Karabük’te acil sağlık hizmetleri masaya yatırıldı - Karabük Haber Postası
dwwdwdwd
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
03 Şubat, 2026 13:38 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te acil sağlık hizmetleri masaya yatırıldı

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, hayat kurtarma zincirinin en önemli halkalarından biri olan acil sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak ve koordinasyonu güçlendirmek amacıyla kapsamlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantı, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara’nın başkanlığında yapıldı. Toplantıya; Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Bekir Poçan, Başkan Yardımcısı Dr. Nermin Seçilmiş, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Mustafa Gülbağ ile Sağlık Komuta Kontrol Merkezi ve Acil Sağlık Hizmetleri istasyon sorumluları katıldı.

Toplantıda, Komuta Kontrol Merkezi ile acil sağlık hizmetleri istasyonlarının mevcut fiziki durumları ve personel yeterlilikleri detaylı şekilde ele alındı. Ambulans filosu, tıbbi ekipmanlar ve araçların teknik durumları gözden geçirilirken, kesintisiz ve etkin hizmet sunumu için alınması gereken tedbirler değerlendirildi.

İl genelindeki vaka sayıları ve müdahale sürelerinin masaya yatırıldığı toplantıda, sahada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri istişare edildi. Ayrıca nöbet planlamaları ile ekipler arası koordinasyonun daha etkin sağlanması amacıyla yapılabilecek yeni düzenlemeler üzerinde duruldu. Toplantının önemli gündem maddelerinden biri de Karabük’te açılması planlanan yeni 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları oldu. Yeni istasyonlar için personel planlaması ve ihtiyaçların belirlenmesine yönelik yol haritası çizilirken, acil sağlık personelinin mesleki gelişimini desteklemek amacıyla eğitim ve tatbikat programlarının da hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte polis haftasi etkinlikleri basladi A7adqNXS
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Nisan, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Polis Haftası etkinlikleri başladı

Karabük’te, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 181. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Polis Haftası etkinlikleri başladı.

Etkinlikler kapsamında Kemal Güneş Caddesi’nde kurulan tanıtım standında, polis teşkilatının projeleri ve kullandığı teçhizatlar vatandaşlara tanıtıldı.

Öte yandan, lise öğrencileri tarafından hazırlanan serginin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa, Karabük İl Emniyet Müdürü Ahmet Canver ile Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Koray Yalınkaya katıldı.

Açılışın ardından, Polis Haftası dolayısıyla öğrenciler tarafından çizilen resimlerin yer aldığı sergi gezildi.

Kutlamaların, 10 Nisan’a kadar çeşitli etkinliklerle devam edeceği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin