Reklam
Reklam
66e9aedd01570
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Eylül, 2024 19:31 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Ağustos ayında 278 konut satıldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tarafından açıklanan konut satış istatistiklerine göre Karabük’te Ağustos ayında 278 konut satıldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan konut satış istatistiklerine göre, Karabük’te 2024 yılı Ağustos ayında toplam 278 konut satışı gerçekleşti. TÜİK verilerine göre, bu satışların 234’ü ikinci el konutlardan oluştu.

Türkiye genelinde ise Ağustos ayında toplam 134 bin 155 konut satıldı. Karabük’teki satışlar, ülke genelindeki konut satışlarına kıyasla mütevazı bir paya sahip olsa da, bölgedeki gayrimenkul piyasasının hareketliliğini göstermeye devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
e 2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
19 Mayıs, 2026 14:22 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de ‘19 Mayıs’tan Türkiye Yüzyılı’na’ Konferansı düzenlendi

Karabük Üniversitesinde düzenlenen “19 Mayıs’tan Türkiye Yüzyılı’na” adlı konferansta Millî Mücadele sürecinden Türkiye Yüzyılı vizyonuna uzanan tarihi gelişmeler ele alındı.

Karabük Üniversitesinde “19 Mayıs’tan Türkiye Yüzyılı’na” başlıklı konferans, Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan KBÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nurgün Koç, Millî Mücadele sürecine dair bilgileri katılımcılarla paylaştı.

Koç, Ankara’nın Millî Mücadele’deki kritik rolüne dikkat çekerek, Mustafa Kemal Paşa’nın bu şehri merkez olarak seçmesinde halkın güçlü desteğinin belirleyici olduğunu vurguladı. Havza ve Amasya genelgelerinin bağımsızlık mücadelesinin temelini oluşturduğunu ifade eden Koç, bu süreçte halkın ve yerel aktörlerin katkısının büyük önem taşıdığını belirtti. İç isyanlar ve işgallerle eş zamanlı yürütülen mücadelenin, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla daha kurumsal bir yapıya kavuştuğunu dile getirdi.

Konuşmasında Türkiye Yüzyılı vizyonuna da değinen Koç, özellikle eğitim ve liyakatin önemine vurgu yaparak gençlere çalışmanın ve ülkeye katkı sağlamanın değerini hatırlattı. Konferansa, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş’ın yanı sıra akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Program sonunda Prof. Dr. Nurgün Koç’a katkılarından dolayı, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin