Reklam
Reklam
66fa4e797e1da
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
30 Eylül, 2024 10:08 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te 600 Öğrenciye Trafik Güvenliği Eğitimi Verildi

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipleri, çocuklara eğlenerek trafik kurallarını öğretmek ve trafik bilincini küçük yaşlarda kazandırmak amacıyla Karabük Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda önemli bir çalışma yürüttü.

İlkokul ve ortaokul düzeyindeki yaklaşık 600 öğrenci, parkta ve okullarda yüz yüze eğitim alarak trafik kuralları konusunda bilinçlendirildi.

Eğitimler kapsamında, öğrencilere genel trafik kuralları, yayaların sorumlulukları, trafik işaret ve levhalarının önemi, emniyet kemeri kullanmanın gerekliliği ve güvenli oyun alanları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Trafik eğitimleri, 2024 – 2025 Eğitim Öğretim Dönemi boyunca planlanan takvim doğrultusunda paydaş kurumlarla iş birliği içinde devam edecek.

Görevliler, çocukların trafik kurallarını öğrenirken eğlenmelerini ve bu kuralları günlük hayatlarına kolayca adapte etmelerini hedeflediklerini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gumushanede alkollu surucu jandarma aracina carpti ehliyetine el konuldu EmrBn9iH
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Gümüşhane’de alkollü sürücü jandarma aracına çarptı, ehliyetine el konuldu

Gümüşhane’de alkollü sürücünün kullandığı otomobil, İl Jandarma Komutanlığı’na girmeye çalışan jandarma aracına çarptı. Kazada yaralanan olmazken sürücünün ehliyetine el konuldu.

Kaza, gece saatlerinde Yenimahalle Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Gümüşhane’den Bayburt istikametine seyir halinde olan O.K. idaresindeki 29 AAU 305 plakalı otomobil, karşı yönden gelerek Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı’na giriş yapmak isteyen, içerisinde jandarma personelinin bulunduğu 29 JAA 057 plakalı araca yandan çarptı.

Kazada jandarma aracı içerisinde bulunan 2 personel ile otomobilde bulunan sürücü O.K. ve 1 yolcu kazayı yara almadan atlattı. Olay yerine sevk edilen ekiplerin yaptığı kontrolde otomobil sürücüsü O.K.’nin 0,79 promil alkollü olduğu tespit edildi.

Yasal sınırın üzerinde alkollü olduğu belirlenen sürücünün ehliyetine el konulurken, O.K. ifadesinin alınması için emniyete götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin