor salonunda yaşandı. Türk Kızılay Zonguldak Şubesi’nde görev yapan hemşire Eda Kerim Tekin (47), spor salonunda antrenman yaptığı esnada rahatsızlandı. Fenalaşan Tekin için salona çağrılan sağlık ekipleri, hemşireye ilk müdahaleyi yaptı. Ambulansla Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Tekin, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Eda Kerim Tekin’in 21 yıldır Kızılay’da görev yaptığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin