Karabük'te Afetler ve Deprem Tatbikatı Yapıldı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
22 Şubat, 2024 12:04 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Afetler ve Deprem Tatbikatı Yapıldı

Karabük Afete Hazır Okul Projesi kapsamında AKUB, AFAD, UMKE, Karabük İtfaiyesi ve İl Sağlık Müdürlüğünün katılımı ile  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Afetler ve Deprem Tatbikatı gerçekleştirildi.

Düzenlenen tatbikatı İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, İl Sağlık Müdürü İsmail Kara, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İsrafil Yıldız, AFAD Müdürü Gazanfer Erbay, Karabük Belediyesi İtfaiye Müdürü Koray Korkut, Müdürlük AKUB Lideri Arzu Yedigül, İL İSGB Koordinatörü Oktay Köse, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler okul bahçesinden takip etti.Karabukte Afetler ve Deprem Tatbikati Yapildi4

Siren sesi ile başlayan tatbikatta öğretmenler ve öğrenciler sınıflarında, Çök- Kapan- Tutun hareketini uyguladılar. Siren sesinin sona ermesi ile öğretmenleri nezaretinde sınıfları tek sıra halinde tahliye eden öğrenciler Acil Toplanma Bölgesinde toplandılar.

Karabukte Afetler ve Deprem Tatbikati Yapildi3

AFAD KBRN ekibinin tahliye edilen okulda herhangi bir gaz kaçağına karşı gaz ölçüm cihazları ile yaptıkları kontrolün ardından deprem esnasında dolapların devrilmesi sonucu mahsur kalan görevli AFAD Arama Kurtarma Ekibi, UMKE Ekibi ve  Arama  Kurtarma Birliği (AKUB) görevlileri tarafından kurtarılarak 112 ekiplerine teslim edildi.

Karabukte Afetler ve Deprem Tatbikati Yapildi2

Okulun 3 üncü katında mahsur kalan ve yürüyemeyecek durumda olan afetzedeler AFAD Arama Kurtarma ekipleri tarafından Sedye ile Yüksek Kattan Tahliye Tekniği ile itfaiye ekiplerinin sepetli merdiven açarak afetzedenin tahliyesi yapılmasıyla tatbikat sona erdi. (Yusuf Korkmaz)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
alaplidaki imam hatip ortaokulu insaatinda denetim gerceklestirdiler iDWnRTQF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Nisan, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Alaplı’daki İmam Hatip Ortaokulu İnşaatında Denetim Gerçekleştirdiler

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yapımı İmam Hatip Ortaokulu inşaatı sürüyor.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt ve ilçe protokol üyeleri, Alaplı’da yapım süreci hızla ilerleyen İmam Hatip Ortaokulu inşaat sahasını ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında yerinde incelemelerde bulundu.

Ziyaret programına Milletvekili Saffet Bozkurt’un yanı sıra Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, AK Parti İlçe Başkanı Altan Güngör ve teşkilat mensupları katılım sağladı. Kaba inşaatı büyük oranda tamamlanan okul binasını gezen heyet, yüklenici firma yetkililerinden teknik detaylar ve projenin teslim süreciyle ilgili kapsamlı bir brifing aldı.

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Milletvekili Saffet Bozkurt, Alaplı’nın eğitim altyapısını güçlendirmek amacıyla yatırımların takipçisi olduklarını vurguladı. Bozkurt, çocukların modern ve güvenli alanlarda eğitim görmesinin öncelikli hedefleri olduğunu belirterek, okulun donanımı ve mimarisiyle ilçeye değer katacağını ve planlanan takvimde tamamlanarak hizmete açılacağını ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik ise okulun tamamlanmasıyla bölgedeki derslik ihtiyacının önemli ölçüde giderileceğini kaydetti. Modern laboratuvarlar, kütüphane ve sosyal donatı alanlarıyla projelendirilen okulun, ilçenin eğitim kalitesine yeni bir soluk getirmesi hedefleniyor. Protokol üyeleri, incelemelerin ardından şantiye çalışanlarına kolaylıklar dileyerek alandan ayrıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin