Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Ekim, 2021 10:05 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te 76 adet tarihi eser ele geçirildi

Karabük’te jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 76 adet tarihi eser ele geçirdi.
Edinilen bilgiye göre, Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarihi eser kaçakçılığının önlenmesine yönelik çalışma başlattı. Alınan istihbarat doğrultusunda yapılan incelemelerde Cumayanı sanayisinde H.A. (62), R.D. (55) ve M.P (61)’a ait olan depoya operasyon düzenlendi. Operasyonda 1 adet heykel, 2 adet tepsi, 6 adet sikke ve 67 adet tarihi obje ele geçirildi.
Gözaltına alınan şüpheliler hakkında idari işlem başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xaxaxaxa 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
13 Mayıs, 2026 14:43 tarihinde yayınlandı
0

 Vali Çağatay’dan orman yangını uyarısı

Köy ve Mahalle Muhtarları Hizmet İçi Eğitim Toplantısı, Vali Oktay Çağatay başkanlığında gerçekleştirildi.

3 Nisan Konferans Salonu’ndaki toplantıya Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, İdare ve Denetim Müdürü Engin Eren ile kentteki köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Çağatay, muhtarların vatandaşların talep ve ihtiyaçlarının ilgili kurumlara iletilmesinde kritik rol üstlendiğini vurguladı. Mahalle ve köylerde yürütülen çalışmaların sahadaki yansımalarının büyük önem taşıdığını belirten Çağatay, yerel yönetim birimleri ile merkezi idare arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi gerektiğine işaret etti.

Yaz mevsimiyle birlikte orman yangınları açısından hassas bir döneme girildiğini hatırlatan Vali Çağatay, geçtiğimiz yıl afet boyutlarına ulaşan yangınların yaşandığını anımsattı. Bu yıl benzer durumların tekrarlanmaması adına tüm kurumlar, muhtarlar ve vatandaşlarla birlikte büyük bir hassasiyet içinde hareket edeceklerini ifade etti.

Toplantıda ayrıca hizmet içi eğitim başlıkları ele alınırken, mahalle ve köylerde yürütülen çalışmalar ile sahada karşılaşılan ihtiyaç, talep ve önerilere ilişkin muhtarların görüşleri dinlendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin